Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Een motivatiebrief schrijven

Een motivatiebrief lijkt soms geen verschil te maken door de vele andere mogelijkheden die beschikbaar zijn om jezelf als sollicitant te onderscheiden van de rest. Echter is een motivatiebrief juist jouw kans om je potentiële nieuwe werkgever duidelijk te maken waarom hij of zij jou zou moeten aannemen, in plaats van die ene die dat grappige filmpje bij zijn sollicitatiebrief heeft meegestuurd. Lees verder en kom erachter hoe jouw motivatiebrief hét verschil maakt!

 

Onderzoek

 

Als je die ene baan graag wil hebben, dan heb je daar natuurlijk een of meerdere redenen voor. De persoon die jouw brief gaat lezen is hier uiteraard zeer nieuwsgierig naar, en die hoopt iets anders te lezen dan ‘ik heb geld nodig’.Wanneer je uitzoekt hoe het bedrijf in elkaar steekt, wat de bedrijfscultuur is, en de achtergrondinformatie weet van het bedrijf waar je solliciteert, heb je de mogelijkheid om hierop in te spelen. Zoek dus uit wat het bedrijf doet, hoe het bedrijf dit doet, en waar ze om bekend staan. Dit komt écht van pas bij het daadwerkelijke opstellen van je motivatiebrief.

 

Volledige vrijheid

 

Bij een CV heb je altijd maar beperkt de mogelijkheid om duidelijk te maken dat jij de juiste persoon bent voor de functie. Het fijne van een motivatiebrief is dat je alle vrijheid hebt om te vertellen waarom een werkgever nét jou moet kiezen. Natuurlijk is het belangrijk om te letten op je taalgebruik, formulering en inhoud, maar je kan binnen die kaders alsnog alle kanten op. Maak daar gebruik van, want de meeste mensen houden hun motivatiebrief vrij timide en klein. Als jij de brief hebt die anders is dan de rest, heb je meer kans dat hij in elk geval gelezen wordt.

 

Diploma’s

 

Steeds meer schoolverlaters eindigen alsnog met een goede baan en een prachtig salaris. Daarmee is er een gegeven ontstaan waarbij ervaring klaarblijkelijk in de regel belangrijker is dan een diploma. Maar er is wel een diploma waarvan jouw carrière een boost krijgt, en dat is een wft diploma halen.Dit is een certificaat waarmee klanten erop kunnen vertrouwen dat jij in staat bent en de bevoegdheid hebt om professioneel advies te geven met betrekking tot financiële zaken. Veel werkgevers hechten hier waarde aan, dus dit is ook zeker iets om te benoemen in je motivatiebrief wanneer je in het bezit bent van een dergelijk certificaat.

 

Belangrijker dan je denkt

 

Zoals je gelezen hebt, heeft een motivatiebrief meer toegevoegde waarde dan je in eerste instantie zou denken. Daarom is het nog altijd zeker de moeite waard om er een te schrijven. Wees je bewust van jouw kwaliteiten en kijk hoe deze aansluiten op de functie waarop je solliciteert. Als je dit op een aantrekkelijke manier op papier weet te zetten is er geen twijfel over mogelijk dat ze jouw brief ertussenuit plukken. Wanneer dan ook nog jouw kwaliteiten en ervaring in lijn liggen met wat ze zoeken, is de kans groot dat je gebeld gaat worden. Maar tegen die tijd heeft de motivatiebrief zijn werk al gedaan, en dus wens ik je vanaf hier veel succes!