Leuker langer werken
Image default
Dienstverlening

Koeltransport op maat: Frigo Group zorgt voor een ononderbroken koude keten

Frigo Group is gespecialiseerd in koeltransport, zowel nationaal als internationaal. Ze zorgen ervoor dat de koude keten niet wordt doorbroken en werken met ervaren chauffeurs die voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Goede planning en heldere communicatie zijn essentieel bij koeltransport, en Frigo Group transport Nederland beschikt over moderne communicatiemiddelen om de vrachtwagens realtime te volgen. Bij Frigo Group wordt er alles aan gedaan om het diepvries- of koeltransport in perfecte conditie en op tijd bij de klant te laten arriveren.

Daarnaast biedt Frigo Group ook andere diensten aan, zoals vriestransport, orderpicking, groupage en douaneafhandeling. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende branches, waaronder vis, vlees, brood en kip. Frigo Group beschikt over een modern vrieshuis waar diepvriesproducten opgeslagen worden bij een constante temperatuur. Ze werken met een op maat gemaakt Warehouse Management Systeem en zorgen voor een foutloze uitlevering.

Frigo Group is een betrouwbare logistieke partner die transparantie en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft. Ze zijn actief in diverse branches en kunnen zowel nationaal als internationaal transport verzorgen.

Wat zijn de VAL-activiteiten die Frigo Group dagelijks uitvoert? 

Frigo Group voert dagelijks verschillende VAL-activiteiten uit in Nederland. VAL staat voor Value Added Logistics en omvat extra diensten die de logistieke waarde van goederen verhogen. Enkele van de VAL-activiteiten die Frigo Group dagelijks uitvoert zijn orderpicking, containerafhandeling, invriezen en douaneafhandeling. Deze diensten maken deel uit van de totaaloplossingen die Frigo Group Transport en Frigo Group Logistics aan hun klanten bieden. Frigo Group Transport heeft zich gespecialiseerd in het internationale transport van stukgoederen in Nederland. Ze verzorgen dagelijks transporten met koel/vrieswagens, tautliners en huifwagens naar verschillende bestemmingen in Nederland. Naast het transport van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen, heeft Frigo Group Transport ook expertise in het transporteren van staal en machines. Ze bieden een scherpe prijs/kwaliteit-verhouding en voldoen aan alle (kwaliteits)eisen dankzij hun ISO 9001 certificering. Frigo Group Transport is een betrouwbare partner voor logistieke oplossingen op maat in Nederland.

Wat is belangrijk bij koeltransport?

Bij koeltransport is het belangrijk om de kwaliteit en veiligheid van bederfelijke goederen te waarborgen. Er zijn verschillende aspecten die hierbij van belang zijn. Ten eerste moet het transportvoertuig voorzien zijn van een goed werkend koelsysteem om de juiste temperatuur te kunnen handhaven. Daarnaast moeten de goederen op de juiste wijze worden verpakt, bijvoorbeeld in geïsoleerde containers of met behulp van koelverpakkingen. Het is tevens essentieel dat de transportroute zorgvuldig wordt gepland, zodat de goederen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aankomen en niet onnodig lang aan hoge temperaturen worden blootgesteld. Tot slot is het belangrijk om de naleving van de geldende voedselveiligheidsvoorschriften strikt te volgen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de goederen behouden blijft gedurende het koeltransport.

https://www.frigogroup.com/nl