Leuker langer werken
Image default
Vakantie

Glamping

Wat is glamping

Glamping, oftewel glamorous camping, is luxe kamperen. Je verblijft op een goed uitgeruste camping in een luxe accommodatie die het goede van kamperen (buitenleven, avontuur, natuur) combineert met het comfort van een hotel (goede bedden, sanitair, een eigen keuken).

De term glamping stamt naar verluidt uit 2005, maar het duurde een tijdje voordat het echt aansloeg. In 2016 kreeg het woord een plekje in de Oxford English Dictionary, waarmee de populariteit van glamping officieel is gemaakt.

Glamping is genieten van de natuur, zonder beestjes in de thee. Maar belangrijker: glamping is wat jij er van maakt. Het aanbod is inmiddels zo groot, dat je echt alle kanten op kunt.

Soorten glamping

De eerste glamping accommodaties waren grote, robuuste safaritenten. Een beetje zoals de ontdekkingsreizigers die hadden. Inmiddels kun je ook voor andere accommodaties kiezen. Veelvoorkomende glamping verblijven zijn lodges en tiny houses, maar je kunt ook slapen in een tipi of yurt. Is dat niet spannend genoeg? Dan boek je toch gewoon een wijnvat, of zelfs een boomhut? Het kann allemaal.

Glamping: voor de natuurliefhebber die niet wil afzien

Kamperen staat voor veel mensen toch nog steeds voor kramperen. Ze snappen de charme van de camping op zich wel, maar hebben geen zin in koude nachten op een hobbelig luchtbed. Laat staan dat ze het zien zitten om met tentstokken, scheerlijnen en haringen in de weer te moeten. Glamping maakt een eind aan al die nadelen, waardoor kamperen voor iedereen een genot is.

Boek een betrouwbare glamping

Wanneer iets ineens enorm populair is, komen de aanbieders ineens overal vandaan. Helaas is niet elke glamping de moeite waard. Het kan lastig zijn vooraf te bepalen of je te maken hebt met een goede glamping, of met een miskoop. Vertrouw daarom op www.glampings.com. Wij ademen, eten en drinken glamping en gebruiken onze kennis en ervaring om jou voor een miskoop te behouden.

Boek simpel, veilig en snel een glamping via onze site en je kunt erop vertrouwen dat je deze vakantie alleen mooie herinneringen mee naar huis neemt.