Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Elektrische haard

Elektrische haard

Iedereen die zich de laatste Elfstedentocht kan herinneren heeft zijn jeugd al een tijdje achter de rug.

Onze winters worden steeds minder lang en steeds minder winters. Langdurige perioden met vorst lijken nauwelijks meer voor te komen en het aantal keren dat we verkleumt thuis komen wordt steeds zeldzamer. Natuurlijk heeft het gebrek aan kou grote invloed op onze behoefte aan warmte. In onze moderne goed geïsoleerde huizen is behaaglijk warm blijven geen enkel probleem meer. Je zou denken dat de belangstelling voor haarden dezelfde trend volgt als het aantal levende Friese ijsmeesters met ervaring. Sterk dalend en met uitsterven bedriegt…

 

Maar toch zien we dit in de praktijk helemaal anders! Onze behoefte aan warmte is verminderd, maar de behoefte aan dat typische haardgevoel blijkt bij velen hardnekkiger dan verwacht! Er is een nieuwkomer op de markt die alles op de kop zet. Er is een geheel nieuwe haardsoort opgestaan met geheel nieuwe mogelijkheden. Unieke mogelijkheden, want geen enkele andere conventionele haard heeft ze ooit eerder gehad. Het elektrisch vuur slaat wild om zich heen en neemt de haardenmarkt over. Maar daar blijft het niet bij! Door de bijzondere eigenschappen van een elektrische haard kan nu iedereen het authentieke ‘haardgevoel’ ervaren! Hoe klein u ook woont of hoe lekker warm uw huis ook is, vanaf nu kunt u ook genieten van het sfeervolle schouwspel van de vlammen en het vuur!

 

Lang was de elektrische haard geen serieus alternatief voor de gaskachel of de houthaard. Het heeft even geduurd voordat techniek en software realistische vlamsimulaties mogelijk maakten. Heel wat jaren was elektrisch vuur duidelijk nepvuur. De wispelturigheid van echt vuur liet zich maar moeilijk vangen zonder verbranding. Echt vuur heeft nu eenmaal eigenschappen die werken op al onze zintuigen. Lange tijd leek een geloofwaardige vuursimulatie een onhaalbaar einddoel. Meerdere fabrikanten probeerden het over verschillende manieren, maar geen van die manieren was overtuigend genoeg. Pas de laatste jaren zien we dat er flink is geïnvesteerd in de elektrische haard. Grote spelers beseffen nu dat de toekomst van het haardvuur wel eens elektrisch kan worden. Door dit besef nam het elektrisch vuur een ongekende vlucht!

 

Geen rare lichtflitsen meer die op vlammen moeten lijken. Geen grofkorrelige projecties meer en geen overduidelijk nephout. Een moderne elektrische haard geeft een volwaardige 3-dimensionale vuurbeleving die nauwelijks meer van echt is te onderscheiden! Door gedetailleerde houtsets en strategisch geplaatste verlichting is het vuur in een elektrische haard levensecht geworden! Waar rook is, is vuur, is een nu hopeloos achterhaald spreekwoord. Met behulp van koudwaterdamp maakt een elektrische haard van de laatste generatie zelfs bedrieglijk echte rook! En de warmte? Die heeft u helemaal zelf in uw hand! Wanneer warmte gewenst is schakelt u het warmte-element in met een druk op de afstandsbediening of met behulp van de handige app. Geen warmte gewenst? Dan laat u de verwarming uit. Zo geniet u ook van het magische vlammenspel tijdens de minder koude maanden! Benieuwd geworden? Vraag uw haardenspecialist om meer informatie.

 

https://www.haardenexpert.nl/