Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Plisségordijnen: veelzijdig en populair

Plisségordijnen zijn erg veelzijdig en populair. Je ziet ze terug komen in veel ruimtes en interieurs. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Maar waarom zijn plisségordijnen nou zo veelzijdig? Dat lees je in deze blog!

Verduisterend of lichtdoorlatend

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten stoffen: verduisterend en lichtdoorlatend. Als je een ruimte volledig wilt verduisteren, dan kies je voor verduisterende plisségordijnen. Deze zijn vooral erg handig voor in de slaapkamer. Je kunt dan optimaal genieten van je nachtrust. Wil je graag nog wat natuurlijk licht naar binnen hebben schijnen? Dan zijn lichtdoorlatende plisségordijnen ideaal. Hierdoor zorg je ervoor dat je kamer niet helemaal wordt verduisterd, maar je nog wel optimaal geniet van je privacy.

Veel verschillende kleuren

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Zo is er altijd een plisségordijn dat aansluit aan jouw wensen. Door de vele beschikbare kleuren is een plisségordijn geschikt voor vrijwel elk interieur.

Top down bottom up

Je hebt natuurlijk plisségordijnen die je alleen naar boven of naar onderen kunt bewegen, maar bij ilumio verkopen ze alle plisségordijnen met een top down bottom up functie. Dit houdt in dat je de boven- en onderkant individueel van elkaar kunt bewegen. Met deze functie kun je je plisségordijn in allerlei verschillende standen laten staan. Doordat je zowel de bovenkant naar beneden kunt bewegen als de onderkant naar boven kunt bewegen, kun je er zelfs voor kiezen om een soort van band van plisségordijn in het midden van je raam te creëren.

Plisségordijnen voor verschillende ramen

Je hebt natuurlijk plisségordijnen voor standaardramen. Wil je graag een plisségordijn plaatsen op de zolder? Geen probleem! Er bestaan namelijk plisségordijnen voor dakramen. Maar dat is niet het enige! Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar voor draai-kiepramen. Welk soort raam je ook hebt, er is altijd een passende oplossing te vinden!

Isolerende werking

Plisségordijnen zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens erg functioneel. Ze hebben namelijk ook een isolerende werking. Plisségordijnen zorgen ervoor dat er stilstaande lucht ontstaat en dit zorgt voor de isolerende werking. Het zorgt ervoor dat de kou buiten de deur blijft en het lekker warm blijft in huis. In de zomer heeft een plisségordijn juist een warmtewerende werking. Dan zorgt het plisségordijn ervoor dat de warme lucht buiten blijft en de ruimte lekker koel blijft.

Als het goed is weet je nu wat meer over plisségordijnen en waarom ze nou zo veelzijdig zijn. Er is dus altijd wel een plisségordijn dat aansluit bij jouw wensen en past bij jouw interieur.

Gerelateerde artikelen

Profiteer van een veiliger gevoel door gloednieuwe garagedeuren Nijmegen aan te schaffen

Onderwijsvacaturebank Nivvo

Dit bedrijf helpt u met constructieberekeningen