Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Een sales professional vinden voor jouw organisatie? Zo doe je dat!

Een sales professional vinden voor jouw organisatie? Zo doe je dat!

Het juiste personeel op de juiste plek in jouw organisatie is heel belangrijk om de business optimaal te laten draaien. Het vinden van het juiste personeel is in de huidige arbeidsmarkt echter nog een behoorlijke uitdaging. Wanneer het niet wil lukken om jouw vacatures in te vullen is dit niet alleen frustrerend, het kost je ook veel geld. Het levert meer druk op voor het personeel dat de missende kracht moet opvangen. Dit vraagt op zijn beurt weer meer van het management. Al met al kan het voor veel stressvolle situaties zorgen die voorkomen kunnen worden. Wil je lezen hoe? Lees dan snel verder!

 

Recruitment uitbesteden

De kopzorgen voorkomen en de druk op je eigen organisatie verlichten kan eenvoudig door de werving en selectie sales uit te besteden aan een gespecialiseerd recruitment bureau. Wanneer je jouw recruitmentproces wilt uitbesteden ga je eerst uitgebreid in gesprek met het bureau zodat jullie samen kunnen beoordelen waar je precies hulp bij kunt gebruiken. Er wordt gekeken naar de expertise die je zelf in huis hebt. Naar de werkwijze van de organisatie, de waarden, de cultuur en naar hetgeen wat jullie aanbieden. Zo wordt alles helemaal op scherp gesteld om de beste match te vinden voor jullie organisatie. 

 

Functieprofiel compleet maken

Wanneer het helder is waar het recruitmentbureau jou precies bij gaat ondersteunen is het tijd om een functieprofiel op te stellen. Aan de hand van de organisatiedoelstellingen en de cultuur van de organisatie wordt dit functieprofiel geschetst. Daarnaast is het belangrijk welke specifieke eigenschappen en skills nodig zijn voor de functie die openstaat. Wanneer je opzoek bent naar een sales professional kan het bijvoorbeeld goed van pas komen wanneer een kandidaat proactief is. Dit soort eisen worden meegenomen in het functieprofiel. Zo heeft het bureau een goed beeld van de perfecte kandidaat.

 

De voorselectie wordt gemaakt

Wanneer het profiel helemaal duidelijk is gaan de specialisten op zoek naar de perfecte match. Het Sales recruitment bureau maakt een voorselectie zodat de organisatie zoveel mogelijk wordt verlicht. Zo weet je als organisatie zeker dat je alleen met de best geschikte kandidaten om tafel hoeft. Wanneer je een sales recruitment bureau inschakelt kan je dit een hoop tijd en moeite besparen. 

https://www.matchfortalent.nl/