Leuker langer werken
Woning en Tuin

Deel van het dak vervangen door een lichtstraat

Je kunt nu heel betaalbaar een deel van het dak laten verwijderen en in plaats ervan een lichtstraat laten plaatsten. Een lichtstraat is een constructie van glas met een frame van staal, aluminium of hout. Tegenwoordig wordt er vooral gebruik gemaakt van aluminium als frame omdat het lichter is.

Als je een lichtstraat wil laten bouwen en plaatsen moet je eerst een offerte aanvragen. Je kunt bij diverse bouwbedrijven dat zich bezig houden met het bouwen van lichtstraten in Nederland een offerte aanvragen. Je moet een offerte aanvragen omdat een lichtstraat op maat wordt gemaakt en er is hier geen vaste prijs voor. Een deel van het dak moet ook verwijderd worden en het bouwbedrijf moet ook kijken hoeveel dat gaat kosten.

Nadat je een offerte hebt ontvangen en akkoord bent gegaan word de lichtstraat gebouwd. Wanneer het klaar is wordt er een afspraak gemaakt voor het plaatsen ervan. Tijdens de afspraak wordt het deel van het dak verwijderd waar de lichtstraat komt. Het is meestal binnen een dag gedaan. Je kunt immers niet met een gat in het dak blijven zitten voor een paar dagen. Het moet dan ook heel raar lopen dat de werkzaamheden langer dan een dag duren voor het plaatsen van de lichtstraat.

Serbo.nl/

Fakro.nl/

Jet-bik.nl/