Leuker langer werken
Image default
Toerisme

BULGAARSE DORPEN, ARCHITECTURALE RESERVES EN ETNOGRAFISCHE COMPLEXEN.

BOZHENTSI – ARCHITECTURALE RESERVE

Het dorp Bozhentsi ligt in de directe nabijheid van de stad Gabrovo; het architecturale reservaat maakt indruk op toeristen met zeer goed bewaarde huizen uit de periode van de nationale heropleving. Veel van de huizen in Bozhentsi zijn bewaard gebleven in hun authentieke vorm. Een aantal van hen is veranderd in musea. U kunt een etnografische tentoonstelling uit de 18e eeuw bezoeken. Het museum presenteert het leven en de cultuur van lokale bewoners uit de 19e eeuw. In Bozhentsi worden vieringen gehouden in een typische stijl voor Bulgaarse tradities, belangrijke feestdagen worden gevierd zoals St. George’s Day, Kerstmis, Lazarov’s Day. Bozhentsi heeft zeer goede voorwaarden voor ecotoerisme.

VAROSHA – LOVECH QUARTER, ARCHITECTURALE EN HISTORISCHE RESERVE

Varosha werd uitgeroepen tot architectonisch en historisch reservaat. De wijk Varosha beslaat het hele oude deel van de stad Lovech op de rechteroever van de Osam-rivier en verschillende gebouwen aan de andere kant van de rivier. De huizen zijn erg kleurrijk, authentiek, klein en omgeven door hoge stenen hekken.

MUSEUM ETARA (BOLG. ETARA) – ARCHITECTURAAL EN ETNOGRAFISCH COMPLEX.

Het openluchtmuseum, het eerste in zijn soort in Bulgarije, ligt zeer dicht bij de stad Gabrovo. Het etno-museum toont de authentieke Bulgaarse cultuur, levensstijl en vakmanschap van de Bulgaren tijdens de Renaissance. In Etara zie je de oude volkstechniek om water als drijvende kracht te gebruiken. Het is geen toeval dat het waterrad het embleem van het complex werd. Hier zie je voorbeelden van Bulgaarse architectuur en in de belangrijkste ambachtsstraat worden unieke technieken uit de Renaissance aan toeristen onthuld. In Etara kan elke toerist traditionele ambachten uitproberen en de Bulgaarse volkswijze voelen.

ETNOGRAFISCH COMPLEX IN DE STAD ZLATOGRAD

Het etnisch-culturele complex van Zlatograd is ontstaan ​​tijdens de Bulgaarse Renaissance. Het complex is gerestaureerd als architectonisch reservaat. De traditionele huizen in het complex maken indruk op toeristen en gasten van de stad met een eigenaardige combinatie van architectonische elementen. Het etnografische complex van Zlatograd onderscheidt zich door hoogontwikkeld vakmanschap en vakmanschap van de lokale bevolking. De ateliers zijn open en je kunt er handgemaakte items kopen. Toeristen hebben de mogelijkheid om iets authentieks voor zichzelf te doen. In het etnografische complex van Zlatograd worden traditioneel Bulgaarse feestdagen gevierd: Trifon Zarezan, Baba Marta, Todorov Day, Christmas.

KOPRIVSHTITSA (BOLG. KOPRIVSHITSA) STADSMUSEUM

De stad Koprivshtitsa werd in 1952 uitgeroepen tot het enige stadsmuseum in Bulgarije en later als architectonisch en historisch reservaat. Er zijn meer dan 400 architectonische, etnografische en historische monumenten in de stad. Koprivshtitsa heeft een rijke Bulgaarse geschiedenis opgebouwd. In de geschiedenis brandde de stad 3 keer. Elk jaar wordt de stad Koprivshtitsa bezocht door een groot aantal toeristen. Het toerisme is hier sterk ontwikkeld: er zijn veel hotels, pensions, restaurants met een authentieke lokale sfeer.

KOVACHIVITSA ARCHITECTURALE EN HISTORISCHE RESERVE

Het architectonische en historische reservaat Kovachevitsa ligt in de regio Blagoevgrad. Het terrein is bergachtig, het dorp dat het dichtst bij Kovachevitsa ligt is Gorno Dryanovo. Kovachevitsa heeft zijn authenticiteit, unieke oude architectuur behouden – huizen zijn gemaakt van steen, de bovenste verdiepingen van slechts enkele huizen zijn gemaakt van hout. In 1977 werd het dorp uitgeroepen tot architectonisch reservaat.

VILLAGE BRASHLYAN ARCHITECTURALE RESERVE

Het dorp Brashlyan is gelegen nabij de stad Malko Tarnovo, 65 km van Burgas. In 1982 werd het dorp uitgeroepen tot architectonisch reservaat. In het dorp Brashlyan zijn meer dan 76 huizen culturele monumenten. Sommige huizen zijn meer dan 200 jaar oud. Belangrijke plaatsen die u kunt bezoeken: Baluvy-huis, St. Dmitry, Kiliynaya school, etnografisch museum, kapellen van St. Petka, St. Marina en St. Panteleimon.

SHIROKA LKA – ARCHITECTURALE RESERVE

Het dorp Shiroka Luka werd uitgeroepen tot architectonisch en folkloristisch reservaat. Hier zijn authentieke Rhodope huizen bewaard gebleven die zo kenmerkend zijn voor deze streek. In het Shiroka Lka-reservaat bevindt zich de Kerk van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria, opgericht in 1834, geschilderd door Dimitar en Zakhary Zograf. Een andere attractie is de National School of Folk Arts. Het dorp Shiroka Luka is een interessante plaats om te bezoeken voor toeristen.

last minute vliegtickets schiphol

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html