Leuker langer werken
Image default
Electronica en Computers

Advies voor gamers die een racestuur willen kopen

Advies voor gamers die een racestuur willen kopen

Een Racestuur kopen is best een lastige taak, zeker wanneer je hem niet vaak gebruikt. Als je hem maar zelden gebruikt dan wil je vaak zo goedkoop mogelijk uit zijn. Dan kun je het beste kiezen voor een model waarmee je kunt sturen, maar waar ook een 2 delige pedalenset bij zit. Hierdoor kun je toch nog gassen en schakelen zoals in een echte auto. Als je hem wel vaker gaat gebruiken dan kom je al snel bij de duurdere sturen uit. Deze beschikken bijvoorbeeld over extra knoppen die je kunt programmeren. Als je het label best getest ziet dan weet je ook meteen dat deze prettig ervaren wordt door andere gamers.

Daarnaast hebben ze vaak ook een 3 delige pedalen set waarmee je dus ook kunt schakelen. Tevens is force feedback dan ook een techniek die echt de moeite waard is. Deze geeft namelijk trillingen en schokken als je een verkeerde move maakt. Je weet dus precies waar het fout gaat en dan kun je daar ook sneller naar handelen. Hierdoor verbeter je jouw game prestaties aanzienlijk. Ook hebben de duurdere sturen vaak een groter draaivermogen. Sommige sturen kun je zelfs 3x of meer ronddraaien. Dit wordt meestal aangegeven in graden. Ook voel je dat het materiaal een stuk prettiger aanvoelt en dat je een betere grip hebt. Dit is zijn investering dus dubbel en dwars waard.

Is de installatie moeilijk?

De installatie van een racestuur is meestal vrij eenvoudig. Het is een beetje afhankelijk van het model dat je hebt. Je kunt hem met plug en play gewoon aansluiten op een USB poort die nog vrij is op een computer of console. Zitten er programmeerbare knoppen op dan kun je deze met meegeleverde software programmeren. Vandaag de dag staat er vaak een link op de doos waar je hem van het internet kunt downloaden. Een voordeel daarvan is dat je altijd de nieuwste software hebt.