Leuker langer werken
Image default
Gezondheid

5 tips om beter te slapen

Goed slapen is belangrijk voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Jammer genoeg hebben veel mensen moeite met een goede nachtrust. Als je een van hen bent, zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om je slaapkwaliteit te verbeteren. Welke zijn dat? Lees hier verder!

Geen koffie voor bed

Het is misschien verleidelijk om nog even een kopje koffie te nemen als je nog tot laat bezig bent, maar probeer dit niet te doen. De cafeïne in de koffie zal je namelijk nog lang wakker houden. Dit zal de slaapkwaliteit beïnvloeden. Voortaan dus maar wat minder Nespresso cups bestellen.

Decaf

Kun je nou echt niet zonder je vertrouwde kopje koffie, probeer dan decaf. Hier zit veel minder cafeïne in en zal je slaap dus niet zoveel beïnvloeden. Maar qua smaak is het vrijwel hetzelfde als normale koffie, dus je zult het verschil niet eens proeven.

Stel een consistent slaapschema op

Het is belangrijk om elke dag op dezelfde tijd naar bed te gaan en wakker te worden, zelfs in het weekend. Dit helpt de natuurlijke slaap-waakcyclus van je lichaam te reguleren. Je lichaam went dan aan dit ritme, waardoor je sneller in slaap valt en beter slaapt. Zo wordt het ook gemakkelijker om  wakker te worden, aangezien je lichaam een biologische klok heeft ingesteld.

Geen stimulerende activiteiten

Vermijd schermen (zoals tv’s, computers en telefoons) ten minste een uur voor het slapengaan. Het blauwe licht dat ze uitstralen kan de productie van het slaaphormoon melatonine verstoren. Hierdoor denkt je lichaam dat het nog geen tijd is om naar bed te gaan. Je zult dus moeilijk in slaap vallen. Vermijd ook nicotine en alcohol vlak voor het slapengaan, omdat deze ook de slaap kunnen verstoren. Geen glaasje Beerenburg meer dus voordat je naar bed gaat!

Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging kan je helpen om sneller in slaap te vallen en om beter te slapen. Daarnaast wordt je lichaam over het algemeen gezonder, waardoor je minder slaapproblemen zal ervaren. Zorg er wel voor dat je geen zware oefeningen doet vlak voor het slapengaan, want dan kan je juist moeilijker in slaap vallen. Dit komt doordat je lichaam dan denkt dat die alert moet zijn, terwijl je juist wilt ontspannen.  Met deze eenvoudige tips kun je de kwaliteit van je slaap verbeteren en uitgerust en fris wakker worden. Welterusten!

https://dekoffiejongens.nl/nespresso-koffiecups/