Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

3 tips om jouw kind beter te leren voetballen

Het is de droom van iedere vader: jouw zoon of dochter in het toekomstige eerste elftal van de plaatselijke voetbalvereniging, of misschien zelfs wel bij een club op profniveau, zien spelen. Daar is allereest plezier voor nodig. Want zonder plezier kun je je ook niet voor 100% blijven inzetten op het veld. Ten tweede komt het aan op skills. En deze zijn niet alleen op de voetbalvereniging te oefenen, maar ook heel goed thuis of dichtbij huis. In deze blog lichten we drie trainingsmaterialen uit, zodat jouw zoon of dochter thuis nog meer kan oefenen!

 

  1. Goede ballen

Voor het spelen van voetbal heb je een bal nodig. Dat is logisch. Maar wanneer je gaat zoeken naar ballen, heb je ontzettend veel keuze. Zo kun je kiezen uit goedkope plastic ballen, of ballen van goede kwaliteit die ze bijvoorbeeld in de Eredivisie gebruiken. Deze kosten vaak ook een paar tientjes meer, maar gaan over het algemeen langer mee. Het is maar net waar jij de keuze tussen wil maken. Met alle ballen kun je voetballen, alleen de levensduur verschilt aanzienlijk. 

 

  1. Pionnen en hoedjes

Wanneer je beschikt over een goede bal, kun je beginnen met het trainen. Dit kun je zowel op het voetbalveld, op het plein, op straat of in je eigen tuin doen. Voor het oefenen op techniek en balbehandeling is het aanschaffen van pionnen en hoedjes een handige keuze. Hiermee kun je verschillende vormen uitzetten en oefenen aan jouw techniek, precisie etc. Slalom tussen de pionnen, dribbel van pion A naar pion B en doe techniekoefeningen om jouw balbehandeling naar een hoger niveau te tillen. Zo is Messi ook begonnen. 

 

  1. Kleine doeltjes

Bij voetbal draait alles om doelpunten maken. En hoe kun je dat nu beter doen dan oefenen met echte doeltjes. Dit hoeven natuurlijk geen goaltjes te zijn die de officiële metingen hebben van echte doelen; ook met kleine goals kun je prima beginnen met oefenen. Hoe kleiner de doeltjes, hoe preciezer jij namelijk af moet werken. Met de goals kun je verschillende afwerkoefeningen uitvoeren. Slalom tussen pionnen en werk daarna af, schiet vanaf een kaats op doel of neem het doel vanaf verschillende hoeken onder vuur. Kies daarbij of je een keeper in het doel wil hebben staan, of niet. Dat maakt het nog leuker!

 

Wanneer je deze voetbalmaterialen aan wil schaffen, is Your Sport Deal een goede partij om in overweging te nemen. Zij bieden materialen aan voor zowel vereniging- als thuisgebruik. Denk bijvoorbeeld aan voetbaldoelen, voetbalnetten en verschillende trainingsmaterialen. Neem snel een kijkje op de website voor het complete aanbod.

 

https://yoursportdeal.nl/

Gerelateerde artikelen

Tweedehands entresolvloeren vindt u bij Stellingstunt! Bestel uw gebruikte entresolvloer gemakkelijk

Een sales professional vinden voor jouw organisatie? Zo doe je dat!

Keramisch parket, het perfecte alternatief voor echt hout!