Leuker langer werken
Image default
Banen en opleidingen

Wat is civiele techniek en waar vindt ik een vacature?

Wil je werken in civiele techniek? Dan zijn er veel mogelijkheden. Er zijn namelijk tal van vacatures civiele techniek beschikbaar bij ingenieursbureaus. Maar waar vind je deze vacatures en wat is civiele techniek eigenlijk precies? In dit artikel vertellen we je alles over civiele techniek en geven we je tips om een geschikte vacature te vinden.

Wat is civiele techniek precies?

Civiele techniek is de tak van ingenieurswetenschap die zich bezighoudt met het ontwerp, de bouw en het onderhoud van infrastructuren. Dit kan gaan om wegen, bruggen, tunnels en dammen, maar ook om waterzuiveringsinstallaties of milieubeheersysteem. Civiele technisch ingenieurs werken dus aan projecten die een belangrijke rol spelen in onze samenleving.

Als civiel technicus werk je meestal voor een ingenieursbureau. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van civiele technische projecten. Ingenieursbureaus kunnen zowel advies- als uitvoerende taken verrichten. Zo kan een ingenieursbureau bijvoorbeeld een onderzoek doen naar de toestand van een bestaande constructie, maar ook nieuwe projecten ontwerpen en uitvoeren.

Civiel technici werken dus aan heel diverse projecten. Dit maakt het vak interessant, maar ook uitdagend. Civiele technici moeten namelijk kunnen werken met verschillende soorten materialen en bouwmethodes. Daarnaast is het belangrijk om goed te kunnen communiceren met andere disciplines, zoals architectuur en civiele techniek.

Hoe vind ik een civiele techniek vacature?

Er zijn tal van mogelijkheden als je wilt gaan werken in civiele techniek. Zoals gezegd werk je meestal voor een ingenieursbureau. Dit kan een adviesbureau zijn, maar ook een uitvoerend bureau. Ingenieursbureaus zijn vaak gespecialiseerd in één bepaald vakgebied, zoals waterbouw of civiele techniek.

Het vinden van een civiele techniek vacature is dus niet moeilijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan solliciteren bij ingenieursbureaus in jouw regio. Of je kunt online zoeken naar civiele techniek vacatures. Er zijn tal van vacaturesites waar je civiele techniek vacatures kunt vinden.

Als je wilt solliciteren op een civiele techniek vacature, is het belangrijk dat je aan de volgende criteria voldoet:

– Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in civiele techniek;

– Ervaring met civiele technische projecten;

– Kennis van AutoCAD en/of Revit;

– Goede communicatieve vaardigheden.