Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Waarom kiezen voor een baan in de zorg?

Zeker met het oog op de coronacrisis is er een groot personeelstekort in de zorg, maar ook voordat we met corona hadden te maken was dit al het geval. Werken in de zorg heeft zeker voordelen, maar in bepaalde functies kan de werkdruk hoog zijn. De overheid wil de komende jaren het personeelstekort in de zorg aanpakken, maar waarom zou jij kiezen voor een baan in de zorg? Lees dit artikel en leer er alles over!

Voldoend werk

Sommige mensen hebben een aangeboren talent voor zorgverlening. Dit herken je vast bij jezelf of in je omgeving. In de zorg heb je een grote invloed op het leven van en persoon met de zorgbehoefte. Je kunt letterlijk een verschil maken in het leven van een individu, gezin of hele familie. Een van de voornaamste redenen die het huidig zorgpersoneel geeft als je ze vraagt waarom ze in de zorg werken is het verschil maken en daaruit voldoening halen.

Personeel gezocht

In de zorg is dus een groot personeelstekort. Bedrijven zoals Leer Zorg helpen toekomstige zorgverleners de juiste kennis en certificaten te behalen om zo bij te dragen aan het verminderen van het personeelstekort in de zorg. Voordat je in de zorg aan de slag kunt dien je namelijk in het bezit te zijn van een BIG-registratie. Wanneer je deze al eerder hebt gehad, kom je in aanmerking voor een BIG-herregistratie.

Veel afwisseling

Werken in de zorg is niet zomaar een kantoorbaan. Een zorgmedewerker werkt met mensen, maar dient ook administratieve taken uit te voeren. De gemiddelde baan in de zorg kent dan ook veel afwisseling. Hierdoor is geen dag hetzelfde, je hoeft dus niet bang te zijn dat je in een sleur beland. Er wordt dan ook wel eens gezegd dat een zorgverlener werkt met zijn of haar hart, hoofd en handen.