Voedsel is iets heel belangrijks, we leven er namelijk op. Voedsel is de brandstof voor ons lichaam. Daarom is het enorm belangrijk dat voedsel ook veilig is. Dat betekent, dat we er niet ziek van worden, dat het geen schadelijke stoffen bevat of dat er bijvoorbeeld haar in zit. Winkels en restaurants die voedsel aanbieden moeten dit daarom ook veilig aanbieden. Hoe doen ze dat? Dit doen ze door de voedselveiligheid wetgeving te volgen. In deze speciale wet die betrekking heeft op voedsel en veiligheid staat alles waar een bedrijf aan moet voldoen als ze met voedsel werken. Denk aan met handschoenen werken, wassen, omgang met keukengerei, hoe het voedsel verpakt moet worden en ga zo maar door. De voedselveiligheid wetgeving zorgt er dus voor dat wij met z’n allen gerust voedsel in de supermarkt kunnen kopen en consumeren en dat we rustig uit eten kunnen zonder ziek te worden. Wat zijn de voedselveiligheidsregels?Nederland volgt voornamelijk de Europese regels wat betreft voedselveiligheid. De voedselveiligheid wetgeving voor Nederland zelf staat verder uitgewerkt in de Warenwet of een specifieke Warenwetbesluit. De NVWA controleert bedrijven op voedselveiligheid, ze controleren of je als bedrijf voldoet aan de voedselveiligheid. De wetten en regels bevatten voorschriften die betrekking hebben op het gehele proces omtrent de voedselmiddelen sector. Denk aan:
Als bedrijf in compliance met de voedselveiligheid wetDe voedselveiligheid wetgeving is er niet voor niets. Het is een hele belangrijke wet die iedereen veilig houdt. Als je als bedrijf met voedsel werkt, dan draag je dus ook een grote verantwoordelijkheid. Je moet er namelijk voor zorgen dat je veilig voedsel aanbiedt. Daarom moet je als bedrijf in compliance zijn met de geldende wetten en regels. Dat betekent dat je voldoet aan alle regels die voor jouw bedrijf gelden. Wel zo belangrijk!
|
https://rdmg.nl/voedselveiligheid/ |