Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Top 10 dagjes uit in Nederland

Heb je behoefte om er even tussenuit te gaan? Dat kan ook gewoon in Nederland! Met de 10 uitjes in dit artikel kun je er lekker op uit en genieten, in eigen land.

Naast dat het betaalbaarder is dan een vakantie, is het ook ècht leuk om nieuwe plekken te ontdekken in Nederland door een dagje weg te gaan.

 

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een groot museum, waar kinderen van alles zelf kunnen ervaren. Ze hoeven zich niet alleen te vermaken met kijken en luisteren, want er staan ook treinen waar je zelf in kunt klimmen. Daarnaast staan er oude en beroemde treinen van vroeger die het waard zijn om te bewonderen.

 

Ook zonder vliegticket voor een vakantie, is het leuk om naar Amsterdam te gaan en op Schiphol vliegtuigen te spotten. Het panoramaterras op Schiphol is daar de perfecte plek voor. Er staat ook een Fokker 100 vliegtuig die je van binnen kunt bekijken. Dit is een oude KLM Cityhopper, waarin je kunt doen, en het lijkt, alsof je een passagier bent die meevliegt of zelfs piloot.

 

Naar de dierentuin gaan is altijd leuk. In Blijdorp, één van meest bekende dierentuinen van Nederland, kun je dan ook urenlang doorbrengen. Het perfecte dagje uit! De dierentuin is op zijn leukst als het droog is, omdat je dan de meeste dieren ziet. Ook op een regenachtige dag is Blijdorp nog steeds zeker de moeite waard om heen te gaan, er is binnen namelijk ook veel te zien.

 

Utrecht is ideaal voor een dagje uit. Je reist in drie kwartier tot een uur met de trein van Amsterdam naar Utrecht. Wandel rond de grachten van Utrecht, bewonder de prachtige herenhuizen en bezoek de Kathedraal. Utrecht is een universiteitsstad, een aantal mooie gebouwen is dan ook verbonden aan de universiteit, zoals het Universiteitsmuseum.

 

De Apenheul ligt in Apeldoorn en is zowel voor kinderen als voor volwassenen ontzettend leuk. Wat de Apenheul zo bijzonder maakt, is dat de apen los lopen. Zo kunnen ze hoog in de bomen zitten, maar ook boven je langs lopen, vlak naast je of zelfs voor je voeten. Misschien klinkt het saai: alleen maar apen, maar doordat ze los rondlopen en zo dichtbij komen, worden alle kinderen ontzettend enthousiast!

 

Het vroegere Ponypark Slagharen is veranderd naar Attractiepark Slagharen. Het pretpark is leuk en overzichtelijk. Naast alle buitenattracties, is er een zwemparadijs met allerlei spectaculaire glijbanen. Als je naar Attractiepark Slagharen gaat kun je dus het pretpark en het zwemparadijs combineren, waarmee het al helemaal een bijzonder dagje uit wordt.

Op de Kinderdijk, dichtbij Rotterdam, staan negentien windmolens dichtbij elkaar, die goed bewaard zijn gebleven en op de wereld erfgoedlijst van Unesco staan. Een bezoek aan de Kinderdijk is gratis, maar je kunt tegen betaling een boottocht maken of naar de musea in twee windmolens om te horen hoe gezinnen hier woonden met het lawaai van de molens.

 

De Nederlandse miniatuurstad Madurodam ligt in Den Haag. Het is een leuk park voor jong en oud en zeer geschikt voor (opgroeiende) kinderen. In Madurodam kun je onder andere de miniatuurtreinen, vliegtuigen en bekende gebouwen bekijken, maar er zijn ook veel andere dingen te doen. Zo kun je een filmpje maken, waarbij het lijkt alsof je over het land heen vliegt. Ook kun je je eigen beats maken als DJ of zelf windenergie opwekken.

 

Een van de bekendste uitjes in Nederland is toch wel de Efteling. Het park is 365 dagen per jaar geopend en je kunt er zelfs overnachten. Een bezoekje aan de Efteling is niet goedkoop, maar wel een must als je er nog nooit bent geweest. Er is zoveel te doen en te beleven, dat het park leuk is voor zowel jonge als oudere kinderen en volwassenen.

 

Den Haag heeft een aantal van de beste Nederlandse kunstmusea en in het Mauritshuis staat één van de bekendste schilderijen van het land: Het meisje met de Parel.

Een hele andere kant van Den Haag ontdek je met een fietstocht van nog geen twintig minuten naar het strand van Scheveningen. Hier kun je ontspannen aan de zee of deelnemen aan avontuurlijke activiteiten.

 

Wil je toch liever iets verder van huis, en niet 1 dag, maar gelijk een hele vakantie plannen? Kijk eens of een huttentocht Dolomieten iets voor je is! Of wat dacht je van de Alta Via 1? Op deze manier kun je genieten van de omgeving, terwijl je een actieve vakantie hebt!