Leuker langer werken
Image default
Zakelijk

Tips om weer meer plezier uit je werk te halen

Op een gegeven moet iedereen er aan geloven: een fulltime baan. Zelfs als jouw baan perfect bij je past, en je er op dagelijkse basis veel plezier uit haalt, zullen er ook momenten zijn waarbij je je flink verveelt. Om te voorkomen dat je geen motivatie meer hebt, of zelfs een burn-out krijgt, is het dus belangrijk om manieren te vinden waarmee je jouw werkleven weer een beetje kan opfrissen. Wij delen in dit artikel wat ideeën om je werk weer leuker te maken. 

Zorg voor een goede werk-privé balans

Iedereen weet dat een goede balans tussen werk en privé enorm belangrijk is, maar in de praktijk valt het soms toch tegen! Hoe verleidelijk het ook is, het is niet gezond om elke dag langer op je werk te blijven! Zorg dat je genoeg tijd overhoudt voor zowel jezelf als je familie. Maak ook duidelijke afspraken met je werkgever over je werktijden en probeer je aan die afspraken te houden.
Daarnaast is het belangrijk om, als je op je werk bent, op tijd pauzes te nemen. Loop even weg van je werkplek, maak een korte wandeling, of ga er een uurtje tussenuit om ergens te lunchen. Na zo’n korte pauze kun je weer fris en gemotiveerd verder werken. 

Blijf niet in het oude hangen

Ook bij een fulltime baan is er nog tijd om nieuwe dingen te leren! Ga bijvoorbeeld op zoek naar gave cursussen of workshops die je via je werk kunt volgen. Ook kun je op zoek naar wat extra werk dat je naast je baan kunt doen. Op www.tadaah.nl kun je bijvoorbeeld als freelance oppas aan het werk! Door genoeg nieuwe dingen te doen, blijf je niet in de oude sleur hangen. Heb je het idee dat je echt geen plezier meer haalt uit het werk dat je doet? Ga dan in overleg met je werkgever, en kijk samen naar de mogelijkheden binnen je baan. Misschien kun je meedoen aan een project dat interessant lijkt, of kun je je takenpakket uitbreiden met iets nieuws. 

Werk als freelancer

We noemden het hierboven al even, maar soms kan het helpen om eens iets heel anders te doen. Als freelancer kun je je eigen opdrachten kiezen en je tijd zelf indelen. Dit geeft je de vrijheid om te werken aan de dingen die je echt leuk vindt en om je werkweek flexibel in te delen. Daarnaast kun je als freelancer vaak meer verdienen dan in loondienst! Op platformen als Tadaah voor freelancers kun je een klus vinden die echt bij je past. Een goede kans om meer controle te hebben over wat je precies op een dag doet! Probeer dus eens een paar freelance opdrachten naast je huidige baan. Dit geeft je de kans om te ervaren of freelancen iets voor jou is, zonder dat je meteen je vaste baan hoeft op te zeggen. En doet het je allemaal toch niets? Dan kun je zonder moeite gewoon weer fulltime gaan werken.