Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Tips om naast je intensieve baan een gezonde levensstijl te krijgen

Heb jij een fulltimebaan en merk je gezonde levensstijl behoorlijk achteruitgaat? Vanwege weinig tijd en energie om te sporten zie je de kilootjes en vetrolletjes er met de dag bij komen? Dan is het de hoogste tijd voor verandering. Wij hebben een aantal tips die je eenvoudig kunt toepassen om naast je intensieve baan ook een gezonde levensstijl kunt hanteren. Waar wacht je nog op, lees snel verder voor meer informatie over dit onderwerp. 

Wandelroutes 

Iedereen herkent het wel: na een intensieve werkdag en de huishoudelijke klusjes wordt het lastig om energie en motivatie te vinden om te gaan sporten. Dan is de verleiding te groot om heerlijk op de bank te ontspannen en een serie op Netflix aan te zetten. Echter, het is ontzettend belangrijk om aan voldoende sport en beweging te komen. Gelukkig is er een makkelijke manier om toch aan beweging te komen. Denk aan het doen van verschillende wandelroutes tijdens de lunchpauze. Na lang achter een bureau zitten worden we allemaal stijf en verzuurd. Door elke dag een leuke route te bewandelen heb je even goed de mogelijkheid te rekken en te strekken, maar ook om een heerlijke frisse neus te halen. Extra tip! Plan ook een keer een wandelmeeting in, zo ben je eventjes in een andere omgeving, kom je tot beweging en stimuleer je jouw creativiteit. 

Gezonde lunch 

Ben jij iemand die van snacken houdt? Vooral tijdens de lunchpauze met collega’s? Denk aan frikadelbroodjes, tosti’s met veel saus en ander lekkernijen met veel vettigheid erin? Dan is het de hoogste tijd om je eetpatroon aan te passen en te kiezen voor een gezondere lunch. Neem bijvoorbeeld meerdere stukken fruit mee naar het werk of koop koolhydraatarme producten.  

Vitamine supplementen 

Voel je je nog steeds ongezond, niet fit en slapjes? Misschien is het dan wel verstandig om voedingssupplementen toe te voegen aan je dieet of een professional te benaderen. Op deze manier krijg je een aanvulling van de dagelijkse vitamines die je binnen moet krijgen. Veel mensen die vegetarisch eten hebben bijvoorbeeld last van ijzertekort. IJzertekortaanpakken of merk je dat je chronische cvs symptomen hebt? Dan is Newmedix de expert die je graag verder helpt op dit gebied en het juiste advies kan geven. 

Gerelateerde artikelen

Open Java developer vacatures

Digitale diensten, een veelbelovend businessmodel?

Toe aan vakantie? Lees dan hier alle vakantie tips!