Leuker langer werken
Aanbiedingen

Maak je eigen armband met deze handige tips

Oorbellen kunnen je outfit helemaal afmaken. Het kan echter nog een hele kunst zijn om oorbellen te vinden die zowel bij je outfit als bij je gezicht passen. Ook als je iemand oorbellen cadeau wilt doen, kan het erg lastig zijn om passende exemplaren te vinden. Want hoe weet je nu of de door jou uitgekozen oorbellen de ontvanger wel zullen staan? In deze blog worden een aantal tips besproken voor het vinden van de juiste oorbellen. Een mooie armband erbij en je outfit is compleet!

 

De vorm van je gezicht

Het soort oorbel dat het best bij je past is mede afhankelijk van de vorm van je gezicht. Door de juiste oorbellen te dragen kun je de beste eigenschappen van je gezicht accentueren.

 

Heb je een rond gezicht? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om je gezicht wat langer en smaller te laten lijken. Lange oorbellen doen het dan vaak goed, of juist oorbellen met een vierkante vorm. Rondere oorbellen zoals ringen zul je dan waarschijnlijk wat minder goed kunnen hebben. Deze zorgen er namelijk voor dat je gezicht nóg ronder lijkt. Deze kun je juist wel goed gebruiken als je een vierkante gezichtsvorm hebt, zodat je gezicht ronder oogt. Net als druppelvormige oorbellen laten ronde exemplaren je gezicht er wat smaller uitzien. In dit geval kun je juist beter niet voor vierkante oorbellen gaan.

 

Als je een langwerpig gezicht hebt kun je het best kiezen voor korte en brede oorbellen. Hierdoor lijkt je gezicht al snel korter én breder. Lange, smallere oorbellen zijn hierbij juist minder op zijn plaats.  Heeft je gezicht de vorm van een hart? Dan kunnen druppelvormige oorbellen een goede keuze zijn! Je kaaklijn lijkt er breder door terwijl je voorhoofd er juist smaller uit zal zien. Ook kun je in dit geval prima kiezen voor ronde of ovale oorbellen.