Leuker langer werken
Architectuur

Lichtkoepel in de overloop

Tegenwoordig zie je bij veel woningen in de overloop een lichtkoepel en dit heeft een reden. In de overloop zijn er namelijk meestal geen ramen om licht naar binnen te laten en is het vaak donker maar dankzij een lichtkoepel wordt het toch verlicht.

Een lichtkoepel is een constructie dat op het dak wordt geplaatst om licht naar binnen te laten. Een lichtkoepel bestaat meestal uit glas maar er zijn ook varianten met doorzichtige plastic. De meeste lichtkoepels bestaan uit glas omdat dit veel milieuvriendelijker is dan plastic. Daarom zie je ook meestal dat lichtkoepels van glas zijn gemaakt en niet van plastic tegenwoordig.

De lichtkoepel wordt bij het bouwen van de woning geplaatst is de meeste gevallen maar het is ook mogelijk om een lichtkoepel te laten installeren in bestaande woningen. Als je overloop geen lichtkoepel heeft kun je dit wel laten installeren wanneer je het goed wil verlichten. Dankzij een lichtkoepel is de overloop verlicht overdag zonder dat je een lamp aan hoeft te doen.

Bij het installeren van de lichtkoepel moet er wel een deel van het plafond verwijderd worden. In de afmetingen van de lichtkoepel wordt er een gat is het plafond gesneden en later word het in dezelfde gat geplaatst.

bouw-handel.nl

luminusdak.nl

lichtkoepeltje.nl