Leuker langer werken
Image default
Gezondheid

Leren en werken tegelijk bij Archipel Zorggroep

De zorgsector is een dynamische en belangrijke sector waarin voortdurend behoefte is aan goed opgeleide zorgprofessionals. Een BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) opleiding zorg is een uitstekende manier om een zorgopleiding te volgen en tegelijkertijd in de praktijk ervaring op te doen.

Wat is een BBL opleiding zorg?

Een BBL opleiding zorg is een combinatie van werken en leren in de zorgsector. Het is een duaal traject waarbij studenten werken bij een zorginstelling en tegelijkertijd een zorgopleiding volgen. Hierdoor kunnen studenten direct praktijkervaring opdoen en de geleerde kennis direct toepassen in de praktijk. Een BBL opleiding zorg is geschikt voor mensen die graag in de zorg willen werken en affiniteit hebben met de zorgsector, maar ook alvast aan de slag willen in de praktijk.

BBL opleiding zorg bij Archipel Zorggroep

Archipel Zorggroep is een grote zorginstelling in de regio Brabant en biedt diverse BBL opleidingen in de zorg aan. Archipel Zorggroep heeft verschillende locaties waar zorg wordt verleend aan ouderen, zowel in de thuiszorg als in verpleeghuizen. Bij Archipel Zorggroep kunnen studenten een BBL opleiding zorg Brabant volgen in verschillende richtingen, zoals verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg), verpleegkundige en medewerker maatschappelijke zorg.

Waarom kiezen voor een BBL opleiding zorg bij Archipel Zorggroep?

Een BBL opleiding zorg bij Archipel Zorggroep biedt vele voordelen. Ten eerste kunnen studenten direct aan de slag in de praktijk en ervaring opdoen met het verlenen van zorg aan cliënten. Hierdoor kunnen ze de geleerde kennis direct in de praktijk toepassen en leren van ervaren zorgprofessionals. Ten tweede biedt Archipel Zorggroep een breed scala aan opleidingsmogelijkheden, zodat studenten een opleiding kunnen kiezen die past bij hun interesses en ambities. Daarnaast wordt de opleiding volledig vergoed door Archipel Zorggroep en ontvangen studenten salaris tijdens hun werkzaamheden, waardoor ze kunnen leren en werken tegelijk zonder zich zorgen te hoeven maken over financiële lasten.

De praktijkervaring bij Archipel Zorggroep

Als student bij Archipel Zorggroep krijg je de kans om in de praktijk ervaring op te doen op diverse zorgafdelingen. Zo kun je bijvoorbeeld werken op een somatische afdeling, waar cliënten verzorging en verpleging nodig hebben vanwege lichamelijke beperkingen, of op een psychogeriatrische afdeling, waar zorg wordt verleend aan cliënten met dementie. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om in de thuiszorg te werken, waarbij je als student bij cliënten thuis zorg verleent.

Tijdens je BBL opleiding zorg bij Archipel Zorggroep krijg je intensieve begeleiding van ervaren zorgprofessionals. Je wordt gekoppeld aan een mentor die je begeleidt tijdens je werkzaamheden en je helpt bij het ontwikkelen van je competenties en vaardigheden. Daarnaast zijn er regelmatig leermomenten en intervisiebijeenkomsten waar je met medestudenten kunt reflecteren op je praktijkervaringen en van elkaar kunt leren.

De combinatie van werken en leren tijdens je BBL opleiding zorg bij Archipel Zorggroep zorgt voor een dynamische en uitdagende leeromgeving. Je kunt direct de opgedane kennis toepassen in de praktijk en zo je vaardigheden verder ontwikkelen. Dit helpt je om snel te groeien als zorgprofessional en je voor te bereiden op een succesvolle carrière in de zorgsector.

Werken en leren bij Archipel Zorggroep: een unieke combinatie

Wat de BBL opleiding zorg bij Archipel Zorggroep zo uniek maakt, is de combinatie van werken en leren. Je hebt de mogelijkheid om direct in de praktijk aan de slag te gaan en zo je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Je wordt begeleid door ervaren zorgprofessionals, waardoor je kunt profiteren van hun expertise en praktijkervaring.

Daarnaast biedt Archipel Zorggroep een stimulerende leeromgeving, waarin je kunt groeien als zorgprofessional. Er zijn regelmatig leermomenten, intervisiebijeenkomsten en andere leermogelijkheden, waardoor je kunt reflecteren op je eigen handelen en van elkaar kunt leren. Ook wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en het versterken van je professionele identiteit.

Bovendien krijg je als BBL student bij Archipel Zorggroep een salaris, omdat je naast het leren ook daadwerkelijk aan het werk bent. Dit maakt het financieel aantrekkelijk om een BBL opleiding zorg te volgen bij Archipel Zorggroep, omdat je inkomen kunt verdienen terwijl je leert en werkt aan je toekomstige carrière in de zorgsector.

Aan het werk bij Archipel Zorggroep

Wil je je eigen rooster maken en zelf iedere maand bepalen hoeveel uur je wilt werken? Dan is dat ook mogelijk bij Archipel Zorggroep. Je kunt dan kiezen voor Flexwerk Zorg via Archipel Flex. Je werkt dan jouw uren terwijl je die goed kunt combineren met je gezin of je andere verplichtingen.