Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Houd je huis koel met dit product

Zodra de warmere dagen weer beginnen, warmt het binnen ook weer op. Dat is in het begin van de warme dagen wel lekker. Alleen is dat als het volop zomer is niet meer echt het geval. Dan kan het namelijk wel een aantal graden opwarmen in huis. Dat is uiteraard niet heel erg prettig. Het is namelijk, zeker tijdens de zomer, fijn als je je af en toe even kan terugtrekken in koelte. Hierdoor wordt de zomerhitte je niet te veel en kun je gewoonweg meer genieten van het mooie weer. Wil jij het ook graag koel houden in huis? Dan is zonwerende raamfolie net wat je nodig hebt. Hierdoor warmt het binnen niet gigantisch op en heb je een fijne koele plek om je terug te trekken. Zonwerende raamfolie is vele malen goedkoper dan bijvoorbeeld een airco installeren. Dit kan namelijk al gauw honderden euro’s is het geen duizend euro kosten. Zonwerende raamfolie daarentegen kost je niet een mega bedrag. Dit maakt het dat het voor de meeste mensen te betalen is.

 

Hoe breng je zonwerende raamfolie aan?

Het aanbrengen van zonwerende raamfolie is heel gemakkelijk om zelf te doen. Hierdoor bespaar je ook weer een hoop geld omdat je niemand hoeft in te huren. Wel heb je een aantal spulletjes nodig om het folie mooi aan te brengen. Allereerst is het natuurlijk nodig om je raam en folie op te meten. Hiervoor gebruik je een rolmaat of liniaal. Het aftekenen van het folie kan gemakkelijk met een potlood. Om het zonwerende raamfolie op maat te maken gebruik je een stanleymesje. Hiermee voorkom je deukjes die je bijvoorbeeld bij de uiteinden van een schaar krijgt. Folie is gemakkelijker aan te brengen als het raam nat is, gebruik hiervoor een plantenspuit. Het gladstrijken van het zonwerende raamfolie kun je met een rakel doen. Als je alle spulletjes hebt verzameld is het tijd om de stappen voor het plakken te volgen. De stappen voor het plakken zijn als volgt:

 

  1. Begin als eerste met het zonwerende raamfolie op maat maken. Hiervoor gebruik je de rolmaat of liniaal, het potlood en het stanleymesje. Houdt altijd een iets grotere maat aan zodat je zeker weet dat je genoeg hebt.

  2. Om het folie goed te laten kleven op het raam is het belangrijk dat het raam schoon is. Een grondige schoonmaak is daarom heel belangrijk. Dit kun je doen met warm water en een druppel afwasmiddel. Vergeet ook niet de kitranden mee te nemen.

  3. Als het raam helemaal goed schoon is kun je gaan plakken. Spuit het raam nat met de plantenspuit.

  4. Op elk folie zit een beschermlaag welke de lijmlaag beschermt. Deze moet uiteraard eerst verwijderd worden voordat je het kunt gaan opplakken. Haal de beschermlaag er niet in één keer helemaal af maar met stukjes van 15 centimeter.

  5. Begin nu met plakken in een hoek. Hierdoor heb je een lijn welke je kan volgen zodat je niet scheef plakt. Ga zo verder over de rest van het raam.

  6. Als het folie nu helemaal zit zoals je wilt hebben kun je het water eronder verwijderen. Dit is heel gemakkelijk te doen met de rakel. Het is verstandig een theedoek ertussen te doen. Hiermee voorkom je dat er krassen op het zonwerende raamfolie komen.

  7. Heb je bij de eerste stap iets extra aan folie afgesneden? Dan kun je dit nu gaan afwerken door het te veel weg te snijden. Als je dit hebt gedaan kun je genieten van het eindresultaat!

 

Kan zonwerende raamfolie op elk type glas?

Op enkele beglazing kun je elk type zonwerende raamfolie plakken. Deze ramen hebben namelijk geen tussenlaag waar gas tussen zit. Bij dubbele beglazing/HR++ glas is dat een ander verhaal. Hier kun je namelijk niet zomaar elk type zonwerende raamfolie op plakken. Dit komt omdat er speciaal gas tussen deze beglazing zit. Dit zet uit waardoor de ramen onder spanning komen te staan. Als dit te veel wordt kan het raam thermische breuken oplopen. Ook zit er in normale zonwerende raamfolie metaaldeeltjes. Deze zorgen ervoor dat het raam niet zijn warmte kwijt kan. Hierdoor is het belangrijk altijd te letten of het zonwerende raamfolie geschikt is voor dubbelglas/HR++ glas. Deze folies bevatten geen metaaldeeltjes en kunnen veilig op deze ramen geplakt worden.

 

https://plakfoliewebshop.nl