Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Hoe een woonkamer in te richten: ideeën om je te inspireren

De woonkamer neemt nog steeds de belangrijkste plaats in van elk huis. Het is de meest sociale en dynamische ruimte in een interieurproject en, hoewel het waar is dat het in het midden van de 21e eeuw een grote concurrent heeft, namelijk de keuken, blijft de woonkamer het centrum van ons leven binnenshuis. Bovendien zal de stijl die je kiest doorslaggevend zijn voor de inrichting van de rest van de kamers.

In dit artikel presenteren wij de belangrijkste aspecten en de stappen die wij moeten volgen bij het inrichten van een woonkamer, om deze omgeving praktisch, comfortabel en met veel persoonlijkheid te maken. Kijk hier eens naar!

De indeling van een woonkamer

De plaatsing van het meubilair moet beantwoorden aan de sociale functie van deze kamer. Je moet op zoek gaan naar een centrale as waarrond het hele ontwerp is gebaseerd, zoals de salontafel, maar ook een mooie open haard of een raam met uitzicht op de tuin. 

Als de ruimte groot is, is het aan te bevelen de banken tegenover elkaar of in een L-vorm te plaatsen om sociale interactie en communicatie te vergemakkelijken. Zodra dit punt is opgehelderd, moeten wij weten waar de lichtpunten zich bevinden om de lampen bij de zitplaatsen te plaatsen. Idealiter zou de verlichting enigszins indirect moeten zijn, aan de randen van de sofa’s of net erachter.

Het kleurenpalet

Professionals raden aan een neutrale achtergrond te kiezen en vervolgens te investeren in gedurfde tinten door middel van accessoires en ook stoffen. Muren geschilderd in grijze, parelmoer en witte tinten zijn enkele van de opties die garant staan voor een rustige omgeving, maar als je iets gewaagders wilt, kunt je bruine of groene tinten proberen.

Voor de durvers zal een behangpapier ongetwijfeld de ster van het huis zijn. Zo kunt je spelen met bedrukte bekleding en gordijnen en felle kleuren als jouw doel is om levendige effecten te creëren. Vergeet niet dat als de meubels de neiging hebben donker te zijn, de beste optie een zeer lichte omgeving is die hun silhouetten accentueert.

Een goede bank voor jouw woonkamer

Het eerste waar je aan moet denken in de woonkamer is de bank, het middelpunt. De sofa moet in verhouding staan tot de afmetingen van de ruimte. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de beweging in de kamer en vrije ruimten vrij te laten om ze functioneel te maken.

De stijl van de sofa zal ook van essentieel belang zijn, aangezien het een zeer visueel stuk is met grote volumes, dat de trend zal zijn voor de hele ruimte. Kiezen voor een zeer tijdloos ontwerp, zonder erg uitgesproken contouren, vrij subtiel, kan de beste optie zijn.

Naast deze aspecten zijn ook een salontafel, goede verlichting en andere accessoires van groot belang om een unieke stijl in jouw woonkamer te bereiken. In die zin is een bezoek aan de meubelfabrikant Anselm Oome in Oosterhout de beste optie om de inrichting van jouw woonkamer samen te stellen. Met meubilair van topkwaliteit en innovatief design heeft Anselm Oome alles wat je nodig heeft om een unieke en exclusieve omgeving te creëren.