Leuker langer werken
Image default
Groothandel

Enkele tips waar u op moet letten bij het kopen van een LED-paneel

Ledpanelen kopen die worden gebruikt voor verlichting thuis, op kantoor of in hun bedrijf doen steeds meer mensen. De reden is dat het gebruik van LEDpanelen veel energie en kosten kan besparen. LEDpanelen bieden u verschillende voordelen. Behalve dat ze energie en kosten besparen, stralen LEDpanelen ook een lichtopbrengst uit die vriendelijker is voor de ogen en als mooi interieur in uw kamer gebruikt kan worden. Het kopen van LED-panelen leek aanvankelijk duurder dan het kopen van andere soorten lampen, maar dat weerhield mensen er niet van om ze te kopen. Sterker nog, nu wordt er steeds meer gebruik gemaakt van minimalistische interieurtrends en is het gebruik van LEDpanelen in huis met een minimalistisch design zeer geschikt. Daarnaast maakt het niet uit of je huis of kantoorruimte groot of klein is, want je vindt altijd de juiste maat LEDpanelen voor jouw kamer. Voordat u een LEDpaneel koopt, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zie hier de uitleg.

Kies ledpanelen die de beste kwaliteit hebben

Wanneer je een LEDpaneel gaat kopen, is het eerste waar je op moet letten de kwaliteit. Om de kwaliteit van een LEDpaneel te achterhalen, kun je een stroboscopische test doen, dit is een lichteffect dat de beweging van licht laat zien die altijd verandert. De truc is heel eenvoudig, namelijk door de camera van je mobiele telefoon te gebruiken. Je hoeft alleen maar de zoeker van je camera op de lichtbron te richten die je wilt testen. Als de zoekerweergave op het scherm van uw camera fluctuerende strepen vertoont, betekent dit dat de lichtbron een stroboscoopprobleem heeft. Als u een lamp gebruikt die een stroboscoopprobleem heeft, kan dit uw gezondheid beïnvloeden. Wanneer u wordt blootgesteld aan licht met een stroboscopisch fenomeen, zullen uw ogen na verloop van tijd vermoeid en pijnlijk aanvoelen totdat u hoofdpijn krijgt. Kies daarom voor een LEDpaneel dat geen stroboscopisch effect heeft. Als je de camera van je telefoon op een lichtbron richt, ziet het scherm van je camera er schoon, helder en zonder krassen uit als je de camera van je telefoon op een lichtbron richt.

Ken de verlichtingsnormen voor elke kamer

De verlichtingsbehoeften in elke kamer zijn anders, de verlichtingsstandaard in de woonkamer zal bijvoorbeeld anders zijn dan in de slaapkamer. Dit komt omdat meestal de grootte van de woonkamer groter is dan de grootte van je slaapkamer. Ook al hebben ze bijna dezelfde afmetingen, de functie van de kamer, de decoratie, het verschil in de kleur van de muurverf en het gebruikte meubilair kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid verlichting die in elke kamer nodig is. Naast het kennen van de verlichtingsnormen voor elke kamer, moet u ook letten op de wattage-eisen en het aantal lampen dat u gaat gebruiken.