Leuker langer werken
Alarmsysteem

Electrische lockpick gun

Een elektrische lockpick pistool is een gereedschap dat gebruikt kan worden voor het openen van sloten. Dit type gereedschap is wat meer praktisch inzetbaar dan handmatig lockpicking. 
 

Wat is het verschil tussen handmatig lockpicking en het gebruik van een electrisch lockpick pistool?

Voor het handmatig lockpicken van een slot is erg veel oefening vereist. Er is veel toewijding voor nodig om het handmatig lockpicken te bemeesteren. Met het elektrische lockpick pistool is ook wel oefening vereist maar een stuk minder dan wanneer je handmatig een slot probeert te lockpicken. 

 

Zeker voor beginnende lockpickers is het is handig om dit apparaat uitproberen. Er zijn verschillende modellen van het lockpick pistool.

Allemaal zijn ze gewoon vrij te gebruiken in Nederland zolang je toestemming hebt van de eigenaar van het slot. De verschillende soorten lockpick pistolen zijn onder te verdelen in twee categorieën.  
 

 

Wat is het verschil tussen een electrisch lockpick pistool en een mechanisch lockpick pistool?

De elektrische en de mechanische, beide werken zeer vergelijkbaar. Het voordeel van de elektrische is dat de trillingen nog sneller zijn waardoor het slot vaak nog sneller open gaat.

Doordat de lockpick die op het pistool zit heel erg veel trilt wordt er elke seconde een grote hoeveelheid mogelijkheden qua pincombinaties uitgeprobeerd op het slot. Met de juiste druk van de tension wrench zal het slot dus al snel openen. 
 

 

Beveiligingspinnen

Tenzij het slot is voorzien van beveiligingspinnen, dan kan het nog wel eens lastig worden om het slot te openen met een lockpick pistool.

Vaak is een combinatie van het gebruik van een lockpick pistool en het had matig lockpicken dan de beste oplossing. Het is dus handig om bij het gebruik van de lockpick pistool ook altijd een lockpick set bij de hand hebben.

Zo kun je in het geval van beveiligingspinnen het slot dan verder open manipuleren met een lockpick. De haak lockpick kun je hier het beste voor gebruiken.

Met deze lockpick kun je de pinnen makkelijk stuk voor stuk naar de juiste positie brengen zonder dat je daarbij de andere pinnen verstoord. 

 
Proces van het openen van een slot

Want het zou zonde zijn dat als de pinnen al op de juiste positie zitten dat je ze dan toch per ongeluk aanraakt en ze dan alsnog draaiing voorkomen. Het kost wat oefening om alles door te hebben maar het is het zeker waard om je tijd in te investeren.

Je zult de vaardigheden namelijk nooit verleren en je kunt je voorstellen dat deze vaardigheden best nog wel eens van pas kunnen komen wanneer je een sleutel kwijt bent.

https://en.wikipedia.org/wiki/Snap_gun