Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Drie redenen om als werkgever te kiezen voor een mobiliteitskaart

Sinds kort mogen werknemers weer op kantoor werken. Dit is voor iedereen positief nieuws. Je komt weer in contact met collega’s die je een lange tijd niet hebt gezien. Daarnaast maakt het voor veel sectoren het werk weer gemakkelijker. Echter krijg je als werkgever wel weer te maken met reiskosten. In dit artikel geef ik drie redenen om als werkgever te kiezen voor een mobiliteitskaart.

Meer dan een OV-chipkaart

Een zakelijke mobiliteitskaart wordt vaak vergeleken met een OV-chipkaart. Deze vergelijking is niet helemaal juist. Een mobiliteitskaart biedt namelijk veel meer mogelijkheden dan een OV-chipkaart. Met een mobiliteitskaart is het mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar ook van andere middelen. Van bijvoorbeeld het huren van een OV-fiets of taxi’s. Het is zelfs mogelijk om met een mobiliteitskaart te tanken en parkeren.

Minder administratief werk

Naast dat het meer mogelijkheden biedt voor de werknemers, heeft een mobiliteitskaart ook voordelen voor de werkgevers. Het grootste voordeel van een mobiliteitskaart is dat het een hoop administratief werk scheelt. De leverancier van de kaarten zorgt ervoor dat je aan het eind van de maand maar één rekening krijgt. Je krijgt dus niet meer te maken met allerlei losse declaraties van treinkaarten of parkeerbonnen. 

Mensen blijven meer thuis werken

De verwachting is dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een aantal dagen in de week thuis te blijven werken. De afwisseling tussen thuiswerken en op kantoor werken lijken veel mensen wel te bevallen. Dit maakt het bepalen van een juiste vergoeding een stuk ingewikkelder. Hiervoor is een mobiliteitskaart de perfecte oplossing. Alle reizen worden namelijk geregistreerd. Zo zie je aan het eind van de maand precies waar hij of zij gebruik van heeft gemaakt. 


Wil je graag meer weten over een zakelijke mobiliteitskaart? Neem dan snel een kijkje op https://reisbalans.nl/.