Leuker langer werken
Image default
Startpaginas

De beste keuze is dat je een goede keuze maakt!

Keuzestress is een begrip dat hoort bij de huidige tijd; er is een enorm aanbod aan mogelijkheden op vrijwel elk gebied. Het krijgen van overzicht is daardoor lastig, maar de angst om de verkeerde keuze te maken ook. Met name bij jongere mensen speelt dit een rol.

Ga maar na: op elk vlak, zowel zakelijk als privé, is er enorm veel keuze. Wanneer maak je nu een goede keuze of beter: de beste keuze? We willen namelijk vaak aan onze verwachtingen en die van anderen voldoen, ook al zijn deze vaak helemaal niet zo uitgesproken en vullen we deze zelfs voor een deel zelf in.

Hoe zou het zijn als je jezelf toestaat om de controle wat meer los te laten en wat meer te vertrouwen op op je eigen gevoel, zeker bij beslissingen die niet levensbepalend zijn, zoals het kopen van een auto of huren van je eerste appartement. Je hoéft niet alles eindeloos te overwegen om een passende keuze te kunnen maken. Het gaat juist om een combinatie van denken én voelen.

Wat heb je aan het maken van een keuze die van invloed is op jouw dagelijks leven waarbij je je gevoel uitschakelt? Voel daarom eens simpelweg hoe een keuze op je uitwerkt, nadat je je een beeld van bepaalde mogelijkheden hebt gevormd. Wat goed voelt, is vaak ook goed. Als je dit combineert met een duidelijk ideaal en voldoende afgewogen informatie, hoef je niet te blijven twijfelen en zoeken.

Natuurlijk kun je je de vraag stellen wat ‘voldoende’ informatie is. Je kunt bij het solliciteren letten op het aantal uur dat je moet werken, de locatie, de afstand, de grootte van het bedrijf, de sector, de arbeidsvoorwaarden, de reviews, maar voel vervolgens simpelweg hoe alle informatie en indrukken op je uitwerken. Groter is niet altijd beter. Zoek informatie, weeg zowel mentaal als gevoelsmatig af hoe een keuze voor jou uitpakt, en ga aan de slag! Stop met denken en vergelijken en schrijf die brief!

https://coachrobin.nl/