Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

Ben jij Ready2Change? Kies voor een personal trainer!

Voordat je het woord ‘sporten’ in je agenda zet, wil ik dat je jezelf een vraag stelt: hou je van sporten? Als het antwoord ja is, ga je gang en geniet van je training! Maar als lichaamsbeweging meer een middel tot een doel is, heb je misschien een andere benadering van je training nodig dan een sportliefhebber. Als je jezelf wilt motiveren om iets te doen, moet je weten voor wat voor soort motivatie je gaat. Er zijn 2 soorten motivatie: interne en externe motivatie.

Interne motivatie

Interne motivatie komt voort uit je gevoelens. Je vindt het leuk om de actie zelf te doen. Sportliefhebbers zijn een typisch voorbeeld. Ze sporten om het sporten, omdat ze er gelukkig van worden. Ze gaan naar de sportschool of gaan hardlopen, zelfs als ze uitgeput zijn, of waarschijnlijk “vooral” als ze uitgeput zijn. Ze sporten tijdens hun vakantie. Ze zouden waarschijnlijk blijven oefenen, zelfs als ze geblesseerd waren. Niets houdt hen tegen, want sporten is pure vreugde voor hen.

Externe motivatie

Externe motivatie is resultaatgerichte motivatie. De actie is een hulpmiddel dat u brengt waar u wilt en krijgt wat u wilt. Je hebt bijvoorbeeld externe motivatie wanneer je werkt om je wekelijkse rekeningen te blijven betalen, of wanneer je boeken leest om een antwoord op vragen te vinden, of wanneer je sport om af te vallen.

Resultaat gericht werken

Als lichaamsbeweging iets is dat een manier is om de gewenste resultaten te behalen, zal de reis moeilijker zijn omdat je de beloningen pas ontvangt als je de resultaten daadwerkelijk ziet: bijvoorbeeld gewichtsverlies. Misschien blijf je zoeken naar redenen waarom je niet naar de sportschool kunt, moet je jezelf blijven vertellen dat je iets goeds doet tijdens de training en je daarna alleen maar een beetje beter voelen omdat je iets hebt gedaan dat je moest doen. En dan komt een personal trainer goed van pas! Zie een personal trainer als iemand die je helpt jouw doelstellingen te behalen. Net als een arts iemand beter maakt, een psycholoog je kan helpen, zo zorgt een personal trainer er onder andere voor dat je conditie verbetert, je vetpercentage afneemt, spierkracht verbetert, dat je strakker wordt en dat je, fysiek en mentaal, fitter én gezonder wordt. 

Ready2Change

Ready2Change biedt een breed aanbod aan trainingen gericht op blijvend resultaat met volledige aandacht voor jouw doelen en gezondheid. Voor iedere doelgroep hebben ze een trainingsprogramma ontwikkeld. Van personal training, voedingsadvies tot aan verantwoord afvallen, het is allemaal mogelijk. Wil jij weten wat een maatwerktraject personal training kost en bij je past? Vraag dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan. Na dit gesprek krijg je een maatwerkadvies voor personal training in je mail zodat je alle informatie in je op kan nemen en een besluit kan nemen. Ben je op zoek naar personal training in Leeuwarden? Kies dan voor Ready2Change!

https://ready2change.nl/