Leuker langer werken
Aanbiedingen

Alarm voor ouderen

Met persoonlijke alarmen kunnen mensen om hulp bellen als ze thuis een ongeluk krijgen of vallen. Ze kunnen oudere en minder valide mensen helpen zich thuis veiliger te voelen en langer onafhankelijk te blijven. Ze kunnen ook gemoedsrust bieden aan familie en vrienden.

De meest elementaire persoonlijke alarmen maken een luid geluid bij activering en waarschuwen mensen in de buurt dat er een probleem is. Ze zijn erg goedkoop om te kopen, maar vertrouwen erop dat er iemand in de buurt is om te helpen.

Er zijn ook belknoppen die een signaal naar een semafoon sturen, die door een professionele of mantelzorger kan worden gedragen, vastgemaakt aan hun riem of kleding. Deze hebben een beperkt bereik, dus vertrouw er nog steeds op dat iemand in de buurt is om te helpen. ‘S Nachts zit de semafoon in een oplaadunit naast het bed van de verzorger en als de verzorger een zware slaper is, kan een trilkussenwaarschuwing ook aan sommige eenheden worden bevestigd om hen te helpen wakker te worden.

Alarmen die een signaal verzenden voor hulp 

Dit zijn apparaten die via een zelfstandige eenheid zijn gekoppeld aan een 24-uurs bewakingsservice of aan een verzorger, thuis of elders.

Deze systemen hebben een eenvoudige drukknop die als een hanger om de nek kan worden gedragen, als een horlogeband aan de pols kan worden bevestigd of aan een riem of kleding kan worden geklikt. Ze kunnen ook aan een mobiele telefoon worden bevestigd als een noodknop die in de hoes is ingebouwd. Sommige diensten omvatten een extra eenheid om op een nachtkastje te houden voor gemakkelijke toegang in bed.

Een aantal systemen bevat ook een valdetector. Dit betekent dat als u omvalt, het apparaat automatisch een waarschuwing stuurt naar de verzorger of het centrum dat reageert. U kunt hieronder meer lezen over valalarmen.

Nadat een oproep voor hulp is verzonden, kunt u met sommige eenheden ook via een GPS-systeem worden gevonden. Als je zorgt voor iemand die dementie heeft , en zijn richting kan verliezen en niet naar huis kan terugkeren, kun je hem via dit lokaliseren.