Leuker langer werken
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom zoetstoffen nog lang zo slecht niet zijn

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat zoetstoffen veel slechter zijn voor onze gezondheid dan suikers. Van suikers vinden we het heel normaal dat ze in vrijwel ieder product zitten. Van dat lekkere stukje taart tot die paar slokken frisdrank. En ook van enkele schepjes suiker in de koffie of thee is menig mens niet vies. Zodra het over zoetstoffen gaat, merk je dat mensen omslaan. Daar waar suikers als heel vanzelfsprekend worden beschouwd, worden zoetstoffen dat absoluut nog niet. 

 

Toch kunnen wij minstens drie redenen geven waarom zoetstoffen nog lang zo slecht niet zijn. Want ook suikers zijn echt niet heilig. Hoewel suikers passen binnen een gezonde levensstijl, is een teveel aan suikers erg ongezond en kan het leiden tot diverse gezondheidsklachten. Om toch die zoete smaak te verkrijgen zijn zoetstoffen echt zo gek nog niet. Waarom? Dat lees je hieronder.

 

Zoetstoffen bevatten minder calorieën

 

Suikers zijn regelrechte caloriebommen. Hoewel suikers koolhydraten zijn en ons lichaam van de nodige energie voorzien, kun je veel beter kiezen voor andere koolhydraten, bijvoorbeeld in de vorm van vezels. In tegenstelling tot suikers zijn vezels langzame koolhydraten. Hierdoor heb je veel langer een verzadigd gevoel. Suikers zijn snelle koolhydraten en leveren daardoor slechts zeer korte tijd energie. Omdat suikers echte caloriebommen zijn kun je er al snel van aankomen in gewicht. Zoetstoffen daarentegen zijn caloriearm. Hoewel je er niet van aankomt, is het nog steeds aan te raden om de inname ervan te beperken.  

 

Zoetstoffen tasten het gebit niet aan

 

Het is algemeen bekend dat suikers het gebit aantasten. Suikers beschadigen het tandglazuur. Hierdoor heb je een grotere kans dat er op den duur gaatjes en tanderosie ontstaan. Zoetstoffen tasten het gebit niet aan en zijn dus veel beter voor het behoud ervan.

 

Zoetstoffen zijn ook in natuurlijke variant te koop

 

Wie dacht dat zoetstoffen puur en alleen op een kunstmatige manier gemaakt kunnen worden heeft het mooi mis. Naast kunstmatige zoetstoffen zijn er namelijk ook natuurlijke zoetstoffen te koop. Denk bijvoorbeeld aan honing en stevia. Hoewel deze natuurlijke zoetstoffen vrijwel evenveel calorieën bevatten als suikers zijn ze wel rijk aan enkele belangrijke voedingsstoffen die afwezig zijn in suikers. Wil je meer te weten komen over natuurlijke zoetstoffen? Kijk dan eens op de website van Naturaplaza.

 

https://www.naturaplaza.nl/