Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Wat er voorafgaand aan een uitvaart allemaal moet gebeuren

Wanneer iemand overlijdt, moet er veel geregeld worden voor de uitvaart. Het is een emotionele tijd waarin veel beslissingen moeten worden genomen. In dit artikel bespreken we wat er voorafgaand aan een uitvaart allemaal moet gebeuren.

Overlijdensverklaring en aangifte bij de gemeente

Als iemand overlijdt, moet er als eerste een overlijdensverklaring worden opgesteld door een arts. Deze verklaring is nodig voor de aangifte van overlijden bij de gemeente. Deze aangifte moet binnen 5 dagen na het overlijden gebeuren en kan worden gedaan door een familielid, een uitvaartondernemer of een begrafenisvereniging.

Uitvaartondernemer kiezen

Na de aangifte van overlijden kan er een uitvaartondernemer worden gekozen. Deze kan helpen met het regelen van de uitvaart. Er zijn veel verschillende uitvaartondernemers en het is belangrijk om een ondernemer te kiezen die past bij de wensen en behoeften van de overledene en de nabestaanden.

Voorbereiding van de uitvaart

De uitvaartondernemer kan helpen bij het plannen van de uitvaart. Er moeten veel beslissingen worden genomen, zoals de keuze tussen een begrafenis of crematie, de locatie van de uitvaart, de datum en tijd, de bloemen en de muziek. Ook moet er worden besloten wie er zal spreken tijdens de uitvaartdienst.

Rouwkaarten versturen

Als de details van de uitvaart zijn gepland, moeten er rouwkaarten worden verstuurd om de uitvaart aan te kondigen. Deze kaarten moeten zo snel mogelijk worden verstuurd, zodat de mensen die de uitvaart willen bijwonen op de hoogte zijn.

Condoleance en koffietafel regelen

Na de uitvaart kan er een condoleance en/of koffietafel worden georganiseerd. Dit biedt de gelegenheid om afscheid te nemen van de overledene en steun te bieden aan de nabestaanden. De uitvaartondernemer kan helpen bij het regelen van deze bijeenkomsten.

Afhandeling van administratieve zaken

Na de uitvaart moeten er ook administratieve zaken worden afgehandeld. Dit kan het regelen van een erfenis zijn, het opzeggen van abonnementen en contracten, het aanpassen van de adresgegevens en het afhandelen van bankzaken.

Conclusie

Er moet veel worden geregeld voor een uitvaart en het kan overweldigend zijn om dit allemaal te regelen terwijl men rouwt. Het is belangrijk om de hulp in te schakelen van een uitvaartondernemer zoals Irma Boon uitvaart verzorgster die kan helpen bij het plannen van de uitvaart en het regelen van alle administratieve zaken. Het is ook belangrijk om tijd te nemen voor het verwerken van het verlies en om steun te zoeken bij vrienden en familie.

https://irmaboonuitvaartzorg.nl