Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Waarom website laten maken?

Tegenwoordig is het van belang dat je met je onderneming online vindbaar bent. Maar waarmee doe je dit? Dit doe je natuurlijk met een website, maar deze moet je wel nog maken. Het maken van een website kan moeilijk zijn en er zijn veel zaken waar je naar moet kijken. Dit kost veel tijd en hiervoor heb je ook veel ervaring nodig. Heb je weinig ervaring en weinig tijd? Dan kun je ook een website laten maken door een webdesigner die hier meer ervaring in heeft. Zo kun je ervoor zorgen dat je een professionele website hebt waar je producten kunt verkopen en ook informatie kunt aanbieden aan je klanten. Maar hoe doe je website laten maken? En wie kun je het beste een website laten maken? In dit artikel gaan we je daar meer over vertellen, zodat je daar achter kunt komen.

Hoe doe je website laten maken?

Ten eerste heb je een webdesigner nodig en is het handig om er een te zoeken bij je in de buurt. Woon je in Haarlem? Zoek dan naar een webdesigner in de regio en neem hier contact mee op. Het website laten maken is niet eenvoudig en je moet naar bepaalde factoren kijken die van belang zijn. Zo moet je goed communiceren met de webdesigner en moet je deze kunnen voorzien van informatie. Ten eerste wil je het doel bepalen van je website en wat je ermee wilt doen. Waarover wil je je bezoekers informeren? Of wil je juist een webshop hebben? Dit is belangrijker informatie die een webdesigner nodig heeft om je website te maken. Bij een website laten maken is het ook van belang dat je de doelgroep bepaald en dit ook doorgeeft aan de webdesigner. Op deze manier kan de webdesigner de tone of voice bepalen voor het design.

Onderhoud

Als je een website hebt is het van belang dat deze goed onderhouden wordt. Zo moet er een back-up zijn, mocht er eventueel wat gebeuren met de website. Ook moet de website goed vindbaar blijven in de zoekmachine van Google. Daarnaast moet de website goed beveiligd zijn en AVG-proof zijn. Al deze taken kun je ook uitbesteden aan de webdesigner en heb je hier een duidelijk contract voor nodig. Het kan zijn dat de webdesigner niet de website beter vindbaar kan maken, hiervoor kun je eventueel een marketingbureau als Ranking Masters voor inschakelen. 

Kosten

Als je een website laten maken wilt, is het van belang dat je ook de kosten weet. Echter, kun je niet zomaar een vast bedrag noemen, maar moet er gekeken worden naar wat je wilt laten doen. Zo kun je met alleen een WordPress website goedkoop uit zijn, maar kun je ook kiezen voor een custom design. Met een custom design kun je honderden euro’s kwijt zijn, maar zijn dit natuurlijk eenmalige kosten. Ook wil je kijken naar een maandabonnement voor het onvermijdelijke onderhoud van de website. De kosten van het laten maken van een website kunnen verschillen per aanbieder, vraag eventueel een offerte aan.