Sport

Vissen tijdens Corona

In 2020 is de waterkant van meren, rivieren en kanalen een stuk beter bezocht dan eerdere jaren. Door de (halve) lock-down hebben steeds meer oud-vissers hun hobby teruggevonden en is er ook een legio aan nieuwe vissers bijgekomen. Dit nieuwe en vernieuwde enthousiasme slaat zelfs zo door, dat hengelsportartikelen soms echt lastig te verkrijgen zijn. Winkels worden of zijn leegverkocht en aan voorraad komen is erg lastig. Want ook in de productie en logistiek blijkt het moeilijk om tijdens Corona de toko draaiende te houden. Of je nu een tent wilt kopen, vislijn, vismolen of haakjes, eigenlijk in alle artikelen blijkt de levertijd op te lopen. Dit was eerst voornamelijk te merken bij de instap-artikelen, maar ook de grote merken als Abu Garcia, JRC, Shimano en Penn hebben moeit om te leveren. 

Eigenlijk natuurlijk hartstikke leuk dat we onze hobby met steeds meer mensen kunnen beleven. Aan de andere kant wordt het wel steeds lastiger om je visjes te vangen. Door dressuur blijkt de vis ook steeds slimmer te worden om ons haakaas te vermijden. Zeker intelligente vissen als karper, zeelt en grote snoeken zijn lastiger te haken. Maar als je bekend met deze trends, dan kan je toch je visjes goed vangen, als je anders vist dan anderen. Deze trendbreuk is nieuw misschien voor de visser, maar natuurlijk ook voor de vissen in het water. De kans op schrikkende vis is hierdoor ook kleiner. Onderstaande een enkel tip hoe jij afwijkend kunt zijn van jouw collega’s. 

Vis op momenten dat anderen stoppen

Overdag zijn de meeste vissers aan de waterkant te vinden. Vaak in de vroege uren tot ergens in de middag. Weinig vissers starten pas einde middag en gaan door tot de late uurtjes. Mochten nu net deze uurtjes de periode zijn dat de vissen een voerplek wat makkelijk durven aandoen, omdat ze in deze tijd minder vaak gevangen worden (of hun maatje). 

Vis op andere plaatsen

Elk water heeft enkele hotspots. Plaatsen waar veel gevist wordt. Dit kan omdat deze plekken goed vis produceren, of dat ze gewoon makkelijk te benaderen. Vis je echter op plekken die moeilijk bereikbaar zijn, of een hoek van het water dat anderen links laten liggen, dan kunnen dit juist de plaatsen zijn waar de dressuurvissen in de drukte van de dag juist liggen. 

https://www.sportvisgigant.nl/
Sport

Een goedkope kwaliteit voetbal kopen

Een mooie goedkope voetbal kopen is prettig, want niemand staat te springen om teveel geld uit te geven voor een bal. Om lekker te kunnen voetballen is er een bal nodig, want zonder dat speeltuig is het niet te doen om prettig te kunnen spelen. Omdat de bal vaak snel verslijt en dergelijke, wil je niet teveel geld uitgeven aan de bal. Hij moet vooral lekker trappen en niet te zacht zijn. Op die manier kun je met een goedkope voetbal kopen heel veel plezier hebben. Voetbal is in Nederland de grootste volkssport en vandaar dat het logisch is dat veel mensen een bal willen aanschaffen. De prijs is hierin heel belangrijk.

 

Functie van de bal

 

De functie van de goedkope voetbal kopen is natuurlijk duidelijk. Voor jong en oud kan de bal veel plezier brengen, want het is heerlijk om tegen een bal aan te schoppen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren en de keuze ligt bij de speler. Er kan gevoetbald worden met teams tegen elkaar, maar ook op een manier waarbij de focus ligt op schieten. Door met elkaar op doel te schieten, wordt de techniek beter en kan er leuk gevoetbald worden. Het leuke van een bal is dat er op veel verschillende manier plezier gemaakt kan worden. Er is weinig nodig om het leuk te maken, want het kan op straat, dicht bij huis of op een mooi veld.

 

Kleur van de bal

 

Bij een goedkope voetbal kopen kunnen er veel variaties worden aangebracht. Er zijn ballen in allerlei kleuren en hier kan rekening mee worden gehouden bij het goedkope voetbal kopen. De een houdt van een fel gekleurde bal, terwijl iemand anders een simpele zwarte en witte bal prefereert. De keuze is reuze en ballen zijn er in allerlei soorten en maten.

 Sport

Dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een fitnessapparaat voor thuis

 

Voordat je een fitnessapparaat voor thuis koopt zijn er enkele factoren waar je rekening mee dient te houden. Hier lijsten we enkelen op. Uiteraard zijn er nog meer factoren waar je rekening mee moet houden maar dit zijn wel de belangrijkste. Door met deze factoren rekening te houden kun je uiteindelijk een goede keuze maken om het beste fitnessapparaat voor thuis te kopen.

Kosten 

Wat is uw budget voor thuisgymnastiek? Begin de cijfers te kraken en bepaal hoeveel u redelijkerwijs kunt besteden aan apparatuur en benodigdheden. Apparatuur, afhankelijk van de functie, kan variëren van tien dollar tot enkele duizenden dollars. Het bepalen van uw budget is het startpunt voor het samenstellen van uw homegym.

 

Ruimte

Hoeveel vierkante meter ruimte heb je voor je homegym? Als u 1000 vierkante voet hebt om mee te werken, zijn uw opties voor apparatuur groter dan wanneer u 200 vierkante voet hebt. Met alle compacte fitnessapparatuuropties die vandaag beschikbaar zijn, kunt u beide situaties laten werken, maar u moet zich bewust zijn van uw ruimtebehoefte voordat u uw aankopen doet.

Functie

Wat wilt u bereiken met uw fitnessapparatuur voor thuis? Misschien heb je al aan je cardio-behoeften voldaan en ben je alleen op zoek naar gewichtheffen en lichaamsgewicht weerstandstraining. Misschien heb je al je lichaamsgewicht weerstandsapparatuur maar wil je wat cardio toevoegen. Bepaal voordat u aankopen doet wat uw individuele behoeften en doelen zijn. Wat wilt u bereiken met uw fitnessapparatuur voor thuis?

 

Samenvatting alvorens thuis fitnessapparatuur te kopen

Het is gemakkelijk om te verdwalen in de zee van opties voor thuisgymapparatuur die tegenwoordig voor consumenten beschikbaar zijn. We hebben ze echter voor u beperkt in de hoop om het bouwen van uw homegym gemakkelijker en goedkoper te maken. Vergeet bij het maken van uw eigen keuzes niet om rekening te houden met uw budget, uw ruimte en uw persoonlijke fitnessdoelen.

Gefeliciteerd! Je hebt nu je eerste stap gezet om een ​​gezondere en fittere toekomst te creëren! Ga nu maar aan de slag, volg goede trainingsschema’s, let op je voeding, rust voldoende en voor je het goed en wel beseft heb je voor jezelf een gezonde levensstijl gecreeërd. Wil je meer tips over alles wat met fitness en een gezonde levensstijl te maken heeft? Kijk dan zeker eens op de website van Love4Fitness.

https://www.love4fitness.nl/fitnessapparaten/beste-fitnessapparaten-voor-thuis/
Sport

Squashen om fit te worden | Quality Squash Stores

De andere drie vingers – de pink, de ringvinger en de middelvinger – moeten de stevige basis van uw greep vormen. Deze moeten stevig blijven als je de bal raakt, en hier wordt je kracht opgewekt.
Uw wijsvinger wikkelt zich hoger boven de greep, en moet gescheiden zijn van de rest van de basis van de greep, zonder de andere vingers aan te raken. Het zal er bijna uitzien alsof je met je hand een haak vormt. Dit zal u in staat stellen om andere finesse-gebaseerde schoten, zoals druppels en flicks, te controleren.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door www.qss-squash.nl en www.qss-squash.nl/squash-rackets. De online squash webwinkel van Nederland En België.

Positionering van het lichaam
Voor alles is het belangrijk om het lichaam op de juiste plaats te krijgen waar het moet zijn voordat je een ander aspect van het schot kunt instellen.

De positionering is letterlijk de basis van het schot. Veel mensen denken dat de kracht van je voorhand of van een schot, of een ander schot, van de schommel zelf komt. Dit is onjuist, want de basis van de kracht komt van de romp van het lichaam via de spierkracht van de gebogen benen van de speler in combinatie met de romprotatie gedurende het hele schot.

De armzwaai is slechts een uitbreiding van de kracht die van de rest van het onderlichaam komt.

Om te beginnen moeten de spelers aan het schot vanaf de voeten naar boven denken. Dit bevordert de beste balans voor de speler. De speler zal de zijmuur met de linkervoet naar voren en de rechtervoet achter de linkervoet, met het zwaaipad voorbereid.

Dit is voor rechtshandigen. Voor linkshandigen moet de speler naar de zijmuur wijzen met hun rechtervoet naar voren en hun linkervoet achter hun rechtervoet, met hun respectievelijke zwaaipad voorbereid.

De knieën van de spelers moeten licht gebogen zijn op elk been, en de stap die met de andere voet genomen wordt moet kort zijn, zodat de speler zich niet te ver verspreidt zodat hij zijn evenwicht verliest voordat hij zwaait.

Bij het terugnemen van het racket om naar de bal te zwaaien, moet de rechterschouder hoger zijn dan de linkerschouder, met de linkerarm op een natuurlijke positie voor de speler om de andere beweging in evenwicht te brengen en een level omhoog te zetten om naar de bal te zwaaien.

Houd in gedachten, als de linkerhand voor iemand met een dominante rechterhand wordt geplaatst, dan moet de rechterhand voor iemand met een dominante linkerhand worden geplaatst. Zodra de speler zich in deze positie voor zijn forehand heeft gepositioneerd, is hij klaar om daadwerkelijk door te gaan met de zwaaibeweging van de bal.

Wanneer de speler geen schot slaat in een wedstrijd en zich wil voorbereiden op de volgende, ongeacht of het een forehand of backhand is of niet, moet hij er een gewoonte van maken om zichzelf in de ‘ready position’ te zetten. Dit is wanneer de voeten van de speler naar de muur gericht zijn. Hun racket moet uit hun lichaam worden gehouden met beide handen die het in een hoek van 45 graden vasthouden. Hoe lager op de grond, hoe gemakkelijker het is voor de speler om meer banen te bedekken, dus hun knieën moeten gebogen zijn en hun voeten moeten ongeveer schouderbreedte uit elkaar staan.

Zwenkpad
Nu alle bovenstaande details zijn geregeld, is het tijd voor de lol. Laten we de eigenlijke swing eens proberen! Hoe leuk het ook is om de bal hard te slaan bij een impact, en geloof ons als we zeggen dat het een grote stressverlichter kan zijn, er zijn nog steeds een heleboel kleine details in de schommel die op een natuurlijke manier samen moeten vloeien, zodat je zelfs het punt van de impact kunt bereiken.

Om te beginnen moet uw rechterelleboog (of uw linkerelleboog) licht gebogen zijn. De gebogen elleboog begint naar voren te bewegen in de richting van de positie van de bal terwijl de rechterschouder volgt en lager beweegt terwijl uw romp draait.

Het hoofd van de speler moet perfect stil blijven staan terwijl hij oogcontact maakt met de bal. De arm zal het racket naar voren bewegen om contact te maken met de bal. Zodra de arm is uitgestrekt, zal de pols het dan overnemen en het racket naar de bal brengen om contact te maken met de bal. De snaren zullen dan de bal raken.

Het racketgezicht zal open blijven als de speler de bal slaat, maar bij de inslag, wordt de bal naar voren gebracht uit het lichaam bij volledige verlenging. Het racket moet loodrecht op de zijmuur staan om de bal parallel aan het racket te sturen.

Tijdens alle fasen van de zwaai moet de racketgreep altijd lager blijven dan het rackethoofd. Bij een impact moet de bal zich achter de voorste knie bevinden, in lijn met de arm, en het racket moet loodrecht op de zijwand staan om de bal parallel aan de zijwand te kunnen sturen.

Laat u niet voor de gek houden, de zwaai is nog lang niet voorbij na het slaan van de bal. In feite is de follow through eigenlijk wat er uiteindelijk toe zal leiden dat uw squashforehand de vorm krijgt die u wenst.

Nadat de snaren de bal hebben geraakt, zal het racket in lijn zijn met de bal en de zijkant van het lichaam. De hele beweging brengt je schouders rond terwijl je romp draait, met het racket dat helemaal over je schouder komt en erdoorheen volgt.

De rotatie van de schouders is cruciaal na het slaan van de bal. Het laat de rechterarm toe om de langst mogelijke tijd door het schot te blijven versnellen, en het lichaam zal het natuurlijk toelaten.

https://www.qss-squash.nl
Sport

Waarom is squash een gezonde sport? QSS verteld er meer over.

Er zijn vier muren naar een squashbaan. De voormuur, waarop drie parallelle lijnen zijn gemarkeerd, heeft het grootste speeloppervlak, terwijl de achtermuur, die typisch de toegang tot het hof bevat, de kleinste heeft. De uitlijn loopt langs de bovenkant van de voormuur en daalt langs de zijmuren naar de achtermuur. Er zijn geen andere markeringen op de zij- of achterwanden. Schoten die boven de zij- of achtermuur zijn geslagen of die de uitlijn raken, op een willekeurige muur, zijn eruit. De onderste lijn van de voormuur markeert de bovenkant van het ‘blik’, een half meter hoog metalen gebied dat, indien getroffen, betekent dat de bal uit is. Op deze manier kan het blik als analoog worden gezien aan het net in andere racketsporten zoals tennis. De middelste lijn van de voorwand is de servicelijn en is alleen relevant tijdens het serveren.

Dit artikel is geschreven door Quality Squash Stores, de online squashwinkel van Nederland en België.

Service
De spelers draaien een racket om te beslissen wie als eerste dient. Deze speler begint de eerste rally door te kiezen om vanuit het linker of rechter serveervak te serveren. Voor een legale opslag moet één van de voeten van de serveerder in het serveervak staan en geen enkel deel van de lijnen van het serveervak aanraken, wanneer de speler de bal slaat. Nadat de bal door het racket geraakt is, moet de bal de voormuur boven de servicelijn en onder de uitlijn raken en landen op de tegenoverliggende achterste kwartveld. De ontvangende speler kan ervoor kiezen om een opslag te volleyen nadat de bal de voormuur heeft geraakt. Als de serveerder het punt wint, wisselen de twee spelers van kant voor het volgende punt.

Spel
Na de opslag slaan de spelers om de beurt de bal tegen de voormuur, boven de tin en onder de uitlijn. De bal mag op elk moment de zij- of achtermuren raken, zolang de bal maar onder de uitlijn komt. De bal mag niet de vloer raken na het raken van het racket en voordat de bal de voormuur raakt. Een bal die op de uitlijn of de lijn langs de bovenkant van het blikje landt, wordt beschouwd als uit. Nadat de bal de voormuur geraakt heeft, is het toegestaan om één keer op de vloer te stuiteren (en een willekeurig aantal keren tegen de zij- of achtermuur) voordat een speler de bal moet teruggeven. Spelers mogen zich overal rond de baan bewegen, maar het per ongeluk of opzettelijk blokkeren van de bewegingen van de andere speler is verboden en kan resulteren in een LET of een STROKE. Spelers keren meestal terug naar het midden van de baan na een schot.

Scoresystemen
Squash kan gespeeld worden met verschillende scoresystemen en spelers in amateurwedstrijden kunnen willekeurig een puntentotaal instellen om een winnaar te bepalen. Op dit moment worden de meeste wedstrijden gespeeld volgens het point-a-rally systeem (PARS) tot 11 punten, hoewel veel spelers doorgaan met het spelen van Engelse of Hand-In-Hand-Out (HiHo) scores tot 9, waarbij alleen de server een punt kan winnen. Spelers ervaren PARS en Hi-Ho vaak als zeer verschillende spellen die verschillende tactieken en spelerskenmerken vereisen. Naast het Engels of Hand-In-Hand-Out en PARS, is er ook een Amerikaanse score waarbij wedstrijden worden gespeeld tot 15 in plaats van 11 zoals in PARS.

Dit artikel is geschreven door Quality Squash Stores, de online squashwinkel van Nederland en België.

Engels of Hand-In-Hand-Out score
Het oorspronkelijke scoresysteem staat bekend als de Engelse scoring, ook wel hand-out scoring genoemd. Onder dit systeem, als de serveerder een rally wint, krijgt hij een punt, terwijl als de terugverdiener een rally wint, alleen de service verandert (d.w.z., de bal gaat “hand-out”) en er wordt geen punt gegeven. De eerste speler die als eerste 9 punten bereikt, wint de wedstrijd. Als de score echter 8-8 bereikt, beslist de speler die als eerste de 8 heeft bereikt of de wedstrijd gespeeld wordt tot 9, zoals voorheen (de zogenaamde ‘set one’), of tot 10 (de zogenaamde ‘set two’). Ooit kreeg dit scoresysteem de voorkeur in Groot-Brittannië, maar ook in landen met traditionele Britse stropdassen, zoals Australië, Canada, Pakistan, Zuid-Afrika, India en Sri Lanka.

Point-a-rally scoren
Het huidige officiële scoresysteem voor alle niveaus van professionele en amateur squash heet point-a-rally scoren (PARS). In PARS krijgt de winnaar van een rally altijd een punt, ongeacht of hij/zij de server of de terugvervoerder is. De wedstrijden worden gespeeld tot 11, maar in tegenstelling tot de Engelse score moeten de spelers twee duidelijke punten winnen. Dat wil zeggen, als de score 10-10 bereikt, gaat het spel door totdat één speler twee punten wint. PARS to 11 wordt nu gebruikt op de professionele tournee voor mannen en vrouwen, en de tinnen hoogte is verlaagd met twee centimeter (tot 17 centimeter) voor alle PSA-evenementen (mannen en vrouwen).

Amerikaanse score
Een ander scoresysteem is Amerikaans scoren. De regels van de Amerikaanse waardering zijn identiek aan die van PARS, met uitzondering van de spellen die tot 15 worden gespeeld. Dit systeem wordt niet veel gebruikt omdat spellen als te lang werden beschouwd en de winnaar zou meestal de fitter speler zijn, niet noodzakelijkerwijs de betere speler.

Wedstrijdwedstrijden worden meestal gespeeld op “best-of-five” (d.w.z. de eerste speler die drie wedstrijden wint).

RAM-scoresysteem
Het RAM-scoresysteem is een nieuw scoresysteem dat is gecreëerd door voormalig Wereldkampioen, Ramy Ashour en medeopgericht door Osama Khalifa. Dit bestaat uit het spelen van een best of 5 wedstrijden. Elk spel is 3 minuten lang, maar dit verwijst alleen naar de 3 minuten die in het spel zijn. De ‘downtime’ tussen het einde van een rally en een serve wordt niet meegeteld. Zodra de tijd om is, stopt de klok, en t

https://www.qss-squash.nl