Particuliere dienstverlening

Begeleid wonen voor een zelfstandige toekomst voor volwassenen

Wilt u graag meer zelfstandig wonen? Heeft u extra hulp nodig bij uw dagelijkse bezigheden? Bij begeleid wonen, wonen volwassenen zelfstandig en tegelijkertijd samen. U woont namelijk samen met andere volwassenen die ook extra hulp wensen. Leviaan heeft verschillende locaties in West-Friesland, Zaanstreek en Waterland. Vaak start een nieuwe bewoner in een groepswoning. Samen met medebewoners zorgt u voor het huishouden en kookt u enkele keren per week samen. Voordat u een woning betrekt, bespreekt een zorgbemiddelaar uw wensen en (zorg)behoeften. Wordt u cliënt bij Leviaan? Dan zal er altijd naar een vaste contactpersoon gevraagd worden.

De belangrijke functie van een contactpersoon

De contactpersoon heeft een belangrijke functie in het traject van begeleid wonen voor volwassenen. Deze is vaak aanwezig bij het intakegesprek en is soms betrokken bij het opstellen van een signalerings- en begeleidingsplan. De contactpersoon kan ook op de hoogte gesteld worden van alle veranderingen, indien u hiermee akkoord gaat.

Op welk gebied kunt u ondersteuning en coaching verwachten?

Zowel in een groepswoning als in een eenpersoonsappartement ontvangt u ondersteuning en intensieve coaching van Leviaan. Op basis van uw wensen en (zorg)behoeften stelt Leviaan met u een begeleidingstraject op. Wilt u bijvoorbeeld extra hulp bij het doen van de boodschappen, het op orde krijgen van uw financiën of om uw dag in te delen? Wilt u contact met vrienden en/of familie opbouwen of wilt u graag een zinvolle invulling van uw dag realiseren? Tijdens het begeleid wonen worden volwassenen hierin ondersteund en begeleid. De focus ligt altijd op het behoud van de zelfstandigheid van de cliënt.

Verschillende locaties voor specifieke doelgroepen

Leviaan beschikt over verschillende locaties voor begeleid wonen voor volwassenen in Zaanstreek Waterland en West-Friesland. Enkele locaties zijn gericht op specifieke doelgroepen. Zo is er een locatie die is ingericht voor mensen met het syndroom van Korsakov. Andere locaties zijn weer ingericht voor mensen met psychische kwetsbaarheden die ook persoonlijke zorg nodig hebben. Wenst u graag meer te weten over begeleid wonen voor volwassenen? Dan kunt u altijd contact opnemen met Leviaan voor meer informatie.

https://leviaan.nl/
Particuliere dienstverlening

Kom erachter of vloerverwarming voor uw vloer geschikt is

Goed nieuws: vloerverwarming is geschikt voor verschillende vloeren. Hoogst waarschijnlijk dus ook bij u. Echter is niet overal dezelfde soort vloerverwarming mogelijk. Zo zijn er wel een aantal aspecten waarop gelet moet worden bij bepaalde vloeren, gezien elke vloer een eigen mate van warmtegeleiding heeft. Heeft u laminaat of marmoleum? Dan laat dat meer warmte door dan pvc vloeren of vinyl. Wilt u dus optimaal kunnen genieten van vloerverwarming, dan is het verstandig om bij de specialist te vragen welke soort vloerverwarming het beste is in combinatie met uw vloer.

Energiezuinig uw woning verwarming: laat vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming is energiezuinig. Daarom is vloerverwarming voor de zakelijke en particuliere markt ontzettend populair. Veel mensen vinden het belangrijk dat verwarming energiezuinig is. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar u merkt het maandelijks ook in uw portemonnee. Bent u op zoek naar een energiezuinige manier van verwarming, dan kiest u voor vloerverwarming. Het kan zelfs zorgen voor een energiebesparing van 6 tot wel 12 procent. Ook wordt warmteverlies van de leidingen beperkt en wordt het ketelrendement door de lagere temperaturen vergroot. Dit alles bij elkaar zorgt voor flinke besparingen op uw energiekosten. Het is een flinke investering, maar vloerverwarming betaalt zichzelf vrijwel altijd terug. En daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu; wat wilt u nog meer?

Last van allergieën? Kies voor vloerverwarming!

Heeft u veel last van stof in huis? Merkt u dat u daar heftig op reageert omdat u veel niest? Traditionele radiatoren kunnen hier voor een groot deel aan bijdragen. Ze zorgen namelijk voor luchtcirculatie en dat zorgt er weer voor dat stof niet blijft liggen, maar rond gaat dwarrelen. Ook voor mensen die een aandoening aan de luchtwegen hebben, kan dit erg vervelend zijn. Het is in deze gevallen dan ook zeker aan te raden om de radiatoren te verwijderen en vloerverwarming aan te laten leggen. Met vloerverwarming heeft u geen last meer van ronddwarrelend stof en ook de luchtvochtigheid kan tot wel 12% verlaagd worden. Heeft u dus last van allergieën, dan biedt vloerverwarming u extra comfort!