Onderwijs

Het beste studiekeuzeadvies na zeven intensieve gesprekken

Het kiezen van een juiste studie is niet zomaar iets. Je kiest je studie zorgvuldig in de wetenschap dat het voor een groot deel jouw toekomst gaat bepalen. Soms valt het je zwaar de juiste studie te kiezen of denk je dat je een verkeerde keuze gemaakt hebt. In dat geval is het buitengewoon verstandig te kiezen voor professioneel studiekeuzeadvies. Na zeven intensieve gesprekken weet je wel waar je voor moet kiezen. 

In zeven gesprekken moet duidelijk zijn wat goede keuzes kunnen zijn 

Een traject dat studiekeuzeadvies heet begint altijd met een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek wordt ingegaan op verwachtingen en de werkwijze, Zie je een dergelijk proces zitten dan moet in zeven gesprekken duidelijk worden wat voor jou een verstandige keuze zou kunnen zijn. De professional helpt je bij het nemen van de keuze, uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf wat die keuze wordt. 

Klopt het beeld dat je hebt van een studie met de realiteit 

Het is de bedoeling dat je na de gesprekken wel enthousiast bent voor een bepaalde studie. Sterker nog; het is de bedoeling dat je dan wel met vertrouwen aan een studie begint. Centrale vragen tijdens studiekeuzeadvies zijn vooral vragen als wat kun je, wat wil je en wat motiveert je. Er wordt gekeken naar de overlap in de antwoorden en vervolgens wordt gekeken welke opleiding daar bij aansluit. Dan nog wordt gekeken of het beeld dat jij van een bepaalde opleiding hebt overeenkomst met de realiteit. Op die manier weet je wat je kiest.  

Zorgen en twijfels worden weggenomen  

Er is studiekeuzeadvies voor alle niveaus en de bedoeling is dat je een keuze maakt die bij je past. Zorgen en twijfels worden weggenomen. Het feit dat de mensen die al gebruik maakten van de diensten van de professionals het rapportcijfer 8,4 geven, spreekt boekdelen. Uiteraard wordt er maatwerk begeleiding gegeven en is er studiekeuzeadvies voor alle niveaus. Na het doorlopen van het proces heb je wel vertrouwen in de studiekeuze en maak je een keuze die bij je past. Het kiezen van een studie is iets heel belangrijks. Neem dat serieus en kies voor professionele ondersteuning. 

 

Onderwijs

Zorg voor meer veiligheid op het werk door een preventiemedewerker

Veiligheid op de werkvloer is een belangrijke factor als het aankomt op tevredenheid onder werknemers. Vaak wordt het belang van een veilige en gezonde werkplek door werkgevers onderschat. Werknemers die doorhebben dat er vanuit hogerop om hun zorgen wordt gegeven, leveren doorgaans betere prestaties en binden zich beter aan het bedrijf. Ook kan het er op de werkvloer een stuk gemoedelijker aan toe gaan wanneer werknemers door hebben dat er over hun veiligheid en gezondheid nagedacht wordt. Een preventiemedewerker zorgt er onder meer voor dat de Arbowet wordt nageleefd. Daarnaast wordt er geëvalueerd waar verbeteringen betreffende de veiligheid kunnen worden doorgevoerd.

Hoe begin kan ik beginnen als preventiemedewerker?

Voordat je aan de slag kan om de veiligheid binnen je bedrijf te verbeteren, zul je eerst een preventiemedewerker cursus moeten volgen. Binnen deze cursus wordt je klaargestoomd voor je toekomstige taak als preventiemedewerker. Hier leer je onder andere de ins en outs van het analyseren van arbeidsrisico’s en bestudeer je de fijne kneepjes van de Arbowet. Door middel van een cursus preventiemedewerker maak je op een professionele wijze kennis met het vakgebied en kun je de theorie die je leert meteen toepassen in de praktijk.

Als je twijfelt of preventiemedewerker iets voor jou is, is het aan te raden om eerst een cursus te volgen voordat je in het diepe springt met een opleiding. Tijdens een cursus krijg je al een goed beeld of het preventiemedewerkerschap je genoeg aanspreekt om erin door te studeren. Weet jij al precies wat je wilt en ben je eerder op zoek naar een volledige opleiding? Lees dan hieronder verder.

Hoe kan ik doorgroeien als preventiemedewerker?

Beviel de cursus je, of weet je al dat je roeping ligt in het veilig houden van de werkplek? Dan is een preventiemedewerker opleiding waarschijnlijk iets voor jou. Tijdens deze opleiding verdiep je je verder in de wereld van het preventiemedewerkerschap en wordt je opgeleid tot professional als het aankomt op de Arbowet en veiligheidsregelgeving. Iemand die dit traject doorloopt kan zichzelf ook wel een Arbocoördinator noemen. Het advies wat jij meegeeft aan je organisatie moet ervoor gaan zorgen dat aan alle eisen wordt voldaan en dat werknemers zich veilig thuis kunnen voelen binnen hun werkomgeving.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Begin vandaag nog met een opleiding en breidt je veiligheidskennis uit!

 

Onderwijs

Cultuurdag op school

Cultuurdag op school

Wat is een Cultuurdag? Deze vraag zult u zich ongetwijfeld afvragen wanneer u deze term voor het eerst langs ziet komen. De Cultuurdag is een groot evenement op een middelbare school waarbij leerlingen de hele dag workshops volgen. De workshops die de leerlingen volgen worden gekozen door de school zelf, de leerlingen mogen zichzelf indelen in deze workshops. De scholen krijgen een breed aanbod waaruit zij mogen kiezen, ze mogen volledig naar smaak of op basis van een bepaald thema beslissen hoe hun Cultuurdag eruit komt te zien. 

Kleinkunstig is de bedenker van de Cultuurdag en is al jaren actief in de onderwijssector. Met jaren aan ervaring en een ontzettend breed aanbod is Kleinkunstig inmiddels een van de grootste aanbieders van kunsteducatie voor het VO in Nederland. Kleinkunstig organiseert workshops op middelbare scholen door heel het land, voor elk niveau en elk leerjaar. Kleinkunstig is ook actief in het speciaal onderwijs, de workshopdocenten van Kleinkunstig zijn betrouwbare, opgeleide docenten die zich elke keer weer hard inzetten voor de workshop. 

Hiphop Cultuurdag

Een leuk voorbeeld van een cultuurdag is het organiseren van een Hip Hop Cultuurdag, tijdens zo’n dag gaan de leerlingen aan de slag met workshops volgen over allemaal verschillende raakvlakken die onder de hiphop paraplu vallen. Denk hierbij aan een hiphoptheater workshop, daarna een workshop beatmaking om daar vervolgens je eigen raps voor te schrijven tijdens de Workshop Rap. Kleinkunstig stelt de Cultuurdag voor u samen en regelt de volledige organisatie. 

Als school zijnde is het ook gunstig om een cultuurdag te organiseren, de medewerkers van uw middelbare school hoeven namelijk een dag lang niets te doen. Dat betekend dat u bepaalde verandering kan doorvoeren terwijl er een Cultuurdag gaande is op school, een win win situatie dus! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vooral eens een kijkje op de website. 

https://www.kleinkunstig.nl
Onderwijs

Workshops en trainingen waar je echt wat aan hebt

Alhoewel er één persoon en zijn / haar relaties centraal staan tijdens systemisch werk is deze cursus van De eerste verdieping leerzaam voor iedere deelnemer. Er zijn altijd herkenbare patronen, overeenkomstige fricties en gedeeld verdriet. Lijkt een en ander je interessant, maar tegelijkertijd ook net iets te confronterend? Kom gerust naar de training, geef het aan en je kunt vervolgens op de achtergrond blijven. Zo steek je er wat van op zonder jezelf bloot te geven.

De ervaring leert dat de cursussen van De eerste verdieping snel volstromen. Wil jij meedoen, geef je dan zo snel mogelijk op. Dat kan online door enkele gegevens in te vullen. Op de website staan alle trainingen overzichtelijk vermeld samen met aankomende data waarop ze gegeven worden. Je kunt je deelname ook telefonisch of per mail bevestigen. Vind je het leuk om langs te komen? Je bent meer dan welkom!

Hierbij de adresgegevens op een rij:

Achterom 78 2611 PS Delft telefoon: 015-2125125 info@1e-verdieping.nl

Workshop NLP in 1 dag

Heb je niet genoeg tijd voor een complete opleiding, dan is de NLP workshop misschien iets voor jou. NLP in 1 dag is bijzonder leerzaam en effectief. Als je het leuk vind van alles te weten te komen over drijfveren van mensen -ook van jezelf- dan is deze workshop echt een aanrader. Je leert hoe je op eenvoudige wijze meer plezier haalt uit alledaagse dingen. Je zult leuke, onbekende kanten van jezelf ontdekken.

In feite gaat het om interesse in jezelf en de mensen om je heen én om de wil dingen op een positieve manier te bekijken. De workshop kost €65 en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Tussen de middag is er tijd voor een heerlijke lunch. Na afloop krijg je een reader mee naar huis. Wel zo handig als naslagwerk! Heb je de smaak te pakken, dan kun je je na de workshop opgeven voor een gratis coach-sessie. Dit is een persoonlijke gesprek met een opleider van De eerste verdieping. Met als doel: nog meer zelfontplooiing en nog meer plezier in het leven!

 

https://www.1e-verdieping.nl
Onderwijs

Wat verdient een secretaresse?

Ben je reeds aan het werk in een administratieve functie of wil je graag specifiek als secretaresse gaan werken? Dan is het zeker zinvol hier eerst een goede opleiding voor te volgen. Uiteraard wil je graag weten wat je gaat verdienen en daarom is het salaris secretaresse ook van belang om te weten.

Geld is ook belangrijk

Geld is voor de meeste mensen niet het belangrijkste als het om werk gaat. De meeste mensen zullen het liefst een baan hebben waarin ze het naar hun zin hebben en die ze met plezier doen. De verdiensten voor een functie zijn echter wel van praktisch belang want je zult er ook van dienen te leven.

Waarvan zijn de verdiensten afhankelijk?

Als secretaresse met een opleiding op MBO-niveau op zak bedraagt het salaris ruim 2000 euro bruto per maand als je fulltime werkt. Dit kan verschillen per werkgever maar is zeker ook afhankelijk van wat je allemaal doet, wat voor opleiding je genoten hebt, hoeveel werkervaring je hebt en hoe oud je bent. Als je nog maar net begonnen bent als secretaresse zul je minder verdienen dan iemand die al langer op de arbeidsmarkt actief is maar dit kan wel oplopen in de loop der jaren.

Wat doet een secretaresse zoal?

De meeste secretaresses hebben een uitgebreid takenpakket binnen hun functie. Deze zijn veelal onder te verdelen in verschillende categorieën: inkomende en uitgaande communicatie afhandelen; agendabeheer; inplannen, voorbereiden en notuleren van vergaderingen; ontvangen van gasten; bijeenkomsten organiseren; administratieve werkzaamheden en archiveren. Lijken deze werkzaamheden je wel wat maar ben je er nog niet in gespecialiseerd? Dan is het zeker zinvol eerst een opleiding op dit gebied te volgen. Zo doe je kennis op en maak je ook meer kans op een leuke baan als secretaresse die bij jou past.

Onderwijs

Meubilair uitzoeken voor het primair onderwijs

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van het meubilair voor het primair onderwijs? Ga je binnenkort meubilair voor het primair onderwijs uitzoeken? Dan is het handig om op enkele punten te letten. Je koopt de meubelen tenslotte om ze jarenlang te gebruiken, dus dan wil je ook in één keer de juiste meubelen halen. Het belangrijkste is dat het meubilair voor het primair onderwijs ergonomisch is. Hoe jonger kinderen leren om een goede houding aan te nemen tijdens het zitten, hoe makkelijker zij het vinden om vanzelf een goede houding aan te nemen. De kans dat zij voorover gaan hangen of juist achterover leunen wordt zo veel kleiner. Daarnaast moet het meubilair voor het primair onderwijs tegen een stootje kunnen. Kinderen willen nog wel eens wilt spelen of kleuren op de tafel. Het meubilair moet dan ook krasvrij zijn en makkelijk te reinigen. Zo blijft het meubilair jarenlang mooi en dan is het de investering ook waard. Daarnaast dient het meubilair voor het primair onderwijs bij de sfeer van de school te passen. Vooral kleine kinderen zijn erg gevoelig voor sfeer, voor vormen en voor kleuren. Met het juiste meubilair voelen zij zich op hun plek en dat zal hun leervaardigheid flink verbeteren.

Wie levert het meubilair voor het primair onderwijs?

Als je op zoek bent naar het meubilair voor het primair onderwijs, dan heb je keuze uit meerdere leveranciers. Je kan kiezen voor een leverancier die enkel kant-en-klare meubels levert, maar je kan ook kiezen voor een bedrijf dat schoolmeubels op maat levert. Welke leverancier jij kiest hangt af van je eigen voorkeuren. Als je op zoek bent naar simpele meubels en het maakt je niet heel veel uit hoe ze eruit zien en wat de kenmerken zijn, dan kun je zeker mooie en praktische meubels vinden bij de standaard aanbieders.

 Onderwijs

Alle voordelen van onderwijsmeubilair op maat

De voordelen van het onderwijsmeubilair op maat. Ben je op zoek naar onderwijsmeubilair? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat het lastig is om precies datgene te vinden dat jij zoekt. In dat geval kun je beter kiezen voor het onderwijsmeubilair op maat. Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van schoolmeubels op maat. Dit heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat de meubels precies passen bij de school. Je kan bijvoorbeeld de afmetingen bepalen of je kan aangeven dat je een hele wand van kasten wil laten voorzien. Wij zorgen er dan voor dat de kasten de gehele wand bedekken waardoor de ruimte optimaal wordt benut. Ook kunnen wij de vormgeving van het onderwijsmeubilair volledig aanpassen. Wil je geen saaie rechthoekige bureaus maar wil je juist een creatieve vorm zoals een driehoek of een vijfhoek? Doordat wij de meubels helemaal zalf maken kunnen wij vrijwel alle ideeën realiseren. Je hoeft alleen maar contact met ons op te nemen en je wensen met ons te bespreken. Dankzij het onderwijsmeubilair hoef je niet meer op zoek te gaan naar de perfecte meubels. Je kan gewoon zelf aangeven wat je wil hebben en dan gaan wij voor je aan de slag.

Onderwijsmeubilair op maat om nekklachten te voorkomen

Als het bureau te laag is kun je last krijgen van je nek en als het bureau te hoog is kun je last krijgen van je armen. Kortom, slecht onderwijsmeubilair zorgt voor een verkeerde houding waardoor je last van pijn kunt krijgen. Hoe meer tijd je op het slechte onderwijsmeubilair doorbrengt, hoe erger de klachten worden en hoe langer ze aanhouden. Als je goed onderwijsmeubilair koopt, dan nemen de leerlingen automatisch de juiste houding aan. Dankzij de onderwijsmeubilair zullen de leerlingen een aangename en comfortabele werkplek hebben en ze krijgen geen last van hun nek, rug of armen.

https://schoolmeubelopmaat.nl/onderwijsmeubilair/
Onderwijs

Cursusadministratie software, maak het uzelf wat gemakkelijker en vraag er hulp bij!

Een eigen bedrijf hebben is niet altijd even makkelijk. Tuurlijk zijn er heel veel leuke kanten en is het fijn dat u alles zelf een beetje voor het zeggen heeft. Het is uitdagend en waarschijnlijk gaat u elke dag met veel plezier naar uw werk toe maar toch zijn er altijd klusjes die wat lastiger zijn en die u liever zou uitbesteden of hier hulp bij zou willen hebben. Gelukkig kan dat, bijvoorbeeld met een cursusadministratie software. U maakt het met een cursusadministratie software uzelf net wat makkelijker en u zult hier zeker heel veel plezier en profijt van hebben. Het is daarom belangrijk dat u zich een beetje gaat inlezen over cursus software zodat u erachter komt dat dit perfect is voor uw bedrijf. 

 

Waar kunt u terecht voor cursusadministratie software?

Als u graag cursusadministratie software wilt dan kunt u het beste kijken op het internet, een goed bedrijf biedt dit namelijk heel voordelig aan. Daarnaast werkt de website heel overzichtelijk, u weet meteen waar u aan toe bent en ook kunt u nog eens heel eenvoudig contact opnemen met het bedrijf, dat is natuurlijk wel zo fijn.

https://www.planaday.nl/
Onderwijs

Online cursussen Pools

Online cursussen Pools – waar en wanneer u maar wilt!

Bent u een Nederlands bedrijf met Poolse werknemers in dienst, en wilt u zeker weten dat al uw werknemers de Nederlandse taal goed spreken? Wilt u zelf juist Pools leren om beter met uw weeknemers te kunnen communiceren? Of wilt u uw activiteiten uitspreiden richting de Poolse markt, en wilt u daarom graag de basis van die taal beheersen? In beide gevallen zijn we u bij Poolsonline graag van dienst! Wij bieden een cursus aan voor zowel Cursus Pools Online als Nederlands.

Eén van de grote voordelen die we u bieden, is onze flexibiliteit. Zo geven we bijvoorbeeld zowel les aan groepen als aan individuele cursisten. We passen ons daarbij aan uw niveau aan: onze lessen zijn nuttig voor beginners én gevorderden. Ook de locatie kan geheel op basis van uw wensen bepaald worden. We komen met plezier bij u langs, maar ook lessen via Skype zijn een mogelijkheid. Daarnaast gebruiken wij in onze cursussen apps, websites en Facebookklassen, zodat u overal aan de slag kunt.

Hebt u andere taallessen of tolken nodig? Ook dan zijn we u graag van dienst. Zelfs zijn wij gespecialiseerd in Pools en Duits, maar het taaltrainersnetwerk waar we deel van uitmaken maakt nog veel meer mogelijk.

Overweegt u gebruik te maken van onze jarenlange ervaring met onze methode? Neem dan via info@poolsonline.nl contact met ons op om vrijblijvend een gratis proefles te plannen. Op onze website vindt u ook reacties van cursisten die u voor zijn gegaan. Aan de hand daarvan kunt u een idee krijgen of onze cursussen ook iets voor u zijn!

https://www.poolsonline.nl/