Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Internet aanbieders vergelijken? Dit is waar je op moet letten

Niets is er zo vervelend dan langzaam en traag internet. Net als je je favoriete film opstart via Netflix en urenlang naar een laadscherm kijken, het komt nog vaak genoeg voor. Of dat je een nieuwe game wilt downloaden en alleen maar loopt te laden. Dit soort zaken wil je zo veel mogelijk voorkomen en daarom moet je gebruik maken van de beste internet aanbieder. Een aantal tips als je internet aanbieders gaat vergelijken.

Heb je alleen internet nodig of een alles in één pakket?

Beschik je over een huis dan heb je vaak genoeg een alles in één pakket nodig. In dit pakket vind je televisie, telefoon en internet. Gebruik je geen vaste telefoon en kijk je alles online dan is het verstandig te kijken naar alleen een internet abonnement. Je zult merken dat dit behoorlijk veel geld in de maand bespaart. Eventueel kun je besluiten om dan een sneller internet abonnement aan te schaffen. Hiermee kun je nog sneller programma’s en video’s streamen. Toch een alles in één pakket, dan is het verstandig om te kijken wat je krijgt. Kan je onbeperkt bellen met je telefoon en hoeveel zenders krijg je bij het pakket? Dit is handig om mee te nemen als je internet gaat vergelijken.

Per abonnement de snelheid van het internet controleren

Bij de meeste internetaanbieders betaal je een vast bedrag per maand voor je abonnement. Voor dit bedrag krijg je onbeperkt internet. Het enige wat er verschilt zijn de snelheden van het internet. Ga je vergelijken, kijk dan goed naar de prijs, alhoewel dat overigens niet alles zegt. Lagere maandlasten betekenen dat je ook lagere internetsnelheden krijgt. Controleer met prijzen vergelijken dan ook goed welke internetsnelheid je erbij krijgt. Verschillen in prijs kan te maken hebben met de internetsnelheden.

Is er een glasvezelaansluiting aanwezig?

Soms zijn er hele scherpe aanbiedingen te vinden op internet bij providers. Ga je eenmaal goed vergelijken, dan zul je snel zijn dat het niet gaat om glasvezel. En glasvezel is wat je wilt hebben, want dat is uiteraard een stuk sneller. Nadeel van glasvezel is dat het een stuk duurder is dan andere mogelijkheden. Interesse in snel en betrouwbaar internet dan is glasvezel wel aan te raden, alleen zul je er wat meer voor moeten betalen.

Interesse om gebruik te maken van de speciale wifi service?

Bij sommige internet providers kun je gebruik maken van een extra wifi service. Een wifi-service betekent dat als je bijvoorbeeld op je zolder heel traag internet hebt, iemand langs kan laten komen om de verbinding te versterken. Veel mensen hebben last van traag internet op bovenste verdiepingen daarom is het altijd handig om tijdens het internet vergelijken te kijken of je gebruik kunt maken van een extra wifi service.