Leuker langer werken
Image default
Meubels

Ideale vloeren als je geen zin hebt in gedoe

Wil jij graag een mooi en stijlvol huisje, maar heb je geen zin in gedoe? Misschien heb je een drukke baan en heb je geen tijd voor onderhoud en schoonmaken. Misschien heb je een gezin met kinderen die toch alles binnen no time weer vies maken. Wij delen in dit artikel drie vloeren met je die nauwelijks tot geen onderhoud nodig hebben.

Tegels

Een tegelvloer is ideaal voor een huis met kinderen die veel knoeien. Tenzij je een bepaald type natuursteen hebt dat bijvoorbeeld niet tegen bijtende vloeistoffen kan, heb je met een tegelvloer een hele makkelijke. Het gladde oppervlak maakt vieze vlekken gemakkelijk te verwijderen met niets meer dan een dweil en een sopje. Tegelvloeren zijn ideaal omdat ze stijlvol en gemakkelijk zijn en bovendien uitstekend te combineren met vloerverwarming. Met keramisch parket kun je de boel zelfs een beetje oplichten. Wil je eigenlijk een houten vloer, maar heb je geen zin in onderhoud en voorzichtig doen? Keramisch parket heeft tegels met een houtlook.

PVC

Ook PVC-vloeren zijn ontzettend makkelijk. Vloeren van PVC zijn in verschillende kleuren en prints te krijgen (ook met bijvoorbeeld een houtlook.) Het leggen van PVC is ontzettend makkelijk omdat de vloerdelen gewoon met een schaar op maat te knippen zijn. Bovendien zijn PVC-vloeren vaak ook voorzien van een handig automatisch kliksysteem. Ook PVC-vloeren hebben een glad oppervlak, wat het makkelijk maakt om vieze vlekken te verwijderen met een dweil. Bovendien zijn PVC-vloeren ontzettend duurzaam en ongevoelig voor beschadigingen door schuivende meubels of naaldhakken. Let wel: je moet een PVC-vloer goed strak leggen, anders komen er hobbels en bobbels in je vloer.

Laminaat

De laminaatvloer kennen we allemaal wel. Iets duurder en iets minder makkelijk zelf te leggen dan een vloer van PVC, maar qua onderhoud geldt hiervoor hetzelfde: je hoeft praktisch niks te doen. Nadeeltje aan laminaat is dat zich soms wel wat vuil kan ophopen tussen de verschillende vloerdelen. Daar tegenover staat dan wel weer dat laminaat wel een stuk mooier is dan een vloer van PVC. Als je goed naar een PVC vloer kijkt zie je toch dat het een goedkoop vloertje is, terwijl laminaat hout steeds beter kan benaderen.