Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Hoe jouw eenmanszaak op rolletjes loopt!

Is het soms hangen en wurgen met jouw eenmanszaak? Moeilijk aan klanten komen of juist genoeg klanten hebben en zelf geen vrije tijd meer hebben. Het zijn van die problemen die onoverkomelijk zijn. Totdat je er wat aan doet. Dat is de kunst.

Sta even stil

Als zaken niet lekker lopen en juist ook als het veel te druk is, dan moet je even stil staan. In het geval dat dingen niet lekker lopen is er iets dat ervoor zorgt dat het proces niet goed loopt. Als je het veel te druk hebt? Is dat geen luxeprobleem? Nee, dat is het niet.

Te druk is niet goed. Op de lange termijn vreet dat namelijk aan je, totdat je een keer omvalt. In het ergste scenario. Dat is ook niet wat jouw leven leuker maakt toch? Tijd dus om even stil te staan.

Als het proces niet lekker loopt, loop je het na. Wat is het probleem? Wat heb je eraan gedaan en wat was het resultaat? Vaak is het ook goed dat je een expert vraagt voor een frisse blik. Wat helpt om het snel te constateren? Dat is om standaard een coach te hebben, een goede. Eentje die jou helpt en ook niet bang is om tegen jou in te gaan. Soms heb je dat nodig.

Boekhouder kosten geen geld, maar leveren geld op!

Heb jij het te druk? Dan moet je echt zaken gaan uitbesteden. Het is bijzonder dat veel ondernemers zelf de boekhouding doen. Dat is een gemiste kans. Vooral als jij je bedenkt dat je een boekhouder niet moet zien als een kostenpost maar als een investering. Dus denk niet: een boekhouder is kosten.

Je wilt geen boekhouder kosten? Bedenk maar goed dat goede boekhouders alle belastingvoordelen weten te vinden. Dat levert jou geld op, in plaats van dat het geld kost. Dus geen boekhouder kosten, maar boekhouder baten!

Nog een voordeel is dat een boekhouder werk doet dat jij anders zou hebben gedaan. Nu komen we op een bijzonder waardevol punt. Tijd is namelijk onbetaalbaar. Die tijd kun je eindelijk besteden aan die extra vrije tijd die je nodig hebt. Zo kun je het ondernemen nog mooi lang volhouden en wellicht zit je dan ook beter in jouw vel.

https://boekhouderkaart.nl/wat-kost-een-boekhouder/