Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Hoe gebruikt u een handlier?

Een kleine, draagbare handlier kan handig worden gepositioneerd om u te helpen bij het verplaatsen of tillen van zware voorwerpen. Handlieren worden bediend met een ratelslinger of ratelhendel die de kabel op de kabelspoel wikkelt als de lier aan een lading trekt. De ratel voorkomt terugslag wanneer de lier onder belasting staat.

Tips voor het juiste gebruik van de handlier

Houd de lier en de lading in een zo recht mogelijke lijn. U verliest trekkracht als u een lading onder een hoek trekt.

Overschrijd de door de fabrikant aangegeven maximale gewichtscapaciteit van uw handlier niet. Ernstig letsel kan het gevolg zijn.

Bij correct gebruik bieden handlieren een mechanisch voordeel, waardoor u ladingen van enkele honderden kilo’s tot enkele tonnen met gemak kunt verplaatsen.

Veiligheid boven alles

Zorg ervoor dat de bevestigingen goed vastzitten en niet uit elkaar vallen als u de lier onder spanning zet. Vergeet niet om tijdens het werken met een lier altijd dikke handschoenen aan te trekken. Anders kan het touw of de kabel uw handen aanzienlijke verwondingen toebrengen.

Controleer altijd de conditie van de lier voordat u met het werk begint. Zorg ervoor dat alle bedieningselementen van de lier goed functioneren en controleer de onderdelen van de lier. Tijdens het lierwerk is het belangrijk dat de staat van de kabel voortdurend wordt beoordeeld. Want er kan elke vorm van schade aan de kabel ontstaan. Houd er altijd rekening mee dat het werken met een beschadigde kabel altijd risicovol is. U moet rekening houden met de beperkingen van uw gereedschap. Probeer nooit een zwaar voertuig of zware voorwerpen met een lagere capaciteit lier te trekken. Het overschrijden van de capaciteit van de lier kan ernstig letsel veroorzaken.

Hijswinkel.nl

Een handlier is natuurlijk niet het enige hulpmiddel om zware lasten te trekken of hijsen. Op de website van Hijswinkel.nl, specialist in hijsmiddelen, heeft u een zeer uitgebreide keuze uit een groot assortiment. Een assortiment dat bestaat uit hijsmiddelen, hefgereedschappen, takels en lieren, maar ook valbeveiliging, kranen en werkplaatsinrichtingen. En het mooiste van deze shop is dat ze ruim 40.000 artikelen op voorraad hebben.