Gezondheid

Kracht opbouwen door trainen met EMS

Zoek je een manier om meer kracht op te bouwen? Je figuur te verbeteren? Of je rug en bekkenbodem te versterken? Met Elektrische spierstimulatie (EMS) kun je dit allemaal bereiken. Circa 50 jaar wordt EMS gebruikt voor opbouw en ter ontspanning van de spieren. Vanaf 1970 hebben topsporters een flinke groei in kracht ontwikkeld met behulp van kleefelektroden op dezelfde spiergroepen. Vanaf circa 15 jaar worden de elektroden in een pak of vest genaaid. Sinds die tijd kunnen alle spiergebieden gezamenlijk gestimuleerd worden. Dit is EMS training voor het gehele lichaam met behulp van 12 elektroden paren.

EMS training

Met EMS training kun je zelf bepalen waar en wanneer je traint. Zo kun je thuis of onderweg trainen op een moment dat jou goed uitkomt. Ook is het mogelijk dat je gezinsleden gebruik maken van de EMS training. De EMS apparatuur is een medisch gecertificeerd product en veilig in gebruik. Daarnaast kun je met een afstandsbediening indien gewenst op elk moment de training afbreken. Je hebt keuze uit 40 video trainingsprogramma’s om jouw persoonlijk trainingsdoel te behalen. Ieder programma duurt 20 minuten. De video trainingsprogramma’s kun je terugvinden in de FREE-EMS APP, in de online trainingsruimte of als download voor TV, tablet en smartphone.

Trainen met spierpijn wel of niet aan te raden?

Sporten met spierpijn is niet gevaarlijk, maar wordt ook niet aangeraden. Hierbij is het afhankelijk hoe sterk de pijnlijke spieren zijn. Met de EMS-training dien je 72 uur pauze tussen trainingssessies te houden, hierdoor hebben je spieren genoeg tijd om te herstellen. Wanneer je een standaard krachttraining doet, is het niet aan te raden om te trainen met spierpijn. Dit stimuleert de spiertoename niet, maar tasten de verwondingen in het spierweefsel aan. Als je spierpijn hebt is het raadzaam om je spieren rust te geven en warm te houden.

https://www.stimawell.com/
Gezondheid

Waar kan je terecht voor een behandeling van lage rugpijn in Oisterwijk?

Waar kan je terecht voor een behandeling van lage rugpijn in Oisterwijk?

Patiënten die lijden aan lage rugpijnen worden vaak doorverwezen naar een fysiotherapeut voor een eerste conservatieve behandeling voordat er andere, meer agressieve behandelingen worden overwogen zoals een rugchirurgie. Het doel van de fysiotherapie is om de rugpijnen te verminderen, de funtie te verbeteren en de patiënt een onderhoudsprogramma aan te leren om toekomstige rugproblemen te voorkomen. 

 

Voor een behandeling van lage rugpijn kun je bij een fysiotherapeut op verschillende manieren geholpen worden. De meest voorkomende vormen van fysiotherapie zijn onder meer:

 

 • Passieve fysiotherapie: Deze vorm van behandeling omvat vooral dingen die aan de patiënt worden gedaan zoals het aanbrengen van warmte, ijs en elektrische stimulatie. Er kan bijvoorbeeld warmte worden aangebracht om de spieren op te warmen voordat je oefeningen gaat uitvoeren. Na de oefeningen kan er vervolgens een ijskompres worden gebruikt om de spieren en zachte weefsels te kalmeren.

 

 • Actieve fysiotherapie: Dit richt zich vooral op specifieke oefeningen en stretching. Bij de meeste behandelingen van lage rugpijn ligt de nadruk van het fysiotherapie programma op actieve oefeningen.

 

De voordelen van een fysiotherapie behandeling voor lage rugpijn:

 

De stabiliteit van de lumbale wervelkolom (lage rug) is grotendeels afhankelijk van de ondersteunende buikspieren en lage rugspieren. De buikspieren bieden de initiële stabiliserende steun door hun vermogen om druk in de buik op te wekken die posterieur op de wervelkolom wordt uitgeoefend en zo een anterieure steunkolom biedt (vanaf de voorkant van de wervelkolom). De lage rugspieren stabiliseren de wervelkolom vanaf de rugzijde en zorgen voor steun aan de achterzijde. Eenvoudig gezegd, de benige wervelkolom en tussenwervelschijven zijn omgeven door spieren, en hoe sterker deze specifieke spieren zijn, hoe minder druk er wordt uitgeoefend op de tussenwervelschijven en gewrichten van de wervelkolom. De patiënten moeten een “gordel” van spieren rond hun wervelkolom ontwikkelen.


Wilt u graag geholpen worden aan lage rugpijn? Bent u woonachtig in de omgeving van Oisterwijk? Medifit is gespecialiseerd in het behandelen van lage rugpijnen en helpt u graag verder. Je kunt ze op verschillende plaatsen in het land terugvinden, waaronder de locatie fysiotherapie Oisterwijk.

https://www.medifitfysiotherapie.nl/locaties/fysiotherapie-oisterwijk/
Gezondheid

Uw klachten verhelpen met Fysio Amsterdam Zuid

Indien u klachten heeft kan Fysio Amsterdam Zuid u hierbij helpen. U kunt naar de Fysio Amsterdam Zuid met verschillende klachten. Denk aan rug klachten, als u door uw enkel bent gegaan of aan knie pijn. De Fysio Amsterdam Zuid is er niet alleen voor sporters. U kunt namelijk ook klachten ontwikkelen door langere tijd verkeerd te zitten bijvoorbeeld. Dit komt veel voor bij Fysio Amsterdam Zuid doordat veel mensen nu thuis werken. Daar zitten zij toch iets anders op een stoel dan wanneer zij in een ruimte zijn met anderen. Dat is niet altijd goed, u kunt daardoor te veel druk leggen op uw rug. Het gevolg hiervan is dat deze mensen terecht komen bij de Fysio Amsterdam Zuid. Bij de Fysio Amsterdam Zuid zijn er dan verschillende behandelingen mogelijk. Sommige worden los gemasseerd, andere krijgen oefeningen mee. De Fysio Amsterdam Zuid heeft vaak een soort sport school ruimte bij de praktijk waarin de oefeningen worden uit gevoerd onder begeleiding van een therapeut. Dat is erg fijn, dan weten mensen zeker dat zij de oefeningen correct uitvoeren en weten zij waar zij op moeten letten indien zij de oefeningen thuis herhalen. Dat is natuurlijk erg handig. U kunt er van uit gaan dat er veel mensen zijn die bij Fysio Amsterdam Zuid lopen met verschillende klachten.

Het maken van een afspraak

Het is handig als u tijdens het maken van de afspraak met de Fysio Amsterdam Zuid alvast uw klachten omschrijft. Zo weet de Fysio Amsterdam Zuid welke therapeut u het  beste kan helpen. Zo wordt u zo snel mogelijk van uw klachten af geholpen, wat natuurlijk de bedoeling is. Dan kunt u weer vrij bewegen en sporten. Vooral als u niet vaak sport is het van belang dat u goed veranderingen in uw lichaam in de gaten houdt.

 

Gezondheid

De bedrijfsfeest catering haal je bij cateringgroep

De beste bedrijfsfeest catering haal je bij cateringgroep. Momenteel ben ik al 20 jaar werkzaam bij hetzelfde bedrijf. Sinds ik mijn studie afrondde ben ik hier begonnen, en ik zou voor geen goud weg willen. Het werk dat ik doe is erg leuk, en de collega’s die ik heb zijn geweldig. Door deze leuke collega’s wordt elke werkdag stukken beter. Deze goede band met mijn collega’s is ooit ontstaan tijdens het eerste bedrijfsfeest waar ik was. Zo houdt ons bedrijf elk jaar een bedrijfsfeest. Tijdens dit feest wordt er heerlijk gegeten en gedronken, en ontmoeten we elkaar in een informele sfeer. Ieder jaar is er één iemand die dit bedrijfsfeest moet organiseren, en voor dit jaar ben ik aan de beurt. Zo wordt elk jaar aan het eind van een feest een lootje getrokken, en die persoon moet het volgende feest organiseren. Ik heb dit nog nooit eerder gedaan, en had hier eerlijk gezegd helemaal niet zoveel zin in.

Voorbereidingen

Het eerste wat ik van plan was, was om een goed plan te bedenken. Welke bedrijven wilde ik inschakelen? Welk thema wilde ik hanteren? Hoe ga ik de bedrijfsfeest catering regelen. Met deze vragen ging ik aan de slag.

De bedrijfsfeest catering

Toen ik opzoek ging naar een goede bedrijfsfeest catering kwam ik al vrij snel uit bij catering groep. Catering groep is een bedrijf gespecialiseerd in bedrijfsfeest catering. Ze doen hun werk onder het motto lef en liefde. Aangezien ik nog geen locatie gevonden had was ik erg blij met het feit dat zij ook enkele locaties aanraden. Ik kreeg een enorm goed gevoel bij de Catering groep. Ik had echt het gevoel dat zij mij konden helpen. Dus besloot ik hen te berichten en zo begon de planning.

Het resultaat

Samen met Catering Groep Nederland zijn we aan het werk gegaan, en het resultaat was geweldig. Het bederijfsfeest was erg gezellig, en iedereen was erg tevreden. Daarnaast was de bedrijfsfeest catering ook optimaal voor elkaar. Het eten en drinken was heerlijk, en het was er in overvloed. Ik ben Catering groep heel erg dankbaar voor deze geweldige avond.

Gezondheid

Fysiotherapie Vathorst voor meer vitaliteit

Fysiotherapie Vathorst helpt je een eenvoudige verandering of aanpassing van de levensstijl te bewerkstelligen. Dit kan de meest kosteneffectieve manier zijn om je gezondheid, je welzijn en je vitaliteit te verbeteren. Een kleine aanpassing kan al voortkomen uit regelmatige lichaamsbeweging.

De positieve effecten van het ondernemen van fysieke activiteiten kunnen diepgaand zijn en zowel het fysieke als het mentale welzijn betreffen. Beweging kan ondergewaardeerd of zelfs overschat worden, maar het is algemeen bekend dat de voordelen reëel zijn.

Voordelen die opgemerkt worden dankzij fysiotherapie Vathorst

De positieve effecten van fysiotherapie Vathorst door op de eerste plaats het ondernemen van fysieke activiteiten kunnen diepgaand zijn en zowel het fysieke als het mentale welzijn betreffen. Beweging kan ondergewaardeerd of zelfs overschat worden, maar het is algemeen bekend dat de voordelen reëel zijn. In dit blog benoem ik 4 voordelen.

Verbetering van de stemming

Al met ongeveer 30 minuten lopen op een loopband vermindert de spanning in je geest, omdat de hersenen bepaalde chemische stoffen vrijgeven, waaronder serotonine, dopamine en noradrenaline tijdens fysieke activiteiten. Al deze chemicaliën geven kalmerende effecten op het cellulaire niveau om stress om te keren en de stemming te verbeteren.

Verbeteren van de concentratie

Een andere nuttige chemische stof in de hersenen die vrijkomt tijdens het sporten bijvoorbeeld door fysiotherapie is de groeifactor. De belangrijkste functie van deze chemische stof is om de hersenen te helpen nieuwe cellen te maken en nieuwe verbindingen tussen hen tot stand te brengen. Naarmate de oefening ingewikkelder wordt, zoals in de sport of dansles, leren onze hersenen sneller te werken en zich beter te concentreren.

Verminder stress en een depressieve gemoedstoestand

Regelmatige activiteiten gedurende 30 minuten waarbij je behoorlijk transpireert helpen je bij het verbranden van ongeveer 350 calorieën per dag. In feite kan een dergelijke activiteit net zo effectief zijn als een antidepressivum in het verminderen van stress en depressie. Het is waarschijnlijk dat lichaamsbeweging de groei van neuronen in door depressies beschadigde hersengebieden stimuleert. 

Je slaapt beter

Voor sommige mensen is een matige of krachtige training beter als slaapmiddel dan slaappillen. Interessanter is dat mensen met slaapstoornissen, zoals slapeloosheid, ook dezelfde effecten van lichaamsbeweging voelen. Lichamelijke activiteiten ongeveer 5 of 6 uur voor het slapen gaan verhogen de kerntemperatuur van het lichaam. Wanneer de temperatuur in de volgende uren afkoelt, ontvangt het lichaam dit als een signaal om te gaan slapen.

Op naar de professionals van Zee in Beweging, hét centrum voor fysieke en mentale vitaliteit.

Gezondheid

Goede psycholoog Amsterdam

Goede psycholoog Amsterdam en psycholoog Amsterdam

 

Psycholoog Amsterdam is een psycholoog bij Piekerpoli: een netwerk gespecialiseerde psychologen. Goede psycholoog Amsterdam werkt in Amsterdam en is gespecialiseerd in bijvoorbeeld EMDR therapie. De goede psycholoog Amsterdam werkt met volwassenen en kinderen en heeft veel ervaring met beide doelgroepen in verschillende settings. EMDR therapie (afkorting voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing) houdt in dat mensen die schokkende of moeilijke gebeurtenissen hebben meegemaakt in therapie gaan om de meegemaakte gebeurtenis te verwerken. EMDR therapie is voor mensen die een diepgaande en zeer slechte gebeurtenis hebben meegemaakt. In de meeste gevallen krijgt de cliënt er nog steeds opdringerige flashbacks of nachtmerries van waardoor de cliënt niet meer goed kan functioneren. Een goede psycholoog Amsterdam laat de cliënt terugdenken aan het moment van de gebeurtenis. Met bijbehorende gevoelens zal de cliënt de gebeurtenis naar voren halen. Dit is vaak erg heftig. Daarom heeft deze actie goede begeleiding nodig. De cliënt zal daarna een tweede keer de gebeurtenis naar voren moeten halen. Deze keer zal de psycholoog de cliënt afleiden met geluid of op een andere manier. Ook zal een psycholoog Amsterdam de cliënt vragen om de gebeurtenis te beschrijven, hierdoor kan de psycholoog bepalen wat de intensiteit is van het trauma en ook hoe hoog de emotie ligt. Langzaam wordt de gebeurtenis steeds minder sterk in het hoofd aanwezig en langzaam worden ook de lasten die de cliënt daardoor meemaakt, steeds minder sterk in het doen en laten van de cliënt. Het kan zijn dat de cliënt na de EMDR therapie nog overige spanning meemaken. De psycholoog Amsterdam zal dit vaststellen en er nog met de cliënt aan werken. Het evenwicht in de hersenen zal uiteindelijk worden hersteld. Deze werkwijze komt van een goede psycholoog Amsterdam. In Amsterdam is deze psycholoog één van de psychologen van het netwerk van Piekerpoli, waar je naartoe kan gaan.

https://piekerpoli.nl/
Gezondheid

Uitgebreide informatie over de TENS-techniek

Ben je op zoek naar info over TENS bevalling of wil je een TENS kopen? Je kunt 24/7 terecht op de website van MammaTENS. Deze site is in het leven geroepen door Schwa-medico Nederland B.V. Dit bedrijf is onderdeel van een betrouwbare Duitse multinational die vanuit Ehringhausen opereert. Aan de producten die je online kunt kopen, worden strengen eisen gesteld. Op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en adequate werking. De artikelen die nu op de markt zijn, worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en ze zijn zeer innovatief. Er is veel onderzoek gepleegd om de verschillende TENS-apparaten zo goed te krijgen als ze nu zijn.

Basismechanismes van MammaTENS

We bespreken de twee basismechanismen van de MammaTENS. Allereerst het afleidingsprincipe. De lichte stroomstootjes die middels de TENS en de pleisters worden toegediend hebben een 100 Hz pulsfrequentie. Dit betekent dat de impulsen worden opgenomen door de dikke zenuwvezels in ons lichaam. De dunne vezels, die meestal pijnprikkels doorgeven, worden als het ware ‘overruled’. Je voelt tijdens een TENS-behandeling de aangename sensatie van lichte impulsen en de pijn zakt langzaam weg. De tweede werking van de TENS is de endorfinereactie. Van dit lichaamseigen stofje dat verantwoordelijk is voor ons geluksgevoel wordt meer aangemaakt tijdens een TENS-behandeling. Degenen die het wetenschappelijk onderzoek dat aan de TENS ten grondslag ligt interessant vinden, wijzen we op een aantal PDF-brochures die via de website van MammaTENS te downloaden zijn.

Veel vrouwen hebben inmiddels al baat gehad bij de TENS. Zowel voor, tijdens als na de bevalling. Tijdens de bevalling kan op twee niveaus gebruik worden gemaakt van de TENS. Tijdens de weeën zorgen hoger op de rug geplaatste elektroden voor een afname van de pijn vanuit de baarmoeder. Later, als er sprake is van ontsluiting, kunnen elektroden lager op de rug verlichting bieden. Sta jij op het punt een TENS te bestellen? Handig om te weten is dat je bij sommige zorgverzekeraars kunt aankloppen voor een financiële bijdrage. Je moet dan wel een aanvullende zorgverzekering hebben. De actuele prijzen van de diverse TENS hulpmiddelen staan online.

https://www.mammatens.nl/
Gezondheid

Succes en geluk zijn niet hetzelfde

Naarmate we ouder worden, wordt ons verteld dat het bereiken van doelen, met name de hoogste, ons geluk zal brengen. Haal de beste cijfers, studeer af aan de beste universiteit, verkrijg de beste banen. En we lanceren ons voor de taak die voorhanden is. Maar laten we nu terugkijken. Hoeveel van jullie waren echt gelukkig toen ze dat allemaal deden? Hoeveel van jullie hebben verlichting gevoeld in plaats van geluk? Hoeveel van u echtT voelde zich tevreden over het behalen van de beste cijfers, afstuderen aan de universiteit en het verkrijgen van de beste banen? Hoe lang voelde je die voldoening?

We bereiken één doel om onmiddellijk de volgende in een nooit eindigende race te zetten om altijd de beste en de grootste te worden. We willen slagen. We willen de top bereiken. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden. Dat heeft niets met geluk te maken, toch? De reis naar die doelen is meestal niet erg plezierig: de lange uren, de opgebouwde stress, de eisen aan onze gezondheid en tijd. We investeren zoveel van onszelf dat er niets meer te genieten is.

En hoe zit het met het bereiken van de top? Welke top? Er is altijd een andere top op de laatste, is het niet? Het is gewoon nooit genoeg.

En toch blijft de wereld erop staan ons het idee te verkopen dat succes gelijk is aan geluk.

Echt blije mensen beschouwen zichzelf aan de andere kant als succesvol, precies zoals ze zijn; het kan geen andere manier zijn, omdat het betekent dat het iets mist en dat het zich per definitie ongelukkig voelt. Ze hoeven niet mee te doen aan de constante race om het beste en het beste. Afhankelijk van hun persoonlijke definitie van geluk, kan genieten van het leven en het zich tevreden voelen en tevreden zijn al een succes voor hen betekenen.

Sommige mensen nemen succes op in hun definitie van geluk, waar. Dat is hun keuze. Geluk is een zeer subjectief concept. De enige vraag die ze dan moeten beantwoorden, is hoe succesvol ze moeten zijn om ze als succesvol genoeg en zo gelukkig te beschouwen.

Laten we de dingen dus met de juiste naam noemen. Succes is één ding. Geluk is iets anders. En ze komen niet onnodig samen.

De volgende keer dat iemand je vertelt dat je gelukkig moet zijn, moet je succesvol zijn, jezelf afvragen wat je wilt van het leven. U bent tenslotte de enige die die vraag kan beantwoorden. En als het antwoord succesvol is, ga er dan voor. Maar doe niet alsof je geluk najaagt. Wees eerlijk tegen jezelf. En lees af en toe je horoscoop, bv. Horoscoop Kreeft of Horoscoop Leeuw.

Bron:
Sterrenbeeld | Horoscoop Maagd

https://zodiac-horoscoop.nl/
Gezondheid

Leef gezonder zonder schimmels in huis

Een vochtig huis is een ongezond huis. Dit wordt veroorzaakt door schimmels die zich net als de hoofdbewoners, zich er prima thuisvoelen. Echter leidt schimmels in huis tot gezondheidsklachten.Daarom wil je graag af van deze ongewenste medebewoners. Wil je schimmels in huis verwijderen? Zo doe je dat!

Schimmels herkennen

Zwarte plekjes op muren en in hoeken. Het zijn duidelijk signalen dat jouw woning geteisterd wordt door vocht. Wanneer deze vochtproblemen nog recent zijn, kun je dit gelukkig zelf goed oplossen. Maar zodra het vocht zich diep in muren en fundering heeft genesteld dan kan het voor grote problemen zorgen. Op de website van Schrijver Systeem wordt uitgelegd hoe de schimmels in huis zelf kunt verwijderen en de kans op vochtproblemen verkleint.

Schimmels bestrijden

Schimmels zijn levende organismen en hebben als habitat een vochtige en warme omgeving. Hier kunnen ze ongegeneerd zich voortplanten. Op zich zijn schimmels niet enorm schadelijk voor de gezondheid, tenzij het rode schimmels betreft. Ook als je gevoelige luchtwegen hebt (bv. astma) hebben schimmels wel degelijk een negatieve invloed op de gezondheid. Maar ze tasten vooral de woningen aan en laten lelijke plekken achter op muren en fundering. Om schimmels en ongedierte in huis permanent te verwijderen, zullen ze uitgeroeid moeten worden.

Het uitroeien van schimmels klinkt makkelijker dan gedaan, want als een deel van de schimmels toch weet te overleven keren ze in grote getalen terug en zijn je inspanningen voor niets geweest. Het doden van schimmels zal dus grondig moeten gebeuren. Gelukkig bestaan er aardig wat middeltjes voor om dit te doen. Vaak hebben mensen deze middeltjes al in huis (bv. chloor, azijn of ammonia) en anders zijn ze te koop (schimmelreinigers, schimmelverdelgers). Pak de schimmelplek groots aan. Dus ook de gedeelten rondom de schimmelplek en doe dit een paar keer achter elkaar. Ook nadat de plek is schoongemaakt, kan het geen kwaad om dit na een paar maanden nogmaals te doen.

De woning ventileren

Het doden van schimmels is stap 1. Om de kans op succes te vergroten dient de ruimte (en eigenlijk de hele woning) goed geventileerd te worden. Ventilatie in huis voert het vocht continue af waardoor vochtige plekken in de woning grotendeels worden voorkomen. En daarmee worden schimmels in huis voorkomen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Je kunt de woning zelf ventileren door dagelijks even een half uur ramen en deuren op te zetten. Maar een permanent luchtventilatiesysteem behoedt de woning met meer zekerheid tegen schimmels en meer vochtproblemen. Een van de meest effectieve en voordelige vormen van vochtbestrijding zijn de muurelementen van Schrijver Systeem.

Uw vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem

Vertoont uw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag gratis de offerte vochtbestrijding op bij Schrijver Systeem®.

https://schrijversysteem.nl/schimmels-in-huis-verwijderen/
Gezondheid

Wanneer ben je hoogsensitief?

Bij iemand die hoogsensitief is, is het zenuwstelsel gevoeliger dan bij de gemiddelde mens. Allerlei prikkels en indrukken van buitenaf komen sterker binnen. Te denken valt dan aan harde geluiden, fel licht of bijvoorbeeld pijn, maar ook aan de stemming van anderen. Daarnaast kunnen ook interne prikkels, die afkomstig zijn uit het eigen brein, meer indruk maken. Zo zal een hoogsensitief persoon lang piekeren over negatieve ervaringen of een bozige opmerking.

Kenmerken van mensen die hoogsensitief zijn

Er zijn diverse eigenschappen waar je hoogsensitieve personen aan kunt herkennen, zoals:

 • Geen energie meer na sociaal contact
 • Het opzuigen van emoties van anderen
 • Zorgzaam zijn
 • Stemmingen goed aan kunnen voelen
 • Grote mate van creativiteit
 • Van rust houden
 • Scherpere zintuigen hebben
 • Moeilijk kunnen beslissen
 • Oog voor details hebben
 • Snel huilen
 • Een opgejaagd gevoel hebben
 • Kritiek komt hard binnen
 • Weerstand tegen gewelddadige films

Voordelen van hoogsensitief zijn

Als veel van deze eigenschappen op jouw van toepassing zijn is de kans groot dat je een hoogsensitief persoon bent. Maar dat is helemaal niet erg want hoogsensitief of hooggevoelig zijn heeft ook zeker zijn voordelen. Zo heeft iemand die hoogsensitief is meestal een groot empathisch vermogen en voelt hij of zij goed aan wanneer er onderlinge irritaties zijn. Meestal kunnen ze precies aangeven waar de problemen zitten. Ook kunnen hoogsensitieve mensen heel goed inschatten wat een ander nodig heeft, vaak al voor diegene het zelf aangeeft. Dit wordt opgemerkt door het waarnemen van de lichaamshouding en door wat iemand tussen de regels door zegt. Door deze eigenschappen zijn hoogsensitieve personen dan ook vaak erg goed in het geven van hulp en adviezen aan anderen.

https://www.zoma-opleidingen.nl/