Gezondheid

Goede psycholoog Amsterdam

Goede psycholoog Amsterdam en psycholoog Amsterdam

 

Psycholoog Amsterdam is een psycholoog bij Piekerpoli: een netwerk gespecialiseerde psychologen. Goede psycholoog Amsterdam werkt in Amsterdam en is gespecialiseerd in bijvoorbeeld EMDR therapie. De goede psycholoog Amsterdam werkt met volwassenen en kinderen en heeft veel ervaring met beide doelgroepen in verschillende settings. EMDR therapie (afkorting voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing) houdt in dat mensen die schokkende of moeilijke gebeurtenissen hebben meegemaakt in therapie gaan om de meegemaakte gebeurtenis te verwerken. EMDR therapie is voor mensen die een diepgaande en zeer slechte gebeurtenis hebben meegemaakt. In de meeste gevallen krijgt de cliënt er nog steeds opdringerige flashbacks of nachtmerries van waardoor de cliënt niet meer goed kan functioneren. Een goede psycholoog Amsterdam laat de cliënt terugdenken aan het moment van de gebeurtenis. Met bijbehorende gevoelens zal de cliënt de gebeurtenis naar voren halen. Dit is vaak erg heftig. Daarom heeft deze actie goede begeleiding nodig. De cliënt zal daarna een tweede keer de gebeurtenis naar voren moeten halen. Deze keer zal de psycholoog de cliënt afleiden met geluid of op een andere manier. Ook zal een psycholoog Amsterdam de cliënt vragen om de gebeurtenis te beschrijven, hierdoor kan de psycholoog bepalen wat de intensiteit is van het trauma en ook hoe hoog de emotie ligt. Langzaam wordt de gebeurtenis steeds minder sterk in het hoofd aanwezig en langzaam worden ook de lasten die de cliënt daardoor meemaakt, steeds minder sterk in het doen en laten van de cliënt. Het kan zijn dat de cliënt na de EMDR therapie nog overige spanning meemaken. De psycholoog Amsterdam zal dit vaststellen en er nog met de cliënt aan werken. Het evenwicht in de hersenen zal uiteindelijk worden hersteld. Deze werkwijze komt van een goede psycholoog Amsterdam. In Amsterdam is deze psycholoog één van de psychologen van het netwerk van Piekerpoli, waar je naartoe kan gaan.

https://piekerpoli.nl/
Gezondheid

Uitgebreide informatie over de TENS-techniek

Ben je op zoek naar info over TENS bevalling of wil je een TENS kopen? Je kunt 24/7 terecht op de website van MammaTENS. Deze site is in het leven geroepen door Schwa-medico Nederland B.V. Dit bedrijf is onderdeel van een betrouwbare Duitse multinational die vanuit Ehringhausen opereert. Aan de producten die je online kunt kopen, worden strengen eisen gesteld. Op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en adequate werking. De artikelen die nu op de markt zijn, worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en ze zijn zeer innovatief. Er is veel onderzoek gepleegd om de verschillende TENS-apparaten zo goed te krijgen als ze nu zijn.

Basismechanismes van MammaTENS

We bespreken de twee basismechanismen van de MammaTENS. Allereerst het afleidingsprincipe. De lichte stroomstootjes die middels de TENS en de pleisters worden toegediend hebben een 100 Hz pulsfrequentie. Dit betekent dat de impulsen worden opgenomen door de dikke zenuwvezels in ons lichaam. De dunne vezels, die meestal pijnprikkels doorgeven, worden als het ware ‘overruled’. Je voelt tijdens een TENS-behandeling de aangename sensatie van lichte impulsen en de pijn zakt langzaam weg. De tweede werking van de TENS is de endorfinereactie. Van dit lichaamseigen stofje dat verantwoordelijk is voor ons geluksgevoel wordt meer aangemaakt tijdens een TENS-behandeling. Degenen die het wetenschappelijk onderzoek dat aan de TENS ten grondslag ligt interessant vinden, wijzen we op een aantal PDF-brochures die via de website van MammaTENS te downloaden zijn.

Veel vrouwen hebben inmiddels al baat gehad bij de TENS. Zowel voor, tijdens als na de bevalling. Tijdens de bevalling kan op twee niveaus gebruik worden gemaakt van de TENS. Tijdens de weeën zorgen hoger op de rug geplaatste elektroden voor een afname van de pijn vanuit de baarmoeder. Later, als er sprake is van ontsluiting, kunnen elektroden lager op de rug verlichting bieden. Sta jij op het punt een TENS te bestellen? Handig om te weten is dat je bij sommige zorgverzekeraars kunt aankloppen voor een financiële bijdrage. Je moet dan wel een aanvullende zorgverzekering hebben. De actuele prijzen van de diverse TENS hulpmiddelen staan online.

https://www.mammatens.nl/
Gezondheid

Succes en geluk zijn niet hetzelfde

Naarmate we ouder worden, wordt ons verteld dat het bereiken van doelen, met name de hoogste, ons geluk zal brengen. Haal de beste cijfers, studeer af aan de beste universiteit, verkrijg de beste banen. En we lanceren ons voor de taak die voorhanden is. Maar laten we nu terugkijken. Hoeveel van jullie waren echt gelukkig toen ze dat allemaal deden? Hoeveel van jullie hebben verlichting gevoeld in plaats van geluk? Hoeveel van u echtT voelde zich tevreden over het behalen van de beste cijfers, afstuderen aan de universiteit en het verkrijgen van de beste banen? Hoe lang voelde je die voldoening?

We bereiken één doel om onmiddellijk de volgende in een nooit eindigende race te zetten om altijd de beste en de grootste te worden. We willen slagen. We willen de top bereiken. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden. Dat heeft niets met geluk te maken, toch? De reis naar die doelen is meestal niet erg plezierig: de lange uren, de opgebouwde stress, de eisen aan onze gezondheid en tijd. We investeren zoveel van onszelf dat er niets meer te genieten is.

En hoe zit het met het bereiken van de top? Welke top? Er is altijd een andere top op de laatste, is het niet? Het is gewoon nooit genoeg.

En toch blijft de wereld erop staan ons het idee te verkopen dat succes gelijk is aan geluk.

Echt blije mensen beschouwen zichzelf aan de andere kant als succesvol, precies zoals ze zijn; het kan geen andere manier zijn, omdat het betekent dat het iets mist en dat het zich per definitie ongelukkig voelt. Ze hoeven niet mee te doen aan de constante race om het beste en het beste. Afhankelijk van hun persoonlijke definitie van geluk, kan genieten van het leven en het zich tevreden voelen en tevreden zijn al een succes voor hen betekenen.

Sommige mensen nemen succes op in hun definitie van geluk, waar. Dat is hun keuze. Geluk is een zeer subjectief concept. De enige vraag die ze dan moeten beantwoorden, is hoe succesvol ze moeten zijn om ze als succesvol genoeg en zo gelukkig te beschouwen.

Laten we de dingen dus met de juiste naam noemen. Succes is één ding. Geluk is iets anders. En ze komen niet onnodig samen.

De volgende keer dat iemand je vertelt dat je gelukkig moet zijn, moet je succesvol zijn, jezelf afvragen wat je wilt van het leven. U bent tenslotte de enige die die vraag kan beantwoorden. En als het antwoord succesvol is, ga er dan voor. Maar doe niet alsof je geluk najaagt. Wees eerlijk tegen jezelf. En lees af en toe je horoscoop, bv. Horoscoop Kreeft of Horoscoop Leeuw.

Bron:
Zodiac Horoscoop | Horoscoop Maagd

https://zodiac-horoscoop.nl/
Gezondheid

Leef gezonder zonder schimmels in huis

Een vochtig huis is een ongezond huis. Dit wordt veroorzaakt door schimmels die zich net als de hoofdbewoners, zich er prima thuisvoelen. Echter leidt schimmels in huis tot gezondheidsklachten.Daarom wil je graag af van deze ongewenste medebewoners. Wil je schimmels in huis verwijderen? Zo doe je dat!

Schimmels herkennen

Zwarte plekjes op muren en in hoeken. Het zijn duidelijk signalen dat jouw woning geteisterd wordt door vocht. Wanneer deze vochtproblemen nog recent zijn, kun je dit gelukkig zelf goed oplossen. Maar zodra het vocht zich diep in muren en fundering heeft genesteld dan kan het voor grote problemen zorgen. Op de website van Schrijver Systeem wordt uitgelegd hoe de schimmels in huis zelf kunt verwijderen en de kans op vochtproblemen verkleint.

Schimmels bestrijden

Schimmels zijn levende organismen en hebben als habitat een vochtige en warme omgeving. Hier kunnen ze ongegeneerd zich voortplanten. Op zich zijn schimmels niet enorm schadelijk voor de gezondheid, tenzij het rode schimmels betreft. Ook als je gevoelige luchtwegen hebt (bv. astma) hebben schimmels wel degelijk een negatieve invloed op de gezondheid. Maar ze tasten vooral de woningen aan en laten lelijke plekken achter op muren en fundering. Om schimmels en ongedierte in huis permanent te verwijderen, zullen ze uitgeroeid moeten worden.

Het uitroeien van schimmels klinkt makkelijker dan gedaan, want als een deel van de schimmels toch weet te overleven keren ze in grote getalen terug en zijn je inspanningen voor niets geweest. Het doden van schimmels zal dus grondig moeten gebeuren. Gelukkig bestaan er aardig wat middeltjes voor om dit te doen. Vaak hebben mensen deze middeltjes al in huis (bv. chloor, azijn of ammonia) en anders zijn ze te koop (schimmelreinigers, schimmelverdelgers). Pak de schimmelplek groots aan. Dus ook de gedeelten rondom de schimmelplek en doe dit een paar keer achter elkaar. Ook nadat de plek is schoongemaakt, kan het geen kwaad om dit na een paar maanden nogmaals te doen.

De woning ventileren

Het doden van schimmels is stap 1. Om de kans op succes te vergroten dient de ruimte (en eigenlijk de hele woning) goed geventileerd te worden. Ventilatie in huis voert het vocht continue af waardoor vochtige plekken in de woning grotendeels worden voorkomen. En daarmee worden schimmels in huis voorkomen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Je kunt de woning zelf ventileren door dagelijks even een half uur ramen en deuren op te zetten. Maar een permanent luchtventilatiesysteem behoedt de woning met meer zekerheid tegen schimmels en meer vochtproblemen. Een van de meest effectieve en voordelige vormen van vochtbestrijding zijn de muurelementen van Schrijver Systeem.

Uw vochtproblemen permanent opgelost met Schrijver Systeem

Vertoont uw woning signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag gratis de offerte vochtbestrijding op bij Schrijver Systeem®.

https://schrijversysteem.nl/schimmels-in-huis-verwijderen/
Gezondheid

Wanneer ben je hoogsensitief?

Bij iemand die hoogsensitief is, is het zenuwstelsel gevoeliger dan bij de gemiddelde mens. Allerlei prikkels en indrukken van buitenaf komen sterker binnen. Te denken valt dan aan harde geluiden, fel licht of bijvoorbeeld pijn, maar ook aan de stemming van anderen. Daarnaast kunnen ook interne prikkels, die afkomstig zijn uit het eigen brein, meer indruk maken. Zo zal een hoogsensitief persoon lang piekeren over negatieve ervaringen of een bozige opmerking.

Kenmerken van mensen die hoogsensitief zijn

Er zijn diverse eigenschappen waar je hoogsensitieve personen aan kunt herkennen, zoals:

 • Geen energie meer na sociaal contact
 • Het opzuigen van emoties van anderen
 • Zorgzaam zijn
 • Stemmingen goed aan kunnen voelen
 • Grote mate van creativiteit
 • Van rust houden
 • Scherpere zintuigen hebben
 • Moeilijk kunnen beslissen
 • Oog voor details hebben
 • Snel huilen
 • Een opgejaagd gevoel hebben
 • Kritiek komt hard binnen
 • Weerstand tegen gewelddadige films

Voordelen van hoogsensitief zijn

Als veel van deze eigenschappen op jouw van toepassing zijn is de kans groot dat je een hoogsensitief persoon bent. Maar dat is helemaal niet erg want hoogsensitief of hooggevoelig zijn heeft ook zeker zijn voordelen. Zo heeft iemand die hoogsensitief is meestal een groot empathisch vermogen en voelt hij of zij goed aan wanneer er onderlinge irritaties zijn. Meestal kunnen ze precies aangeven waar de problemen zitten. Ook kunnen hoogsensitieve mensen heel goed inschatten wat een ander nodig heeft, vaak al voor diegene het zelf aangeeft. Dit wordt opgemerkt door het waarnemen van de lichaamshouding en door wat iemand tussen de regels door zegt. Door deze eigenschappen zijn hoogsensitieve personen dan ook vaak erg goed in het geven van hulp en adviezen aan anderen.

https://www.zoma-opleidingen.nl/
Gezondheid

Op zoek naar een tandarts in Utrecht?

Heb je een tandarts nodig voor je controle en woon je in- of nabij Utrecht? Een tandarts om de hoek is natuurlijk wel fijn, want het is niet ieders favoriete uitje, dus je wil zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan een tandartsbezoek. Ben je net verhuisd of op zoek naar een nieuwe tandarts? Dan kan je terecht bij deze gespecialiseerde tandarts in Utrecht. Meer weten over deze tandarts en haar kwaliteiten? Bekijk nu de website.

De tanden

Iedereen wil natuurlijk een goed en verzorgd gebit hebben. Een gebit is een belangrijk onderdeel van je gezicht en een gebit trekt ook snel de aandacht. Het staat altijd goed verzorgd als iemand een mooi en recht gebit heeft. Daarom zijn tandartsbezoeken van groot belang, maar ook de persoonlijke verzorging ervan. Laat dus twee keer per jaar je tanden controleren en luister naar de verzorgingstips van de tandarts. Zorg ervoor dat je een tandarts hebt waar je je op je gemak voelt, want een tandartscontrole zijn niet de leukste afspraakjes.

De kwaliteiten van Staalwijk Tandartspraktijk

De voordelen van deze tandarts is dat ze gespecialiseerd zijn in implantologie en endodontologie. Dit wil zeggen dat zij gewoon implantaten kunnen plaatsen als je een ongeluk hebt gehad. Hierdoor krijg je gewoon weer een mooi gebit en hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Persoonlijke aandacht is erg belangrijk bij een tandarts en Staalwijk Tandartspraktijk denkt daar hetzelfde over. Ze zijn namelijk ook gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angst door middel van hypnosetechnieken.

Een afspraak maken?

Wil je graag een afspraak maken bij Staalwijk Tandartspraktijk om te kijken of dit wat voor jou is en is dit voor jou in de buurt? De afspraak kan je makkelijk maken op verschillende manieren. Vul bijvoorbeeld je gegevens in op de website en zij zullen contact met je opnemen. Liever binnenwandelen? Dat kan ook, maar bellen is natuurlijk ook altijd een mogelijkheid.

https://www.staalwijktandarts.nl/
Gezondheid

Waarom meditatie in Rotterdam?

Meditatie in Rotterdam wordt vandaag de dag door veel Nederlanders nog steeds als zweverig gezien, maar niets is echter minder waar en zweverig is eigenlijk een begrip dat voor iedereen weer anders is. We horen veel mensen dan ook zeggen over meditatie in Rotterdam dat ze er te nuchter voor zijn, terwijl er eigenlijk niet iets bestaat wat meer nuchter is dan meditatie in Rotterdam. Er zijn soms inderdaad wel media die er een beetje lacherig over doen, maar meditatie in Rotterdam zou eigenlijk voor iedereen wel goed kunnen zijn. Meditatie in Rotterdam is eigenlijk iets wat vroeger al door veel verschillende geloven werd toegepast en vandaag de dag nog steeds door ons wordt gebruikt. Ook blijkt uit onderzoek dat het kan zorgen voor emotionele balans en dat mensen die mentale problemen hebben zich hier veel beter bij voelen. Dit zou kunnen komen omdat meditatie in Rotterdam ervoor kan zorgen dat men meer in het hier en nu leeft en zich hierbij minder zorgen maakt over het verleden en dingen die in de toekomst zouden kunnen gaan gebeuren. Dit wil echter niet zeggen dat meditatie in Rotterdam de oplossing is voor alle problemen, maar het kan wel bijdragen aan de oplossing ervan. Daarnaast is meditatie in Rotterdam ook iets wat voor iedereen verschillend uit kan pakken. De een heeft er namelijk wel veel baat bij en de ander helemaal niet. Indien jij graag meer wilt weten over meditatie in Rotterdam en als je zeker wilt weten dat het voor jou van toevoeging kan zijn, raden wij je aan om even contact op te nemen met onze organisatie, zodat wij je meer kunnen vertellen over meditatie in Rotterdam. Op onze website hebben wij al meer informatie hierover staan en als je zelf nog iets wilt toevoegen of iets wilt vragen, kun je hiervoor natuurlijk te alle tijde contact met ons opnemen.Gezondheid

Hoe word je stress bestendig

Hoe word je stress bestendig

Elk mens ervaart wel eens stress. Stress kan in verschillende situaties ontstaan, maar ook een ieder gaat hier anders mee om. Het lijkt om sommige mensen zonder stress door het leven gaan, echter is dit niet het geval. Stress is een spanning en deze spanning kan soms ook positief zijn. Het kan je motiveren om een extra beentje voor te zetten, echter wanneer deze spanning grotere vormen aan gaat nemen en je echt in de weg gaat zitten, dan spreken we over stress. Een stress die we beter kunnen vermijden.

Wanneer ervaar je stress

Stress ontstaat wanneer er meer op je af komt dan dat je aankunt. De hele dag door komt er van alles op je pad wat stuk voor stuk stress zou kunnen veroorzaken. Toch levert de ene situatie sneller en meer stress op als de ander. Een collega die klaagt, een vergeten afspraak of te veel werk aangenomen, het zijn allemaal situaties waarvan je in de stress kan schieten. Stress situaties doen zich zowel op het werk, op school als in de thuissituatie voor.

Bepaal je grens

Stress kan lichamelijke en psychische problemen veroorzaken. Om te voorkomen dat stress je lichaam over neemt, is het goed om te bepalen waar jouw grens ligt en deze ook goed te bewaken. Je zult de situatie vast herkennen waarbij je toch maar ja zei tegen die ene opdracht, terwijl je al te veel werk hebt liggen. Of dat je toch dat feestje even helpt organiseren, omdat het zo een goede vriendin is. Herken de situaties op tijd en leer voor jezelf op te komen. Nee is geen schande, soms hebben we gewoon geen tijd. Bewaak je eigen grens om te voorkomen dat het te veel word en je leven alleen nog uit stress bestaat.

Vrouwen langer stress

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen langer het stresshormoon vast houden in hun lichaam dan mannen. Vrouwen lopen dus langer rond met een gevoel van stress. Als je realistisch kijkt word er vaak van vrouwen ook meer veracht als de man, ze zorgen voor de kinderen, het huishouden, boodschappen doen en daarnaast ook vaak nog een fulltime baan.

De stress de baas

Je zult vast de situaties hebben herkent die jou stress bezorgen, maar wat als je al in stress leeft en je wilt er van af? De belangrijkste regel is dan kies voor jezelf. Stel jezelf voorop en bedenk bij elke vraag, kan ik dit er nog bij hebben? Als het antwoord Nee is, zeg dan ook echt nee. Laat je niet overhalen maar blijf bij jouw standpunt. Neem de tijd voor jezelf. Plan dus ook leuke momenten in waar je niets hoeft en gewoon een stukje gaat wandelen, een filmpje kijken of misschien wel gewoon slapen. Sporten helpt ook zeer goed tegen stress. Je zorgt voor jouw eigen lichaam, waarbij je dus jezelf op de eerste plaats zet. Sporten helpt je ook te ontladen en zorgt dat je de juiste hormonen aanmaakt om je weerstand te verhogen. Sporten maakt dus stressbestendig.

 

Groet,

Bijnierklachten.nl

 

 

https://www.bijnierklachten.nl/hoe-weet-ik-dat-ik-bijnieruitputting-heb/
Gezondheid

Is het goed om voor je restaurant een interieurontwerper in te huren?

 

Zonder twijfel is één van de belangrijkste redenen om naar een restaurant te gaan, om te kunnen genieten van het eten met je naasten en dierbaren. Sommigen van jullie kunnen echter ineenkrimpen door of juist waardering tonen voor een interieur van een restaurant. De interieurontwerpen van restaurants zijn minder breed en gedetailleerd dan bijvoorbeeld de ontwerpen van hotels. Eigenlijk is een restaurant een kleine ruimte om gewoon gezellig te eten en vereist het daarom specifieke voorwaarden. De soort decoratie is echter afhankelijk van de voorkeuren van de restauranteigenaar en de grootte van het bedrijf.

 

Als je een klein restaurant runt, is het omdat je het zelfstandig kunt uitvoeren vaak een kleine moeite om het interieur te ontwerpen. Je kunt de hulp gebruiken van een aantal geweldige tijdschriften en/of het internet om de subtiele aanpak te krijgen en bekend te raken met de meest geavanceerde stijlen en ideeën. Je zult ook nuttige tips en andere dingen met betrekking tot interieurontwerp kunnen leren. Je kunt de spullen om je restaurant mee te versieren zelfs online kopen. Je kunt de stoffen, menukaarten en schilderijen laten ontwerpen door kunstenaars op het internet en je kunt dingen van verschillende sites samenstellen en zo alles naar je eigen smaak maken.

 

Aan de andere kant is het, als je een groot restaurant runt, wel de moeite waard om een professionele restaurantontwerper in te huren voor het ontwerpen van het interieur. Als je hier geen gevoel voor hebt of niet erg bekwaam bent in het ontwerpen en decoreren, kan een gerenommeerde interieurrestaurantontwerper inhuren die ruime ervaring heeft met het ontwerpen van hotels en restaurants echt het verschil maken. Voordat je besluit om een ontwerper in dienst te nemen, moet je ervoor zorgen dat je zijn/haar eerdere werken eens goed bekijkt. Probeer indien mogelijk de door hem/haar ontworpen restaurants of hotels persoonlijk te bezoeken. Vergelijk de prijzen die worden aangeboden door de verschillende ontwerpers. Bespreek ook je behoeften met hen terwijl je hun eerdere werk goed bekijkt.

 

Overigens moeten de interieurs van een restaurant zodanig zijn ontworpen dat het de essentie van de regio waar het zich bevindt manifesteert. Het type voedsel dat een restaurant serveert, heeft natuurlijk ook effect op de interieurontwerpen. Als het bijvoorbeeld een restaurant is, die keukens aanbiedt die betrekking hebben op een bepaalde buitenlandse locatie, dan moet het interieur en de decoratie iets van dat land vertegenwoordigen.

Kortom, het ontwerpen van restaurantinterieurs is niet iets heel bijzonders en ingewikkelds maar het kiezen van een ervaren interieurontwerper voor restaurants kan er wel voor zorgen dat jouw restaurant in het oog springt.

 

http://www.kajola.net/nl/
Gezondheid

7 tips voor behandeling van paniekaanvallen

Paniekaanvallen zijn intens stressvol. Het zijn de soorten gebeurtenissen die zo aftapbaar zijn dat degenen die ze ervaren, als gevolg hiervan een tijdelijke of langdurige depressie kunnen krijgen. Duizenden mensen worden in het ziekenhuis geconfronteerd met hun paniekaanvallen voor hartaanvallen en duizenden anderen ervaren een diepe gezondheidsangst als gevolg van regelmatige, aanhoudende aanvallen.

Het valt dus niet te ontkennen dat paniekaanvallen een heel reëel probleem zijn. De vraag is dan wat er kan worden gedaan om paniekaanvallen te voorkomen of te behandelen. Hieronder staan een aantal precentietips voor het voorkomen van paniekaanvallen.

Paniekaanval behandeling en Preventietips

 • Beheers je ademhaling
  Begin met te leren hoe je je ademhaling kunt beheersen als je hyperventileert. De sleutel tot het beheersen van je ademhaling is langzaam opzettelijk ademen en vechten tegen de drang om te snel of te vol te ademen. Probeer in totaal 14 tot 15 seconden te nemen, met 5 in te ademen, 2 of 3 in te houden en vervolgens uit te ademen voor 7. Doe dit wanneer je denkt dat je “paniekerig” bent en hoewel je misschien niet in staat bent om te stoppen met aanval, zou je de ernst ervan moeten verminderen.
 • Bezoek de dokter
  Hoewel paniekaanvallen zelden worden veroorzaakt door een gezondheidsprobleem, is het bezoeken van een arts een belangrijk onderdeel van het verkrijgen van de geruststelling die u nodig hebt om verder te gaan met uw paniekaanvallen. Wanneer gezondheidsproblemen worden uitgesloten, kunt u gemakkelijker beweren dat uw paniekaanvallen het probleem zijn. Maar wees gewaarschuwd: zelden hoort het horen van een dokter dat kleine stemmetje in je achterhoofd dat zich zorgen maakt over je gezondheid. Dus denk niet dat een bezoek aan een dokter je ervan zal weerhouden om je zorgen te maken.
 • Begin erover te praten
  Er is een neiging om je te schamen voor je paniekaanvallen en proberen ze te bestrijden. Wanneer je in het openbaar bent – of zelfs alleen zit – en je begint het gevoel te krijgen dat er iets mis is, is de neiging om te proberen het weg te duwen en het zelf te repareren. Maar mensen met angst worstelen binnen te veel “in hun eigen hoofd.” Je moet zo veel mogelijk uit je eigen gedachten komen. Dus praat met de mensen om je heen erover, of bel iemand die je vertrouwt en laat hen weten hoe je je voelt.
 • Trainen
  Trainen kan bij sommige mensen paniekaanvallen veroorzaken vanwege de manier waarop ze hartslag en vermoeidheid interpreteren. Maar lichaamsbeweging is ook een krachtige tool voor het verminderen van angst, een functie die de geestelijke gezondheidsvoordelen van verschillende angststoornissen nabootst. Praat met uw arts over meer bewegen, omdat het een belangrijke aanvulling is op elk plan voor vermindering van de angst.
 • Gezonde levensstijlen
  Het handhaven van een gezonde levensstijl is ook een cruciaal onderdeel van het overwinnen van je angst. Dieet speelt een grote rol en je moet ervoor zorgen dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt, omdat vitaminetekorten enkele ongemakken kunnen veroorzaken die paniekaanvallen kunnen veroorzaken. Maar slaap is misschien het belangrijkst. Slaapschuld veroorzaakt een groot aantal problemen die leiden tot paniekaanvallen, zoals hoofdpijn, zwakke spieren en problemen bij het scherpstellen. Gezond leven is echt een belangrijk onderdeel van het overwinnen van paniek.
 • Aanpassen aan triggers
  U kunt ook iets proberen dat bekend staat als desensibilisatie. Hoewel dit het beste kan worden gedaan in de aanwezigheid van een therapeut of getrainde expert, is desensibilisatie de handeling van wennen aan uw triggers totdat ze geen angst meer veroorzaken. Als u bijvoorbeeld ontdekt dat duizeligheid de neiging heeft uw aanvallen te activeren, kunt u opzettelijk proberen te wennen aan duizeligheid door rond te draaien in een stoel of in een cirkel. Je kunt opzettelijk hyperventileren, je kunt je hartslag op gang krijgen door op zijn plaats te lopen – er zijn veel verschillende strategieën die je kunt gebruiken om te wennen aan elke fysieke trigger van je paniekaanvallen, zodat ze minder angst veroorzaken wanneer ze zich voordoen.
 • Laat jezelf de aanval hebben
  Een van de moeilijkste dingen die je kunt doen, is ook een van de belangrijkste. Je moet in orde zijn met paniekaanvallen. Dat betekent dat als je merkt dat je bijvoorbeeld paniekaanvallen krijgt als je naar het winkelcentrum gaat, je dan toch naar het winkelcentrum moet gaan als dat nodig is zonder het te vermijden, alleen maar omdat je daar paniekaanvallen krijgt. Wees ok met het idee dat er een paniekaanval zal gebeuren. Wanneer / zo ja, wacht u af en gaat u meteen door met uw dag.