Leuker langer werken
Image default
Huishoudelijk

Een inductie kookplaat plaatsen laat je door een professional doen!

Wil je ook een duurzamer en energiezuiniger huishouding, dan is het slim om voor een inductie kookplaat plaatsen te kiezen. Vergeleken met een gaskookplaat verbruikt een inductiekookplaat veel minder energie. Een inductie kookplaat plaatsen is dan ook een efficiënte manier om aanzienlijk op de energierekening te besparen. Maar kun je deze kookplaten zelf aansluiten? Of is het verstandig om deze klus te laten oppakken door een ervaren installateur?

 

Waarom een inductie kookplaat plaatsen het beste door een professional aangepakt kan worden

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: een inductie kookplaat plaatsen moet je echt overlaten aan een professional. Om meerdere redenen. In de eerste plaats is de veiligheid bij installatie een belangrijk aandachtspunt. Een installateur met ervaring weet exact hoe en inductieplaat op een veilig manier aangesloten en ingesteld moet worden. Het kan zijn dat er hierbij een aanpassing nodig is in de groepenkast in huis, omdat inductiekookplaten uiteraard stroom afnemen. Indien nodig zal een professional tegelijk met de inductie kookplaat plaatsen een nieuwe groep in de stroomkast aanleggen. Zo wordt kortsluiting of het uitvallen van de stroom voorkomen.

 

Veel bedrijven bieden een all-in service aan

Het ideale van een inductie kookplaat plaatsen is dat veel bedrijven hierbij een all-in service aanbieden. Koop je jouw kookplaten bij een specialist, dan kun je vaak – gratis of tegen een kleine meerprijs – de inductie kookplaat plaatsen laten. Dat is niet alleen veiliger, maar scheelt jezelf een hoop tijd en energie. En je hebt meteen de garantie dat jouw inductiekookplaat correct geïnstalleerd wordt. Ideaal toch, zo’n totaaloplossing voor het laten plaatsen van een inductie kookplaat?

 

Regel direct een afspraak met een betrouwbare installateur

Wil je ook gaan voor minder energiekosten en een bijdrage leveren aan een beter klimaat. Kies dan voor de efficiëntie van een inductie kookplaat. Meer informatie en diverse modellen kookplaten vind je op onze homepage. Bekijk nu wat er allemaal mogelijk is en vraag een offerte aan!

 

                                                    

 

Gerelateerde artikelen

nU Sfeervol interieuradvies uit Deurne