Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Een freelance opdracht, wat zijn de voordelen?

Indien je graag aan de slag wil gaan voor een bepaalde opdrachtgever kan dat uiteraard op tal van verschillende manieren gebeuren. Hiermee vertellen we met zekerheid niemand iets nieuws, integendeel. Eén van de mogelijkheden die je vandaag de dag kan benutten is een zogenaamde freelance opdracht. Voor een dergelijke opdracht geldt dat ze zoals de naam reeds aangeeft wordt versterkt aan een freelancer. Het betreft hier een zelfstandige ondernemer die voor meerdere opdrachtgevers kan werken. Ben jij ook iemand die aan de slag is als zelfstandige ondernemer en wil je graag ontdekken wat dergelijke opdrachten zo interessant maakt? Lees dan zeker verder! 

Wat is een freelance opdracht?

Laat ons om te beginnen eerst even een blik werpen op wat een freelance opdracht nu eigenlijk precies is. Het gaat hierbij om een opdracht die wordt verstrekt aan een freelancer. Voor bedrijven geldt dat ze op verschillende manieren de opdrachten waarover ze beschikken kunnen laten uitvoeren. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:

  1. Men kan ervoor kiezen om vast personeel in dienst te nemen;
  2. Het is mogelijk om freelance ondernemers onder de arm te nemen; 

Een freelance opdracht verstrekken betekent dat je als werkgever niet verplicht bent om iemand langdurig in dienst te nemen. Voor een dergelijke opdracht geldt dat ze immers zeer vaak wordt verstrekt voor één bepaalde taak die moet worden uitgevoerd. Wil je liever langdurig met een bepaalde freelancer in zee gaan? Dan behoort ook dat uiteraard tot de mogelijkheden. In ieder geval zijn er duidelijk aan dit soort opdrachten heel wat interessante voordelen verbonden. 

Welke voordelen zijn eraan verbonden?

Er kan tegenwoordig vastgesteld worden dat de freelance opdracht een stevige populariteit geniet. Voor zelfstandige ondernemers geldt dan ook dat deze opdrachten een behoorlijk aantal interessante voordelen met zich meebrengen. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de onderstaande: 

  • De opdracht kan elke dag binnenkomen;
  • Je hebt de mogelijkheid om te werken voor verschillende opdrachtgevers; 
  • Je werkt grotendeels waar en wanneer je dat zelf wenst;

Naast bovenstaande is het zo dat ook de verloning die je ontvangt voor freelance opdrachten in de praktijk er bekend om staat vaak erg interessant te zijn. Hoe meer ervaring je hebt met een bepaalde materie, des te hoger de prijs kan komen te liggen die je kan en mag vragen aan je klanten. 

Interessante voor alle betrokken partijen

Laat ons eerlijk zijn, de concurrentie die vandaag de dag geldt in nagenoeg alle segmenten van de markt is moordend voor freelance opdracht. Dit zorgt er in de praktijk voor dat steeds meer werkgevers ervoor kiezen om hun vast personeelsbestand af te bouwen. Op deze manier kan er in de praktijk dan ook voor worden gezorgd dat de vaste lasten enigszins binnen de perken kunnen worden gehouden. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het zo dat bedrijven op deze manier voorkomen dat ze met hoge lasten geconfronteerd blijven worden, ook al is er bijvoorbeeld tijdelijk wat minder werk. In ieder geval, het is dus zeker en vast niet correct om te stellen dat het alleen maar interessant kan zijn voor freelancers zelf om een dergelijke opdracht te accepteren, integendeel.