Dienstverlening

PDArepair: gespecialiseerd in het repareren van telefoons, tablets, laptops en pc’s

Je telefoon of tablet is gevallen met als gevolg dat het scherm gebarsten is. Daar baal je natuurlijk enorm van. Je toestel is gelukkig niet helemaal afgeschreven, je kan gewoon een scherm reparatie laten uitvoeren bij een hiervoor gespecialiseerd bedrijf.

Woon je in Brabant? Voor een gedegen en kwalitatief uitstekende reparatie van het scherm van jouw toestel moet je bij PDArepair zijn. Ons bedrijf is gevestigd aan de Neerloopweg in Breda. Met het merendeel van de reparaties hebben wij aan een half uurtje genoeg. Zo ook bij de reparatie van een scherm. Snel, netjes en zeer goed, dat is onze werkwijze. Wanneer wij jouw toestel weer fixen kan jij gewoon in onze zaak wachten. Als je wilt kan je genieten van een lekker bakje koffie of thee, totdat wij jouw gemaakte toestel weer komen brengen. Je hebt dus maar heel even geduld nodig totdat je weer optimaal van je toestel kan genieten en weer lekker kan appen, bellen, foto’s maken of filmpjes bekijken op een heel nieuw scherm. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en kan je bij ons binnenlopen om je toestel te laten repareren. Je hoeft bij ons van te voren geen afspraak te maken.

Technisch probleem? Geen probleem voor ons!

Is er een technisch probleem met jouw apparaat? Ook dan kunnen wij jou helpen. Voordat onze vakmensen aan de slag gaan met reparatie wordt het apparaat eerst helemaal door ons onderzocht. Om te achterhalen waar de fout zit worden alle functionaliteiten uitgebreid onderworpen aan verschillende tests. Dit onderzoek voeren wij geheel gratis uit. Als wij hebben gevonden waar het mankement zit gaan we hiermee aan de slag. Wanneer we onderdelen moeten vervangen gebruiken we hier uitsluitend originele onderdelen van het apparaat voor. Je apparaat zal na reparatie weer optimaal werken.

Diverse merken

Of het nu gaat om een iPhone scherm reparatie in Breda, het vervangen van een accu van je Samsung telefoon of het fixen van het moederbord van jouw laptop, met de volgende apparaten kan je bij ons terecht:

 • Samsung Note, Samsung S, Samsung A, Samsung J en Samsung Tab
 • iPhone, iPad, MacBook en iMac
 • OnePlus, Huawei en Microsoft apparaten

https://pdarepair.nl/
Dienstverlening

Vind een goed architectenbureau nabij Den Bosch

Bij ieder bouwproject wilt u een goede basis en hier zoekt u dan ook de juiste mensen voor. Zeker wanneer u echt bij het begin moet beginnen, is het fijn om een goed en ervaren architectenbureau nabij Den Bosch in de arm te nemen. Een goed architectenbureau luistert naar uw wensen, adviseert u en denkt met u mee over de eindeloze mogelijkheden die u wellicht tot uw beschikking heeft. Het maakt niet uit hoe groot of klein uw project is. Ook kunt u bij een architectenbureau terecht met al uw vragen.

Niet alleen de basis, maar een totaalpakket

Bij de werkzaamheden van een architectenbureau uit de omgeving van Den Bosch denkt men vaak aan het ontwerpen van huizen of gebouwen. Maar u kunt voor veel meer zaken terecht bij een architectenbureau uit de omgeving van Den Bosch. Hierbij kunt u denken aan architectuur, installatietechniek of facility. Bij facility kunt u denken aan het beheer en onderhoud van gebouwen, maar ook een MJOP opstellen van hieronder. Een MJOP (meerjarenonderhoudsplan) opstellen is verstandig wanneer u een goed inzicht wil krijgen in welk onderhoud u de komende jaren kunt verwachten en wat de verwachte kosten hiervan zijn.

Neem contact op met de specialist

Bv3 projectsupport is een architectenbureau in Rosmalen, uit de omgeving van Den Bosch waar ze u kunnen ondersteunen bij elke stap van uw project. Ook kunnen ze voor u een MJOP opstellen, wanneer u dit wenst. Deze zaken kunnen ook met elkaar gecombineerd worden. Door deskundig advies en kennis van uw project, kunnen de specialisten van bv3 projectsupport meteen een inschatting maken van welke kosten u wanneer kunt verwachten met betrekking tot het project. Zo kunt u hier vanaf het begin meteen rekening mee houden en zult u nooit voor grote verrassingen komen te staan. Voor meer informatie doet u er goed aan contact met bv3 projectsupport op te nemen zodat ze ook u verder kunnen helpen.

 

Dienstverlening

Hoe kan Intelligent Automation jouw digitale transformatie versnellen?

Intelligent Automation is een combinatie van Robotic Process Automation, Artificial Intelligence en andere opkomende technologieën zoals bijvoorbeeld chatbots. Steeds meer organisaties zijn in de laatste jaren gestart met de implementatie van één of meer RPA bots. Er zijn zelfs bedrijven met meer dan 100 robots, die hun medewerkers helpen met saai en repetitief werk.

Intelligente Proces Automatisering gaat echter verder waar Robotic Process Automation stopt. Denk maar eens aan een proces, waar klanten aan een klantenservicemedewerker vragen om hun adresgegevens aan te passen. Op dit moment bellen klanten nog naar de klantenservice, en wordt er vervolgens een RPA bot gestart om de wijzigingen door te voeren in een of meerdere IT-systemen. Dit proces kan nog efficiënter worden geautomatiseerd door een chatbot aan de voorkant verzoeken te laten doorgeven aan een RPA bot in de backoffice.

Het combineren van verschillende technologieën, zoals RPA, chatbots en Artificiële Intelligentie wordt ook wel hyper-automation genoemd. Met hyper-automation ga je van het automatiseren van (delen van) bedrijfsprocessen over naar de volgende stap, en automatiseer je end-to-end processen binnen jouw organisatie!

Hoewel Intelligent Automation gebruikt kan worden binnen digitale transformaties, is het op zichzelf geen digitale transformatie. Met digitale transformatie worden veranderingen van het businessmodel bedoelt – die inspelen op de snel digitaliserende wereld. Hoewel automatisering aan de achterkant wel bijdraagt aan de prestaties van de organisatie kan er niet worden gesproken van een digitale transformatie.

Er is pas sprake van digitale transformatie wanneer een organisatie zijn services of producten gaat aanpassen aan de digitale wereld. Denk maar eens aan een bedrijf dat video’s verhuurt – en dat met een streaming (betaal per maand in plaats van per film) dienst gaat werken. Dat is digitale transformatie!

Kan automatisering dan niet bijdragen aan digitale transformatie? Zeker wel. Een integratie van een chatbot kan bijvoorbeeld de klantervaring verbeteren. Het sneller verwerken van aanvragen zorgt voor meer tevreden klanten. Al deze steentjes dragen samen bij aan de digitale transformatie van de organisatie. 

Ook het training potentieel is enorm! Een van de belangrijkste bottlenecks voor digitale transformatie is cultuur. Door jouw medewerkers een aanraking te laten komen met technieken zoals RPA, Chatbots en andere technologieën kun je ze voorbereiden op de grotere digitale transformatie – en wellicht positiever over digitalisering laten denken. Overweeg bijvoorbeeld een Robotic Process Automation training om jouw medewerkers kennis te laten maken met deze opkomende technologie!

Dienstverlening

Binnenzonwering in Ede laten plaatsen

Wie er op dit moment gaat voor een binnenzonwering in Ede, investeert voor de rest van zijn leven. Door het plaatsen van de zonwering wordt uw huis namelijk geen sauna meer en zal uw zicht op bijvoorbeeld de tv niet meer belemmerd worden door zonnestralen die binnenvallen. in dit blog artikel willen we u dan ook meer informatie verschaffen over het laten plaatsen van binnenzonwering in Ede.

Lamellen laatsen plaatsen voor een perfecte uitstraling

Lamellen zijn verticale stroken van hout, aluminium, kunststof of textiel. Ze staan perfect in verschillende soorten interieurstijlen en zijn daarnaast ook erg goed om de zon tegen te houden in het huis. Lamellen zijn namelijk erg gemakkelijk handmatig te bedienen. Zo kunt u ze gemakkelijk open en dicht doen. Ook zijn er tegenwoordig automatische lamellen met een elektrische bediening, wel zo handig toch?
 

Jaloezieën plaatsen in uw huis

Een broertje van de lamellen, zo zou u jaloezieën kunnen zien. Het grote verschil tussen deze twee binnenzonweringen is echter dat de stroken niet verticaal, maar juist horizontaal hangen. Daarnaast kun je jaloezieën ook verschillende uitstralingen geven. Het is dan ook erg leuk om deze zonweringen te combineren met de interieurstijl van het huis. Heeft u bijvoorbeeld veel zwarte meubels? Dan kunt u ook jaloezieën in het zwart nemen! Uiteraard is er ook een elektrische en automatische versie beschikbaar van de jaloezie.

Shutters plaatsen voor in het huis

Als u een binnenzonwering in Ede gaat laten plaatsen, is het goed om ook naar shutters te kijken. Deze worden vaak omschreven als luiken die afgewerkt zijn met houten latten die horizontaal hangen. De opening tussen de afzonderlijke latten kunt u gemakkelijk zelf verstellen, waardoor u de lichtinval gemakkelijk zelf kunt regelen. Dit zorgt er voor dat u bijvoorbeeld in de lente kunt kiezen voor een wat meer open zonwering, en in de zomer voor een wat meer gesloten.

Welke binnenzonwering in Ede laten plaatsen?

Nadat we de verschillende zonweringen hebben uitgelegd, is het natuurlijk aan u om een goede keuze te maken. Hiervoor kunt u altijd goed kijken bij mensen in uw omgeving, of advies winnen van de specialist. Uiteraard is het erg belangrijk dat u goed nagaat waar u de zonwering precies voor wilt gebruiken!

Dienstverlening

Schakel de specialist in elektrotechniek uit Noord-Brabant in voor uw klus

Heeft u thuis of in uw bedrijfspand een klus op het gebied van elektrotechniek liggen en zoekt u daarom een gespecialiseerd bedrijf in regio Noord-Brabant die het voor u uit handen neemt? Dan eindigt uw zoektocht bij het installatiebedrijf MRO Elektrotechniek uit Raamsdonksveer, te Brabant. U schakelt dit bedrijf voor allerhande installatieklussen in. Het maakt dus niet uit of u een aircosysteem wilt laten installeren of inbraakbeveiliging wilt laten aanbrengen; het behoort allemaal tot het takenpakket van deze specialisten in elektrotechniek uit Noord-Brabant.

Voor welke klus schakelt u de specialisten in?

De vakkundige medewerkers van het installatiebedrijf in Brabant hebben veel kennis van elektrotechnische installaties en veel ervaring in het installeren van dergelijke systemen. U geeft uw klus op het gebied van installatietechniek dan ook met een gerust hart aan hen uit handen. Besluit u om met dit installatiebedrijf uit Brabant in zee te gaan? Dan kunt u rekenen op een dienstverlening van A tot Z. De service van de specialisten begint zodra u uw wensen kenbaar heeft gemaakt. U ontvangt dan eerst advies op basis van uw wensen en vervolgens wordt er een ontwerp voor u gemaakt. Daarna leveren de specialisten de installatie en monteren ze deze natuurlijk voor u. Zelfs daarna houdt de service van deze specialisten in elektrotechniek uit Noord-Brabant niet op. Ze staan namelijk ook na de installatie voor u klaar met periodiek onderhoud of in geval van defecten aan uw installaties. Dat is pas service!

Neem contact op voor deskundig advies

Wilt u een bepaalde installatieklus uit handen geven en daarbij profiteren van deskundig advies en vakkundige installatie? Dan neemt u het installatiebedrijf MRO Elektrotechniek uit Raamsdonksveer te Noord-Brabant in de arm. Raadpleeg de website voor de contactgegevens en neem direct contact met hen op. De vakkundige medewerkers zijn u graag van dienst: van advies tot installatie en onderhoud!

Dienstverlening

Kies voor uitstekende hulp tijdens uw emigratie naar Bonaire of Curaçao

De hulp en expertise van Carib Intertrans komt zeer van pas wanneer u gaat emigreren naar Curaçao of wanneer u zich aan het voorbereiden bent op uw emigratie naar Bonaire. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van goederenvervoer naar de Caribische eilanden. Hier maakt het niet uit of u nu een klein nachtkastje wilt laten vervoeren of uw auto; alle spullen worden met de grootste zorg vervoerd. Ze zorgen ervoor dat alles op een nette en op de juiste manier naar uw eindbestemming wordt gebracht. Zo kunt u zich uitstekend voorbereiden wanneer u gaat emigreren naar Bonaire of als u zich aan het voorbereiden bent op uw emigratie naar Curaçao.

Uw goederen zijn in goede handen bij deze specialisten

Wanneer u gaat emigreren naar Curaçao of Bonaire, dan zult u merken dat deze specialisten u op meerdere vlakken verder helpen tijdens uw emigratie. Of het nu gaat om het regelen van papierwerk en het verzorgen van de benodigde douanedocumenten of om het vervoeren van uw goederen met de grootste zorg; deze specialisten staan voor u klaar. Zij beschikken over meertalig personeel en werken samen met diverse ervaren en betrouwbare partners op de eilanden zelf, zodat u weet dat uw spullen in goede handen zijn. Daarnaast denken zij ook altijd mee met uw wensen en behoeften, wat inhoudt dat u nooit voor verassingen komt te staan en dat het proces geheel naar uw wensen verloopt.

Schakel de hulp in van dit ervaren verhuisbedrijf

Zo ziet u, voor expertise en ervaring zit u goed bij deze experts. Wenst u meer informatie over de mogelijkheden of heeft u vragen? Neem dan gerust eens contact op met de behulpzame medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw emigratie naar Bonaire of over het proces wanneer u gaat emigreren naar Curaçao. Schakel daarom de hulp in van deze specialisten!

Dienstverlening

Wat is preventive maintenance?

Preventive maintenance (of preventief onderhoud) is onderhoud dat regelmatig aan een apparaat wordt uitgevoerd, dit wordt gedaan om de kans op defecten kleiner te maken. Voer preventief onderhoud uit terwijl de apparatuur nog in werking is om onbedoelde schade te voorkomen. Preventive maintenance heeft als doel het identificeren van een defect en zo het risico van ongeplande storingen en onderhoud te verminderen.

Verschillende types preventive maintenance zijn er

Er zijn twee types van preventieve onderhoud, namelijk preventief onderhoud op basis van gebruik en preventief onderhoud op basis van tijd. Je kan hier onder de verschillen lezen.

 • Preventive maintenance op basis van gebruik: Veel machines moeten na een x aantal uur, kilometers of productiecyclus een flinke onderhoud ondergaan. Als dit niet gebeurt dan kunnen in brand vliegen of andere problemen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een motorvoertuig die na 10.000 km onderhoud nodig heeft.
 • Preventive maintenance op basis van tijd: een duidelijk voorbeeld van preventive maintenance op basis van tijd is een periodieke inspectie van belangrijke apparatuur. Als deze apparatuur kapot gaat zal de productie stil liggen en wordt er niets meer geproduceerd tot het probleem opgelost is. Door preventive maintenance in te zetten kan je dit voorkomen.  

Een checklist voor preventive maintenance

Voor het dagelijkse werk van een operator zijn er verschillende applicaties gecreëerd om het werk overzichtelijk en leuk te houden. Met deze applicaties kunnen fabrikanten audits, checklists, werkinstructies en eerstelijns onderhoud taken digitaliseren. Deze digitalisering wordt gedaan om efficiëntie, veiligheid en kwaliteit te verbeteren. Door preventive maintenance te doen verminderd het aantal onverwachte storingen, waardoor de beschikbaarheid van de machine hoger wordt.

https://ezfactory.nl/en/preventive-maintenance/
Dienstverlening

Wat zijn de voor- en nadelen van stoomketels?

Stoomketels. Veel ondernemers gebruiken deze mega ketels om hun magazijnen warm te houden en daarbij ook de temperatuur bij te houden. Het is een flinke investering maar daar krijgt u helemaal geen spijt van, of toch wel? Wat zijn eigenlijk alle voor- en nadelen van een stoomketel aanschaffen in uw magazijn en wat levert het op? In deze blog bekijken we allebei de kanten, de goede en de slechte dingen van een stoomketel en kunt u op basis van deze blog uw oordeel spreken wat u gaat doen.

Stoomketels levert snel stroom en capaciteit kan goed worden aangepast

De grote voordelen van een stoomketel in uw bedrijfsmagazijn is dat hij snelle stroom regelt voor het gehele pand. U zult nooit slome stroom hebben of problemen ermee, omdat het op stoom werkt, gaat alles efficiënter en makkelijker. Behalve als er iets stuk aan gaat natuurlijk. Nog een groot voordeel is dat de capaciteit waarop de ketel draait goed kan worden aangepast. Vindt u dat de ketel te hard draait en misschien te heet wordt voor zijn doen? Dan kunt u deze via een makkelijkst stand weer op een lagere stand zetten zodat hij minder werk verricht. En als hij weer iets meer moet doen voor het bedrijf kunt u hem wat hoger zetten.

De hoge kosten en onderhoud is veel werk

Een van de nadelen van een stoomketel is de kosten die zich met zich meeneemt. Het is namelijk al een flinke investering om hem te kopen. Daarbij komen nog eens de kosten om het op de juiste manier te laten installeren. En daar bovenop komen nog de overige kosten voor bijvoorbeeld onderhoud die ze af en toe houden om hem goed te laten werken. Dit bij elkaar kost een hoop geld en moet u als ondernemer over hebben om deze ketel aan te schaffen. Tuurlijk kunt u ook voor een deel het onderhoud zelf doen, maar dat raden wij u af. Laat dat door een professioneel bedrijf doen die er veel vanaf weten en daarbij ook weten hoe ze te werk moeten gaan. Ketelonderhoud door dé specialist? Laat het doen bij Kuiper en Zonen.

 

Dienstverlening

Hoe haal je meer voldoening uit je huidige baan? 3 tips!

Hoeveel je ook van je baan houdt, soms haal je er niet meer genoeg voldoening uit. De laatste jaren is het werk steeds zwaarder geworden omdat minder werknemers harder en langer moeten werken. De verwachtingen van de werkgever zijn gestegen naarmate de concurrentie toenam. Het tempo van de veranderingen is meedogenloos en neemt toe. Je worstelt om een balans tussen werk en privé te behouden en tegelijkertijd je voldoening uit je werk te vergroten. Deze drie tips zullen je helpen om meer voldoening uit je baan te halen.

Verbinding met het grotere geheel

Net als een onderling verbonden web, hebben alle functies in een organisatie een doel dat bijdraagt aan de doelen in het grotere geheel. Maar als je het gevoel hebt dat je druk bezig bent of steeds dezelfde eentonige taken uitvoert, kan het zomaar zijn dat je vergeet dat je eigenlijk op een zinvolle manier bijdraagt aan de doelstellingen van het bedrijf. Na verloop van tijd kun je ontkoppeld raken omdat je niet het gevoel heb iets toe te voegen. Als je juist denkt dat je baan écht het verschil kan maken in wat het bedrijf probeert te bereiken, kan dat je helpen om je verbonden te voelen met iets dat groter is dan jezelf. Het komt erop neer dat een nieuwe band met je werk je een gevoel van doelgerichtheid kan geven. Het resultaat? Je voelt je meer verbonden, meer verantwoordelijk voor je carrière en je hebt het gevoel dat je je eigen schip bestuurt.

Verbreed je horizon

Afhankelijk van het bedrijf of organisatie zijn er wellicht mogelijkheden om deel te nemen aan een groep die leden uit het hele bedrijf aantrekt. Je bedrijf kan bijvoorbeeld een welzijns- of een diversiteitscommissie hebben. Of misschien is er zelfs een bowling- of voetbalteam dat je bedrijf sponsort. Een stap verder gaan dan je dagelijkse verantwoordelijkheden kan je een pauze geven van het gebruikelijke. Het geeft je ook de kans om andere mensen in het bedrijf te ontmoeten. Mensen die uiteindelijk een positieve invloed kunnen hebben op je professionele bezigheden. Naast het doorbreken van de eentonigheid, kan het je ook helpen om je meer verbonden te voelen met de organisatie als geheel.

Focus op oplossingen

Als er een organisatorisch probleem is met je baan – bijvoorbeeld als je het werk van twee mensen doet vanwege een niet ingevulde functie – is de kans groter dat het sneller wordt opgelost als je je directe manager een oplossing kunt voorleggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen voorstellen om een uitzendkracht of stagiair in te huren om de last te verlichten totdat de functie is vervuld. Het idee is om oplossingsgericht te werk te gaan in plaats van te klagen over een situatie.

Kijk naar binnen

Soms zorgt het getouwtrek tussen persoonlijke en professionele behoeften voor genoeg conflicten om je algehele stemming naar beneden te halen. Het is belangrijk om te stoppen met je schuldig te voelen. Je kunt gewoon niet ‘alles doen’ en je richten op wat je niet gedaan krijgt. Dat haalt je energie weg van wat je wel doet. Prioriteiten stellen kan ook helpen. Zeg ‘nee’ tegen projecten en activiteiten die jouw doelen niet dichterbij brengen. En ‘ja’ tegen de projecten en activiteiten die dat wel doen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor je gezondheid en je gezin. Als je een van beide verliest, krijg je ze misschien niet meer terug.

Heeft dit alles niet het gewenste effect? Dan is BLCC loopbaanbegeleiding wellicht de weg die je moet gaan bewandelen. Het roer drastisch omdraaien!

Dienstverlening

Hoe industriële afvalwaterzuivering werkt

De afvalwaterzuivering werkt volgens fysische, chemische en biologische kenmerken, afhankelijk van de aard van de te verwijderen verontreinigende stoffen en/of de werking van de eenheid die voor de behandeling wordt gebruikt.

Het ideale proces wordt aangegeven op basis van de vuilvracht en de aanwezigheid van verontreinigingen. Alleen specialisten kunnen het verzamelen van monsters voor de analyse van verschillende parameters die de organische belasting en de toxische belasting van de effluenten vertegenwoordigen, evalueren en uitvoeren.

 

Fysieke processen in de industriële afvalwaterzuivering

Dit zijn de processen die de zwevende deeltjes verwijderen door middel van fysieke afscheidingen, zoals reling, zeven, olie- en vetafscheiding kasten, bezinking en flotatie.

De fysische processen van industriële afvalwaterzuivering verwijderen ook organische en anorganische stoffen in colloïdale suspensie en verminderen of elimineren de aanwezigheid van micro-organismen door middel van zand- of membraanfiltratie processen (microfiltratie en ultrafiltration). Fysieke processen worden ook gebruikt voor desinfectie doeleinden, zoals ultraviolette straling.

 

Chemische processen in de behandeling van industrieel afvalwater

In het proces worden chemische producten gebruikt, zoals: stollings middelen, flocculation, pH-neutralisatie, oxidatie, reductie en desinfectie in verschillende stadia van de behandelingssystemen.

Ze zijn in staat om de vervuilende stoffen te verwijderen door middel van chemische reacties, evenals het conditioneren van het effluent mengsel dat zal worden behandeld in de volgende processen. De belangrijkste processen zijn:

 

 • Chemische opheldering (verwijdert colloïdaal organisch materiaal, inclusief coliformen);

 • Elektro Coagulatie (verwijdert organisch materiaal, waaronder colloïdale verbindingen, kleurstoffen en oliën/vetten);

 • Neerslag van fosfaten en andere zouten (verwijdering van voedingsstoffen) door toevoeging van chemische coagulanten bestaande uit ijzer en/of aluminium;

  • chlorering voor desinfectie;

  • Oxidatie door ozon, voor desinfectie;

  • Vermindering van zeswaardig chroom;

  • Oxidatie van cyanide;

  • Neerslag van giftige metalen;

  • Ionenwisselaar.

 

Biologische processen in de industriële afvalwaterzuivering

De biologische behandeling van afvalwater en industrieel afvalwater heeft tot doel opgelost en gesuspendeerd organisch materiaal te verwijderen door het om te zetten in sedimentaire vaste stoffen (biologische vlokken) en gassen. In principe reproduceert de biologische behandeling de fenomenen die in de natuur voorkomen, maar dan wel in een kortere tijd. De belangrijkste processen zijn:

 

 • Aërobe processen, die worden vertegenwoordigd door actief slib en zijn varianten, zoals langdurige beluchting, conventioneel actief slib, facultatieve beluchte lagunes en aërobe beluchting;

 • Optionele processen, die worden uitgevoerd door het gebruik van biofilms (biologische filters en biocontactoren) en door sommige lagunes (fotosynthese en beluchting optioneel). Biocontactoren hebben ook aërobe biologische processen;

 • Anaërobe processen komen voor in anaërobe en biodigester lagunes.