Dienstverlening

Kies voor uitstekende hulp tijdens uw emigratie naar Bonaire of Curaçao

De hulp en expertise van Carib Intertrans komt zeer van pas wanneer u gaat emigreren naar Curaçao of wanneer u zich aan het voorbereiden bent op uw emigratie naar Bonaire. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van goederenvervoer naar de Caribische eilanden. Hier maakt het niet uit of u nu een klein nachtkastje wilt laten vervoeren of uw auto; alle spullen worden met de grootste zorg vervoerd. Ze zorgen ervoor dat alles op een nette en op de juiste manier naar uw eindbestemming wordt gebracht. Zo kunt u zich uitstekend voorbereiden wanneer u gaat emigreren naar Bonaire of als u zich aan het voorbereiden bent op uw emigratie naar Curaçao.

Uw goederen zijn in goede handen bij deze specialisten

Wanneer u gaat emigreren naar Curaçao of Bonaire, dan zult u merken dat deze specialisten u op meerdere vlakken verder helpen tijdens uw emigratie. Of het nu gaat om het regelen van papierwerk en het verzorgen van de benodigde douanedocumenten of om het vervoeren van uw goederen met de grootste zorg; deze specialisten staan voor u klaar. Zij beschikken over meertalig personeel en werken samen met diverse ervaren en betrouwbare partners op de eilanden zelf, zodat u weet dat uw spullen in goede handen zijn. Daarnaast denken zij ook altijd mee met uw wensen en behoeften, wat inhoudt dat u nooit voor verassingen komt te staan en dat het proces geheel naar uw wensen verloopt.

Schakel de hulp in van dit ervaren verhuisbedrijf

Zo ziet u, voor expertise en ervaring zit u goed bij deze experts. Wenst u meer informatie over de mogelijkheden of heeft u vragen? Neem dan gerust eens contact op met de behulpzame medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw emigratie naar Bonaire of over het proces wanneer u gaat emigreren naar Curaçao. Schakel daarom de hulp in van deze specialisten!

Dienstverlening

Wat is preventive maintenance?

Preventive maintenance (of preventief onderhoud) is onderhoud dat regelmatig aan een apparaat wordt uitgevoerd, dit wordt gedaan om de kans op defecten kleiner te maken. Voer preventief onderhoud uit terwijl de apparatuur nog in werking is om onbedoelde schade te voorkomen. Preventive maintenance heeft als doel het identificeren van een defect en zo het risico van ongeplande storingen en onderhoud te verminderen.

Verschillende types preventive maintenance zijn er

Er zijn twee types van preventieve onderhoud, namelijk preventief onderhoud op basis van gebruik en preventief onderhoud op basis van tijd. Je kan hier onder de verschillen lezen.

 • Preventive maintenance op basis van gebruik: Veel machines moeten na een x aantal uur, kilometers of productiecyclus een flinke onderhoud ondergaan. Als dit niet gebeurt dan kunnen in brand vliegen of andere problemen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een motorvoertuig die na 10.000 km onderhoud nodig heeft.
 • Preventive maintenance op basis van tijd: een duidelijk voorbeeld van preventive maintenance op basis van tijd is een periodieke inspectie van belangrijke apparatuur. Als deze apparatuur kapot gaat zal de productie stil liggen en wordt er niets meer geproduceerd tot het probleem opgelost is. Door preventive maintenance in te zetten kan je dit voorkomen.  

Een checklist voor preventive maintenance

Voor het dagelijkse werk van een operator zijn er verschillende applicaties gecreëerd om het werk overzichtelijk en leuk te houden. Met deze applicaties kunnen fabrikanten audits, checklists, werkinstructies en eerstelijns onderhoud taken digitaliseren. Deze digitalisering wordt gedaan om efficiëntie, veiligheid en kwaliteit te verbeteren. Door preventive maintenance te doen verminderd het aantal onverwachte storingen, waardoor de beschikbaarheid van de machine hoger wordt.

https://ezfactory.nl/en/preventive-maintenance/
Dienstverlening

Wat zijn de voor- en nadelen van stoomketels?

Stoomketels. Veel ondernemers gebruiken deze mega ketels om hun magazijnen warm te houden en daarbij ook de temperatuur bij te houden. Het is een flinke investering maar daar krijgt u helemaal geen spijt van, of toch wel? Wat zijn eigenlijk alle voor- en nadelen van een stoomketel aanschaffen in uw magazijn en wat levert het op? In deze blog bekijken we allebei de kanten, de goede en de slechte dingen van een stoomketel en kunt u op basis van deze blog uw oordeel spreken wat u gaat doen.

Stoomketels levert snel stroom en capaciteit kan goed worden aangepast

De grote voordelen van een stoomketel in uw bedrijfsmagazijn is dat hij snelle stroom regelt voor het gehele pand. U zult nooit slome stroom hebben of problemen ermee, omdat het op stoom werkt, gaat alles efficiënter en makkelijker. Behalve als er iets stuk aan gaat natuurlijk. Nog een groot voordeel is dat de capaciteit waarop de ketel draait goed kan worden aangepast. Vindt u dat de ketel te hard draait en misschien te heet wordt voor zijn doen? Dan kunt u deze via een makkelijkst stand weer op een lagere stand zetten zodat hij minder werk verricht. En als hij weer iets meer moet doen voor het bedrijf kunt u hem wat hoger zetten.

De hoge kosten en onderhoud is veel werk

Een van de nadelen van een stoomketel is de kosten die zich met zich meeneemt. Het is namelijk al een flinke investering om hem te kopen. Daarbij komen nog eens de kosten om het op de juiste manier te laten installeren. En daar bovenop komen nog de overige kosten voor bijvoorbeeld onderhoud die ze af en toe houden om hem goed te laten werken. Dit bij elkaar kost een hoop geld en moet u als ondernemer over hebben om deze ketel aan te schaffen. Tuurlijk kunt u ook voor een deel het onderhoud zelf doen, maar dat raden wij u af. Laat dat door een professioneel bedrijf doen die er veel vanaf weten en daarbij ook weten hoe ze te werk moeten gaan. Ketelonderhoud door dé specialist? Laat het doen bij Kuiper en Zonen.

 

Dienstverlening

Hoe haal je meer voldoening uit je huidige baan? 3 tips!

Hoeveel je ook van je baan houdt, soms haal je er niet meer genoeg voldoening uit. De laatste jaren is het werk steeds zwaarder geworden omdat minder werknemers harder en langer moeten werken. De verwachtingen van de werkgever zijn gestegen naarmate de concurrentie toenam. Het tempo van de veranderingen is meedogenloos en neemt toe. Je worstelt om een balans tussen werk en privé te behouden en tegelijkertijd je voldoening uit je werk te vergroten. Deze drie tips zullen je helpen om meer voldoening uit je baan te halen.

Verbinding met het grotere geheel

Net als een onderling verbonden web, hebben alle functies in een organisatie een doel dat bijdraagt aan de doelen in het grotere geheel. Maar als je het gevoel hebt dat je druk bezig bent of steeds dezelfde eentonige taken uitvoert, kan het zomaar zijn dat je vergeet dat je eigenlijk op een zinvolle manier bijdraagt aan de doelstellingen van het bedrijf. Na verloop van tijd kun je ontkoppeld raken omdat je niet het gevoel heb iets toe te voegen. Als je juist denkt dat je baan écht het verschil kan maken in wat het bedrijf probeert te bereiken, kan dat je helpen om je verbonden te voelen met iets dat groter is dan jezelf. Het komt erop neer dat een nieuwe band met je werk je een gevoel van doelgerichtheid kan geven. Het resultaat? Je voelt je meer verbonden, meer verantwoordelijk voor je carrière en je hebt het gevoel dat je je eigen schip bestuurt.

Verbreed je horizon

Afhankelijk van het bedrijf of organisatie zijn er wellicht mogelijkheden om deel te nemen aan een groep die leden uit het hele bedrijf aantrekt. Je bedrijf kan bijvoorbeeld een welzijns- of een diversiteitscommissie hebben. Of misschien is er zelfs een bowling- of voetbalteam dat je bedrijf sponsort. Een stap verder gaan dan je dagelijkse verantwoordelijkheden kan je een pauze geven van het gebruikelijke. Het geeft je ook de kans om andere mensen in het bedrijf te ontmoeten. Mensen die uiteindelijk een positieve invloed kunnen hebben op je professionele bezigheden. Naast het doorbreken van de eentonigheid, kan het je ook helpen om je meer verbonden te voelen met de organisatie als geheel.

Focus op oplossingen

Als er een organisatorisch probleem is met je baan – bijvoorbeeld als je het werk van twee mensen doet vanwege een niet ingevulde functie – is de kans groter dat het sneller wordt opgelost als je je directe manager een oplossing kunt voorleggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen voorstellen om een uitzendkracht of stagiair in te huren om de last te verlichten totdat de functie is vervuld. Het idee is om oplossingsgericht te werk te gaan in plaats van te klagen over een situatie.

Kijk naar binnen

Soms zorgt het getouwtrek tussen persoonlijke en professionele behoeften voor genoeg conflicten om je algehele stemming naar beneden te halen. Het is belangrijk om te stoppen met je schuldig te voelen. Je kunt gewoon niet ‘alles doen’ en je richten op wat je niet gedaan krijgt. Dat haalt je energie weg van wat je wel doet. Prioriteiten stellen kan ook helpen. Zeg ‘nee’ tegen projecten en activiteiten die jouw doelen niet dichterbij brengen. En ‘ja’ tegen de projecten en activiteiten die dat wel doen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor je gezondheid en je gezin. Als je een van beide verliest, krijg je ze misschien niet meer terug.

Heeft dit alles niet het gewenste effect? Dan is BLCC loopbaanbegeleiding wellicht de weg die je moet gaan bewandelen. Het roer drastisch omdraaien!

Dienstverlening

Hoe industriële afvalwaterzuivering werkt

De afvalwaterzuivering werkt volgens fysische, chemische en biologische kenmerken, afhankelijk van de aard van de te verwijderen verontreinigende stoffen en/of de werking van de eenheid die voor de behandeling wordt gebruikt.

Het ideale proces wordt aangegeven op basis van de vuilvracht en de aanwezigheid van verontreinigingen. Alleen specialisten kunnen het verzamelen van monsters voor de analyse van verschillende parameters die de organische belasting en de toxische belasting van de effluenten vertegenwoordigen, evalueren en uitvoeren.

 

Fysieke processen in de industriële afvalwaterzuivering

Dit zijn de processen die de zwevende deeltjes verwijderen door middel van fysieke afscheidingen, zoals reling, zeven, olie- en vetafscheiding kasten, bezinking en flotatie.

De fysische processen van industriële afvalwaterzuivering verwijderen ook organische en anorganische stoffen in colloïdale suspensie en verminderen of elimineren de aanwezigheid van micro-organismen door middel van zand- of membraanfiltratie processen (microfiltratie en ultrafiltration). Fysieke processen worden ook gebruikt voor desinfectie doeleinden, zoals ultraviolette straling.

 

Chemische processen in de behandeling van industrieel afvalwater

In het proces worden chemische producten gebruikt, zoals: stollings middelen, flocculation, pH-neutralisatie, oxidatie, reductie en desinfectie in verschillende stadia van de behandelingssystemen.

Ze zijn in staat om de vervuilende stoffen te verwijderen door middel van chemische reacties, evenals het conditioneren van het effluent mengsel dat zal worden behandeld in de volgende processen. De belangrijkste processen zijn:

 

 • Chemische opheldering (verwijdert colloïdaal organisch materiaal, inclusief coliformen);

 • Elektro Coagulatie (verwijdert organisch materiaal, waaronder colloïdale verbindingen, kleurstoffen en oliën/vetten);

 • Neerslag van fosfaten en andere zouten (verwijdering van voedingsstoffen) door toevoeging van chemische coagulanten bestaande uit ijzer en/of aluminium;

  • chlorering voor desinfectie;

  • Oxidatie door ozon, voor desinfectie;

  • Vermindering van zeswaardig chroom;

  • Oxidatie van cyanide;

  • Neerslag van giftige metalen;

  • Ionenwisselaar.

 

Biologische processen in de industriële afvalwaterzuivering

De biologische behandeling van afvalwater en industrieel afvalwater heeft tot doel opgelost en gesuspendeerd organisch materiaal te verwijderen door het om te zetten in sedimentaire vaste stoffen (biologische vlokken) en gassen. In principe reproduceert de biologische behandeling de fenomenen die in de natuur voorkomen, maar dan wel in een kortere tijd. De belangrijkste processen zijn:

 

 • Aërobe processen, die worden vertegenwoordigd door actief slib en zijn varianten, zoals langdurige beluchting, conventioneel actief slib, facultatieve beluchte lagunes en aërobe beluchting;

 • Optionele processen, die worden uitgevoerd door het gebruik van biofilms (biologische filters en biocontactoren) en door sommige lagunes (fotosynthese en beluchting optioneel). Biocontactoren hebben ook aërobe biologische processen;

 • Anaërobe processen komen voor in anaërobe en biodigester lagunes.

 

Dienstverlening

Naambord kopen? Laat je inspireren bij De naambordenspecialist

Zoek jij een persoonlijk en leuk naambordje voor bij je voordeur? Heb je al helemaal in je hoofd wat voor bordje je precies wilt? Of heb je juist nog geen idee en wil je uit zoveel mogelijk naamborden kunnen kiezen? Dan moet je bij De Naambordenspecialist zijn! Deze online shop heeft namelijk een verassend groot assortiment en daarmee een ruime keuze in naamborden.

Groen, geel, klein, groot, ovaal, vierkant, hoe jij ook wil dat je naambord eruit komt te zien, bij De Naambordenspecialist hebben ze het in huis!

Van kant- en- klaar tot zelf ontwerpen

Ga je voor makkelijk met een kant- en- klaar naambordje of wil je jouw naambord helemaal zelf ontwerpen? Het is allebei mogelijk. De Naambordenspecialist heeft diverse soorten naamborden waarbij je alleen nog maar je huisnummer, tekst en lettertype hoeft in te vullen. Zelf je naambord ontwerpen kan met de online editor. Sowieso kan je bij de meeste naamborden het lettertype en de kleur van het bordje of tekst zelf kiezen. Alle opties staan, per bordje, duidelijk aangegeven.

Zoek je een goedkoop naambord? De prijs van naamborden bij De Naambordenspecialist begint al bij €4,95. Zeer goedkoop en gewoon uitstekend van kwaliteit. Voor het opsturen van de meeste naamborden worden geen verzendkosten gerekend. Op sommige naamborden wordt voor het verzenden een kleine bijdrage gevraagd, zoals op de grote uithangborden en zware naamborden. De verzendkosten staan duidelijk per bord aangegeven en zie je dus niet pas bij het afrekenen.

Beschilderde naamborden

Weet jij al precies wat voor soort naambord je wilt, namelijk een houten naambord? En wil je hier graag een persoonlijke afbeelding of tekst op beschilderd hebben? Dat kan! De schilder van De Naambordenspecialist gaat graag voor je aan de slag en levert de mooiste persoonlijke naamborden af. Stuur je afbeelding via de mail op naar De Naambordenspecialist. Laat daarbij weten welk type houten naambord je wilt bestellen. Ook de afmeting en de kleur van de tekst kan je hierin aangeven. Heb je nog meer persoonlijke wensen of wil je weten wat alle mogelijkheden zijn? Stel je vraag telefonisch, per mail of via het formulier op de website. De medewerkers van De Naambordenspecialist helpen je graag verder op weg.    

https://www.denaambordenspecialist.nl/
Dienstverlening

LED lampen speciaal ontworpen voor fabrieken en bakkerijen

LED verlichting bakkerij is enorm belangrijk. Het is een must dat alle producten goed zichtbaar zijn voor zowel winkelmedewerkers als klanten. Onjuiste verlichting kan voor sneller bederf zorgen. Goede lampen, als het om vers brood en banket gaat, zijn Premium Food LED modules. Deze zijn zowel boven / op de toonbank als in de vitrines te plaatsen. Precies de goede licht-golflengte en een zo klein mogelijke warmteafgifte maken deze LED’s uitermate geschikt. De warme lichtkleur zorgt er bovendien voor dat koude en warme broodjes, taarten en snacks er fris uit blijven zien. Een bedrijf dat nog veel meer kan vertellen over professionele LED verlichting is LED Design Holland. De Food LED’s die LDH gebruikt kunnen in allerlei armaturen verwerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan downlights, inbouwspots, pendelarmaturen en tracklights. Alle lampen worden in Nederland gemaakt en zijn van de allerhoogste klasse. Op een door LED Design Holland geïnstalleerd LED systeem krijg je maar liefst 5 jaar volledige garantie.

LED heeft diverse voordelen

Hebben we het over LED verlichting fabriekshal dan worden ook specifieke eisen gesteld. Voorwaarde nummer 1 waaraan de lampen moeten voldoen is: voldoende licht om zonder gevaar bij te kunnen werken. Van oudsher kozen fabriekseigenaren voor TL verlichting. Nadelen als trillend licht en energieverlies in de vorm van warmte hebben ervoor gezorgd dat er nieuwe lampen op de markt kwamen. LED is tegenwoordig een populaire keuze. De zuinigheid, duurzaamheid en ongeëvenaarde kwaliteit zijn hier debet aan. LED is ook veilig. De lampen warmen nauwelijks op en ze zijn niet brandgevoelig. Om vocht en gevaarlijke stoffen geen kans te geven, worden zogenoemde ATEX-armaturen aangeraden. De afkorting staat voor Atmospheres Explosibles. Is er sprake van kortsluiting dan wordt geen contact gemaakt met de nabije omgeving. Dit soort LED’s zijn water- en stofdicht.

Meer weten of overmorgen al een offerte op de deurmat? Neem snel contact op met LED Design Holland. De klantenservice is bereikbaar via telefoonnummer 076 – 888 33 00, emailadres info@leddesignholland.nl en het online contactformulier.

https://www.leddesignholland.nl/
Dienstverlening

Laat je muren behangen door de behanger in Hengelo

Het behangen van muren is niet het makkelijkste klusje dat er bestaat. Het vraagt veel tijd en aandacht om te zorgen dat de banen van het behang op een goede manier zullen worden aangebracht en je niet te maken krijgt met bobbels, luchtvlekken en lijmresten. Daarnaast is het altijd een behoorlijke uitdaging om overal evenveel lijm te laten hechten aan het behang en moet je zorgen dat de stroken netjes worden aangebracht, zodat je geen kieren en gleuven krijgt. Je hoeft het uiteraard niet zelf te doen, daar is de vakkundige behanger in Hengelo voor. De behanger in Hengelo heeft veel ervaring met het vak en heeft al heel wat muren in zijn leven van een behang voorzien.

Assortiment

Samen met jou wordt er gekeken naar de muren die moeten worden voorzien van een behang. Je kunt de behanger in Hengelo zelf jouw eigen gekozen behang aanleveren, maar je kunt er ook voor kiezen om uit het assortiment van de behanger te kiezen, zodat je zeker weet dat het materiaal dat wordt gebruikt ook van een zeer goede kwaliteit is. Hier kun je uiteraard een eigen keuze voor maken. Het vakmanschap waar de behanger in Hengelo over beschikt, zie je daadwerkelijk terug in het resultaat dat wordt geleverd.

Diverse manieren

Hoe je het behang wilt hebben kan je ook aangeven. Soms zitten er patronen in het behang wat je op diverse manieren kunt aanbrengen. Hier weet de behanger goed mee om te gaan en zal samen met je kijken naar de opties die hiervoor op tafel liggen. Het behang wordt op een zorgvuldige en ook snelle manier aangebracht. Een kamer met 4 muren van ongeveer 20 m2 ruimte, kan al binnen een halve dag worden voorzien van een mooi behang. Maak snel een afspraak of vraag om advies aan de behanger in Hengelo.

 

Dienstverlening

Handgemaakte emaille naambordjes besteld u bij de Naambordensite

Bent u op zoek naar naambordjes van emaille? Neem dan eens een kijkje bij ons, de Naambordensite. Wij hebben de grootste naamborden-onlineshop van Nederland en België en hebben al ruim 12 jaar ervaring.

Emaille naambordjes worden door ons met de hand gemaakt. Bij elk emaille naambord kunt u zelf kiezen in welke kleur u het bordje wilt hebben en u kunt het lettertype bepalen. Ieder emaille naambordje wordt gratis naar u verzonden. Het naambordje wordt geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. De levertijd op deze borden is iets langer, namelijk 4 tot 6 weken. Dit omdat het volledig handwerk is en elk bordje secuur en zorgvuldig voor u wordt gemaakt.

Emaille naambord is gemaakt van glas en metaal

Een emaille naambordje is een combinatie van glas en metaal. Bij dit naambord komt er een glazuurlaagje van glas over het metaal heen. Het naambord wordt vervolgens gebakken in de oven op een temperatuur van 800 graden. Deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat het glaslaagje gaat smelten. Dit proces zorgt voor een nostalgisch effect en bovendien is elk emaille naambord hierdoor uniek.

Het naambord is zeer duurzaam en bestand tegen de Hollandse weersomstandigheden en zonlicht. De emaille naamborden zijn in vele soorten te bestellen. Van klassiek tot modern, van naambord tot huisnummer, van recht tot ovaal, van straatnaambord tot naambord met bel en van waakbordje tot horeca bord, wij hebben het in huis!

Laat uw woning of bedrijf extra opvallen met een uithangbordje

Nog een erg leuk naambord om te bestellen is een uithangbordje. Net even anders dan de standaard naamborden. Een uithangbord valt net even meer op en geeft een leuk effect bij uw voordeur. Uithangborden zijn ook uitermate geschikt voor bedrijven. Veel winkels, hotels, advocatenbureaus, dierenpensions, schoonheidssalons en banketbakkers hebben een uithangbord bij hun pand hangen. 

Wij hebben klassieke, nostalgische, moderne, houten, smeedijzeren of RVS uithangborden in de collectie. Elk uithangbord is weersbestendig en van hoogwaardige kwaliteit. Ook zit er op elk uithangbord garantie. Uithangborden kunnen aan twee kanten bedrukt worden. U kunt ook het logo van uw bedrijf op het uithangbord laten plaatsen door ons.

 

https://www.denaambordensite.nl/
Dienstverlening

D-sluitingen veel gebruikt bij hijsmiddelen

Ook D-sluitingen moeten een nauwkeurige test ondergaan op het gebied van veiligheid. Voordat producten op de markt worden gebracht, moeten fabrikanten een proces doorlopen dat ervoor zorgt dat de producten die zij vrijgeven veilig zijn. Dit gebeurt in een aantal fasen, waaronder het ontwerp, de productie en de reclame. Het is heel belangrijk dat fabrikanten ervoor zorgen dat hun producten om meerdere redenen veilig zijn. D-sluitingen laten keuren door EKH.

D-sluitingen veilig of niet?

Wanneer D-sluitingen voordat deze op de markt komen of wanneer deze al op de markt zijn toch onveilig blijken, kunnen deze mogelijk de veroorzaker van een ongeval zijn. Met ernstig letsel tot gevolg. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. En gelukkig zijn er de professionals van EKH. In 1992 ontstond er nog meer onzekerheid door een wijziging in wet- en regelgeving op het gebied van de Inspectie van de Havenarbeid. De hierdoor ontstane grotere onzekerheid zorgde voor de oprichting van EKH. Een organisatie die het veiligheidsniveau op het gebied van hijs- en hefmiddelen op een zo hoog mogelijk niveau wenst te brengen en te houden. Slachtoffers die schade hebben opgelopen, kunnen immers een rechtszaak wegens bijvoorbeeld productaansprakelijkheid aanspannen voor de schade die zij hebben geleden. Iets dat je te allen tijde moet zien te voorkomen.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Wat is de oorzaak precies? Is er een werkvoorschrift voor handen? Had het voorkomen kunnen worden? Is het product goed genoeg getest?

Ontwerpfout?

Een ontwerpfout ontstaat wanneer een product is ontworpen met een potentieel gevaar. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een product met een scherpe rand en zonder bescherming. 

Fabricagefout?

Tijdens de productiefase moet het bedrijf ervoor zorgen dat de onderdelen op de juiste manier worden geassembleerd. Als een onderdeel valt, kan er al een probleem ontstaan met verbindingen.

Het niet waarschuwen

Als een product een potentieel gevaar oplevert, moet de fabrikant een waarschuwing geven om de consument op de hoogte te brengen van het gevaar. Zo kan bijvoorbeeld een product dat volgens de instructies wordt gebruikt en letsel veroorzaakt, worden toegeschreven aan een fout van de gebruiker. Als er geen waarschuwing voor het gevaar is en de consument gewond raakt, kan de fabrikant aansprakelijk worden gesteld.