Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

De leukste activiteiten Ardennen

De Ardennen is een prachtig natuurgebied dat een groot gedeelte van Wallonië inneemt. Voor de meeste Nederlanders zijn de Ardennen te bereiken binnen een paar uur. Dat maakt het gebied een erg populaire vakantieplek. De Ardennen heeft veel moois te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige natuur, dorpjes en riviertjes. Een natuurgebied klinkt voor sommigen misschien een beetje saai, maar er zijn voldoende activiteiten te doen in de Ardennen.

Avontuurlijke activiteiten Ardennen

Er zijn voor de avonturiers voldoende dingen te doen in de Ardennen. Een leuke optie is bijvoorbeeld om te gaan kanovaren door de rivieren. Er zijn voldoende rivieren te vinden in de Ardennen, dus kanovaren kan vrijwel altijd wel ergens in de buurt. Daarnaast zijn er ook veel leuke parcours op land, denk bijvoorbeeld aan een mountainbike route. Ook zijn er veel klimroutes en parcours te vinden waarbij je dus tussen de bomen en rivieren een route aflegt op een bepaalde hoogte.

Relaxen in de Ardennen

Naast de verschillende avontuurlijke activiteiten zijn er ook genoeg activiteiten te doen die wat meer ontspanning brengen. In de verschillende dorpjes liggen er namelijk veel mooie hotels. Veel van deze hotels hebben een spa waardoor je dus in de natuur gebruik kunt maken van een sauna of zwembad. Daarnaast zijn er ook veel restaurantjes waar je heerlijk lokaal kunt gaan eten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een bierproeverij, België staat namelijk bekend als een land met vele lekkere biertjes. Al met al zijn er dus veel activiteiten Ardennen of je nu van avontuur houdt of niet.

https://indardennen.be/activiteiten/