Leuker langer werken
Image default
Bedrijven

Basiskennis over de installatie van zonnepanelen

Moderne mensen zijn tegenwoordig op zoek naar efficiëntere en veiligere energie. Een van de mogelijkheden is zonne-energie. Zolang je de juiste opstelling van zonnepanelen hebt, zul je er veel profijt van hebben. Dit systeem verlaagt of elimineert bijvoorbeeld de energierekening. Zon levert hernieuwbare energie die kan worden omgezet in elektriciteit. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook meer genereert dan je dagelijks verbruikt. Ook als je in een land woont met bewolkt of koud weer, kun je met die panelen toch elektriciteit opwekken. Een ander belangrijk voordeel is dat je met dit systeem kortingen en belastingvoordelen kunt verdienen. Deze panelen moeten echter dienovereenkomstig worden geplaatst om maximaal resultaat te behalen.

De voorbereiding: het dak controleren

Niets is geweldig zonder voorbereiding. Wanneer je je eerste zonnepanelen plaatst, moet je een inspectie uitvoeren van het dak of de oppervlakken waar die panelen worden geïnstalleerd. Je dak moet ze tenminste stabiel kunnen houden. Als je meer panelen gaat plaatsen, heb je zeker een sterker dak nodig. Elk paneel heeft meestal een gewicht van 26 kilogram. Je moet dus het dak renoveren als je er meer panelen op wilt plaatsen. Het is net zo belangrijk als het controleren van je elektriciteitsverbruik. Voordat je een bepaald aantal panelen bij aanbieders koopt, moet je berekenen hoeveel energie je dagelijks verbruikt. Het moet overeenkomen met het aantal panelen dat je later gaat installeren.

Het verkrijgen van de beste plaatsing voor de meeste zon

De regel is dat je een hogere elektriciteitsoutput krijgt als je panelen een hogere blootstelling aan licht krijgen. De sleutel is om die panelen in een efficiënte hoek te plaatsen. Dit bepaalt hoeveel energie je van de zon kunt halen. Volgens experts geeft een hoek van 90 graden de beste of maximale opbrengst van de zonnestralen. De meeste daken over de hele wereld hebben 20 graden. Sommige zijn echter ook vlak, dus je moet dit type dak aanpassen om een ​​betere blootstelling aan de zon te krijgen. In de zomer staat de zon meestal 15 graden hoger. Aan de andere kant zal het in de winter lager zijn. Dat betekent dat je de kanteling van die panelen elk jaar moet wijzigen om de beste belichting te krijgen.

Hulp vragen aan een expert

Sommige mensen zijn overweldigd als het gaat om het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. In dit geval kun je gebruik maken van een professionele installateur. Deze dienst weet precies hoe ze zonnepanelen op elk type dak moet plaatsen. Je kunt deze expert ook vinden bij lokale of online providers. Surf nu op internet en laat je helpen door een expert om je zonnepanelen te laten installeren!

Gerelateerde artikelen

De keuken van uw dromen kopen in regio Rotterdam

Gemakkelijk iets vinden door een makelaar in Velserbroek

Weg met die kakkerlakken in Schagen!